25 Απρ 2024
READING

Η Gap επενδύει πάνω από 100 εκ.δολάρια σε υποδομές της αλυσίδας εφοδιασμού 

3 MIN READ

Η Gap επενδύει πάνω από 100 εκ.δολάρια σε υποδομές της αλυσίδας εφοδιασμού 

Η Gap επενδύει πάνω από 100 εκ.δολάρια σε υποδομές της αλυσίδας εφοδιασμού 

Η Gap επέκτεινε τις δυνατότητές της στον τομέα του fulfillment, με στόχο να καταφέρει να καλύψει την αυξημένη ζήτηση της περιόδου των χριστουγεννιάτικων αγορών. Συγκεκριμένα ο γνωστός retailer ρούχων ολοκλήρωσε την επέκταση των κέντρων εκπλήρωσης της εταιρείας σε Phoenix, Ariz, Gallatin και Tenn. Η Gap επένδυσε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια εστιάζοντας στην αύξηση της ταχύτητας, της ευελιξία και της αποδοτικότητα σε δύο βασικά κέντρα.

Συγκεκριμένα οι δύο πιο σημαντικές επεκτάσεις των εγκαταστάσεων της εταιρείας ήταν: η επέκταση της εγκατάστασης στη Gallatin (425.000 εκατομμύρια μέτρα), και η επέκταση της εγκατάστασης στο Phoenix (120.000 τετραγωνικά μέτρα), οι οποίες θα συμβάλλουν στο κομμάτι του fulfillment για τις ηλεκτρονικές παραγγελίες των περισσότερων εμπορικών σημάτων της εταιρείας. 

Νωρίτερα φέτος, η Gap ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ανοίξει ένα νέο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών (260.000 τετραγωνικών μέτρων) στο Longview του Texas παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο βοήθεια και υποστήριξη στην συνεχώς αυξανόμενη διαδικτυακή επιχείρηση του brand Old Navy. Όπως και τα υπόλοιπα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών, έτσι και η νέα εγκατάσταση στο Longview θα περιλαμβάνει τις καλύτερες προηγμένες τεχνολογίες, οι οποίες στοχεύουν στην κάλυψη των συνεχώς εξελισσόμενων αναγκών του καταναλωτικού κοινού.

Βασικός στόχος της εταιρείας θα παραμένει για πάντα η παροχή εξαιρετικής αγοραστικής εμπειρία για τους πελάτες σε μια συνεχώς εξελισσόμενη αγορά. Οι δυνατότητες της εταιρείας διευρύνονται, υιοθετώντας προηγμένες τεχνολογίες και ενισχύοντας το κομμάτι της αυτοματοποίησης, κάτι το οποίο συμβάλλει στην υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας Power Plan 2023. Μερικά βασικά στοιχεία της συγκεκριμένης στρατηγικής είναι η εξυπηρέτηση πελατών ανεξάρτητα από το που πραγματοποιούν τις αγορές τους, η αποτελεσματικότητα, η δημιουργία περισσότερων ευκαιριών απασχόλησης και η συνεχόμενη ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων. 

Επιπλέον η Gap έχει καταφέρει να εντάξει στον τρόπο λειτουργίας της προηγμένες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης (AI) και ρομποτικές τεχνολογίες στα κέντρα εκπλήρωσης της εταιρείας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στον τομέα της αυτοματοποίησης. Ειδικότερα τον Μάρτιο η εταιρεία, η οποία χρησιμοποιεί ήδη τα ρομπότ Kindred Sort για να επιλέγει τις διαδικτυακές παραγγελίες από τα κέντρα διανομής των ΗΠΑ, σύναψε συμβόλαιο με την Advanced Handling Systems (AHS), με σκοπό να βελτιώσει τη διαδικασία συλλογής των επιστροφών. 

Ο γνωστός retailer εφαρμόζει ένα επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο εστιάζει τόσο στο ηλεκτρονικό εμπόριο όσο και στις τοποθεσίες εκτός των εμπορικών κέντρων. Αυτό που σχεδιάζει είναι να εξελίξει τόσο πολύ το κομμάτι του ηλεκτρονικού εμπορίου ώστε να καταφέρει να αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ των πωλήσεων της εταιρείας έως το 2023. Οι πωλήσεις της Gap ανήλθαν στα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2021, αύξηση (5%) σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ένα ποσοστό πωλήσεων το οποίο αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο της εταιρείας για την τελευταία δεκαετία. Οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά (65%) σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019, αντιπροσωπεύοντας το (33%) της συνολικής επιχείρησης για το τρίμηνο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.