20 Απρ 2024
READING

Το νέο app του Spotify το «Spotify Greenroom» ανταγωνίζεται το Clubhouse

4 MIN READ

Το νέο app του Spotify το «Spotify Greenroom» ανταγωνίζεται το Clubhouse

Το νέο app του Spotify το «Spotify Greenroom» ανταγωνίζεται το Clubhouse

Αυτό το καλοκαίρι το Spotify πραγματοποίησε το launch του νέου live audio app, το «Spotify Greenroom», με στόχο να ανταγωνιστεί τον αντίπαλό του Clubhouse. Το Spotify μέσω αυτού υποσχέθηκε τους επόμενους μήνες να ενισχύσει το κομμάτι του user-generated live content. Σήμερα η εταιρεία εκπληρώνει την προηγούμενη δέσμευσή της, με την έναρξη έξι νέων εκπομπών στο Spotify Greenroom, οι οποίες επικεντρώνονται κυρίως στην ποπ κουλτούρα και τη μουσική και είναι επηρεασμένες από αυτό που η εταιρεία αποκαλεί «playlist-inspired shows», εννοώντας τις εκπομπές που είναι εμπνευσμένες από playlists του Spotify. 

Αρχικά μία από τις νέες εκπομπές βασίζεται στη δημοφιλή playlist «Lorem» του Spotify, η οποία ξεκίνησε το 2019 και διέθετε κομμάτια από διάφορα είδη μουσικής όπως indie pop, R&B, garage rock, hip-hop και πολλά άλλα, εστιάζοντας κυρίως στο νεότερο κοινό της Gen Z. Η συγκεκριμένη λίστα αναπαραγωγής σήμερα έχει πάνω από 884.000 likes στο Spotify και έχει γίνει ένα από τα μέρη όπου οι νέοι καλλιτέχνες μπορούν να αναδειχθούν μέσω της πλατφόρμας. Τώρα πλέον οι ακροατές της Lorem μπορούν να συνδεθούν και να παρακολουθήσουν την εκπομπή «Lorem Life» μέσω του Spotify Greenroom, η οποία θα σχετίζεται με θέματα που αφορούν την κουλτούρα, την μουσική, το περιβάλλον, τη βιωσιμότητα και τη μόδα σύμφωνα με το Spotify. Η εκπομπή φιλοξενείται από τους influencers της Gen Z και τους αστέρες του TikTok Dev Lemons και Max Motley, οι οποίοι θα συνεργαστούν με άλλους καλλιτέχνες και influencers και θα αρχίσει να προβάλλεται την σήμερα Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου. 

Κατόπιν μία ακόμη νέα εκπομπή εμπνευσμένη από την «playlist-inspired shows» είναι η «The Get Up LIVE». Το συγκεκριμένο όνομα είναι αρκετά οικείο καθώς η «The Get Up» ξεκίνησε να προβάλλεται το περασμένο φθινόπωρο στο Spotify ως μία καθημερινή πρωινή εκπομπή, δημιουργώντας περιεχόμενο αναμειγνύοντας το κομμάτι της μουσικής με ένα στυλ πιο ραδιοφωνικό. Οι οικοδεσπότες της εκπομπής συζητούσαν θέματα σχετικά με την επικαιρότητα, την ποπ κουλτούρα και την ψυχαγωγία. Ωστόσο η συγκεκριμένη εκπομπή δεν θα πραγματοποιείται ζωντανά αλλά θα διατίθεται στους ακροατές ως ηχογραφημένη playlist, η οποία δίνει την αίσθηση μίας καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής. Πλέον οι συν-οικοδεσπότες της «The Get Up» Kat Lazo και Xavier Jernigan θα ηχογραφούν την εκπομπή τους ζωντανά στο Greenroom. Αρχικά η εκπομπή σχεδίαζε να ξεκινήσει την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου αλλά έχει καθυστερήσει. Ωστόσο το Spotify ανέφερε ότι η εκπομπή «The Get up LIVE»  θα αποτελεί συμπληρωματικό περιεχόμενο της καθημερινής εκπομπής, η οποία θα συνεχίσει να πραγματοποιείται κανονικά. 

Στη συνέχεια μερικές νέες εκπομπές που θα διεξάγονται μέσω του Greenroom είναι: η «A Gay in the Life», η οποία πραγματοποιείται από το ομοφυλοφιλικό παντρεμένο ζευγάρι τον ηθοποιό Garrett Clayton και τον συγγραφέα και εκπαιδευτικό Blake Knight συζητώντας θέματα επικαιρότητας αλλά κυρίως κοινωνικού χαρακτήρα όπως είναι η LGBTQIA+ κοινότητα, η  «Take a Seat» που φιλοξενείται από τους Ben Mandelker και Ronnie Karam από το podcast «Watch What Crappens» συζητώντας θέματα σχετικά με την ποπ κουλτούρα, η «The Movie Buff», που πραγματοποιείται από τον κινηματογραφιστή και κωμικό Jon Gabrus, ο οποίος θα πραγματοποιεί reviews των τελευταίων hot ταινιών και η εκπομπή «The Most Necessary: Live», αποτελώντας ένα συμπληρωματικό περιεχόμενο της playlist «Most Necessary» του Spotify, όπου ο οικοδεσπότης B.Dot θα αναφέρεται στους ανερχόμενους καλλιτέχνες της hip-hop κοινότητας.

Εκτός από τα νέα προγράμματα, θα προβάλλεται και η εκπομπή του Deuxmoi «Deux Me After Dark», αποτελώντας μία εκπομπή με  gossip  χαρακτήρα, στην οποία σχολιάζονται τα looks των celebrities στο red carpet και στο φετινό Met Gala μαζί με καλεσμένη την Hillary Kerr. 

Το «Spotify Greenroom» είναι πλέον διαθέσιμο στους ακροατές σε περισσότερες από 135 αγορές παγκοσμίως και επεκτείνεται αθόρυβα και σε άλλους τομείς όπως είναι τα live audio από τον αθλητικό χώρο και τα podcasts όπως είναι το «The Ringer» και το «Pop Smoke». Επιπλέον προστέθηκαν και άλλα προγράμματα όπως είναι τα: Men In Blazers, Deaux Me After Dark, True Crime Rewind και Ask The Tarot.

Ένας από τους λόγους για τους οποίος το app άργησε να ξεκινήσει είναι ο αυξανόμενος ανταγωνισμός που είχε να αντιμετωπίσει όχι μόνο από το Clubhouse, αλλά και από άλλα κορυφαία κοινωνικά δίκτυα όπως είναι το Facebook, το Twitter, το Reddit και το Discord.

Χωρίς να πραγματοποιήσει κάποια ιδιαίτερη ενέργεια ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των χρηστών στην εφαρμογή, το Greenroom σε λιγότερο από ένα μήνα μετά το launch είχε 141.000 νέες λήψεις στο iOS και λίγο λιγότερες στο Google Play. Παρόλα αυτά το μακροπρόθεσμο όραμα του Spotify για την υπηρεσία είναι να συνδέσει καλύτερα το Greenroom με τη μουσική, τους καλλιτέχνες, τα προγράμματα και τα podcast, τα οποία βρίσκονται ήδη διαθέσιμα στην κορυφαία εφαρμογή music streaming. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.