26 Απρ 2024
READING

Το Amazon θα εγκαταστήσει συσκευές ανάγνωσης παλάμης Amazon One σε χώρους ψυχαγωγίας 

4 MIN READ

Το Amazon θα εγκαταστήσει συσκευές ανάγνωσης παλάμης Amazon One σε χώρους ψυχαγωγίας 

Το Amazon θα εγκαταστήσει συσκευές ανάγνωσης παλάμης Amazon One σε χώρους ψυχαγωγίας 

Ο βιομετρικός σαρωτής του Amazon για το λιανικό εμπόριο, η συσκευή ανάγνωσης παλάμης Amazon One, επεκτείνεται πέρα από τα καταστήματα του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Στις 14 Σεπτεμβρίου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι απέκτησε τον πρώτο της third-party πελάτη με την εταιρεία έκδοσης εισιτηρίων AXS, η οποία θα εφαρμόσει το σύστημα Amazon One στο Red Rocks Amphitheatre του Ντένβερ, στο Κολοράντο, ως επιλογή για ανέπαφη είσοδο για όσους επισκέπτονται τις εκδηλώσεις. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το σύστημα Amazon One θα χρησιμοποιηθεί εκτός ενός καταστήματος λιανικής πώλησης που ανήκει στο Amazon και η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται για την είσοδο σε χώρο ψυχαγωγίας. Το Amazon λέει ότι αναμένει από την AXS να επεκτείνει το σύστημα σε περισσότερους χώρους στο μέλλον, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιους και το πότε θα το κάνει. 

Στο Red Rocks, οι επισκέπτες θα μπορούν να συνδέσουν το AXS Mobile ID τους με το Amazon One σε ειδικούς σταθμούς πριν εισέλθουν στο αμφιθέατρο, ή μπορούν να εγγραφούν σε έναν δεύτερο σταθμό μόλις μπουν μέσα, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τον αναγνώστη σε μελλοντικές εκδηλώσεις του AXS. Η διαδικασία εγγραφής διαρκεί περίπου ένα λεπτό και οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να εγγράψουν είτε τη μία είτε και τις δύο παλάμες. Μόλις ρυθμιστούν, οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ειδική γραμμή εισόδου για τους χρήστες του Amazon One. 

Η συσκευή ανάγνωσης παλάμης της Amazon παρουσιάστηκε για πρώτη φορά εν μέσω πανδημίας τον Σεπτέμβριο του 2020, ως ένας τρόπος για να πληρώνουν οι αγοραστές στα καταστήματα Amazon Go. Για να χρησιμοποιήσουν το σύστημα, οι πελάτες πρώτα εισήγαγαν την πιστωτική τους κάρτα και στη συνέχεια αιωρούσαν την παλάμη τους πάνω από τη συσκευή για να συσχετίσουν το μοναδικό αποτύπωμα της παλάμης τους με τον μηχανισμό πληρωμής τους. Μετά τη ρύθμιση, οι πελάτες θα μπορούσαν να εισέλθουν στο κατάστημα απλά κρατώντας την παλάμη τους πάνω από τον βιομετρικό σαρωτή για ένα δευτερόλεπτο περίπου.Το Amazon διαφήμισε το σύστημα ως ένα ασφαλέστερο, “ανέπαφο” μέσο πληρωμής, καθώς οι πελάτες υποτίθεται ότι δεν πρέπει να αγγίξουν πραγματικά την συσκευή. 

Από την πλευρά της τεχνολογίας, το Amazon One χρησιμοποιεί τεχνολογία υπολογιστικής όρασης για τη δημιουργία των palm signatures.

Στους μήνες που ακολούθησαν, το Amazon επέκτεινε το βιομετρικό σύστημα σε πολλά ακόμη καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων καταστημάτων Amazon Go, καταστημάτων Amazon Go Grocery και των καταστημάτων Amazon Books και Amazon 4-star. Αυτόν τον Απρίλιο, έφερε το σύστημα σε επιλεγμένες τοποθεσίες της Whole Foods. Για να ενθαρρύνει περισσότερες εγγραφές, το Amazon εισήγαγε ακόμη και μια διαφημιστική πίστωση 10 δολαρίων για όσους καταχωρούσαν τα αποτυπώματα της παλάμης τους στα υποστηριζόμενα καταστήματά της. 

Όταν τα αποτυπώματα παλάμης συνδέονται με λογαριασμούς Amazon, η εταιρεία είναι σε θέση να συλλέγει δεδομένα από τη δραστηριότητα των πελατών ακόμα και αν αυτοί βρίσκονται εκτός σύνδεσης για να παρέχει στοχευμένες διαφημίσεις, προσφορές και συστάσεις με την πάροδο του χρόνου. Και τα δεδομένα παραμένουν στο Amazon μέχρι ο πελάτης να τα διαγράψει ρητά ή αν ο πελάτης δεν χρησιμοποιήσει τη λειτουργία για τουλάχιστον δύο χρόνια. 

Ενώ το σύστημα προσφέρει μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση των ανέπαφων πληρωμών, το ιστορικό του Amazon σε αυτόν τον τομέα έχει εγείρει ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η εταιρεία είχε στο παρελθόν πουλήσει υπηρεσίες βιομετρικής αναγνώρισης προσώπου στις αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ. Και διαπιστώθηκε ότι εξακολουθούσε να αποθηκεύει δεδομένα φωνής της Alexa, ακόμη και αφού οι χρήστες διέγραφαν τα αρχεία ήχου τους. 

Το Amazon απάντησε σημειώνοντας ότι οι εικόνες των αποτυπωμάτων παλάμης της κρυπτογραφούνται και αποστέλλονται σε μια ασφαλή περιοχή που έχει κατασκευαστεί για το Amazon One στο cloud, όπου το Amazon δημιουργεί τα palm signatures των πελατών. Σημείωσε επίσης ότι επιτρέπει στους πελάτες να διαγράψουν την εγγραφή τους είτε από μια συσκευή είτε από την ιστοσελίδα της, one.amazon.com, μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία όλων των συναλλαγών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.