25 Απρ 2024
READING

Η taf στηρίζεται και αναπτύσσεται με την αξία της ποιότητας

6 MIN READ

Η taf στηρίζεται και αναπτύσσεται με την αξία της ποιότητας

Η taf στηρίζεται και αναπτύσσεται με την αξία της ποιότητας

Η taf στηρίζεται στη φιλοσοφία του καφέ υψηλής ποιότητας. Από την αρχή μέχρι και σήμερα, στόχος της taf είναι η επικοινωνία της νέας κουλτούρας του καφέ και η μετάδοση των γνώσεων για τον καφέ ανώτερης ποιότητας. Η επίτευξη αυτού του στόχου ξεκινά στο πρώτο στάδιο της αλυσίδας του καφέ, από τον κόκκο, και συνεχίζεται μέχρι το τελικό φλιτζάνι.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, με τα πρώτα βήματα της taf στον ελληνικό καφέ και την ένταξη του ιταλικού brand Danesi στην ελληνική αγορά το 1992, το 2006 με την εξέλιξη της κουλτούρας του specialty coffee έως και σήμερα, η taf μετρά πολλά καινοτόμα και πετυχημένα projects όπως το taf coffee shop και το Cultivos Coffee, καθώς και πλήθος τιμητικών διακρίσεων (Coffee Awards, Innovation Awards, Barista Competition Awards, κ.α.) με αποτέλεσμα να έχει εδραιωθεί στη niche αγορά του specialty coffee, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Μιλήσαμε με τον Γ. Ταλούμη, CEO και Head of Quality της εταιρείας για την στρατηγική και τους στόχους της.

“Από την έναρξη της εταιρείας οι στόχοι της taf στηρίζονταν και αναπτύσσονταν στην αξία της ποιότητας!

Στους ποιοτικούς στόχους της εταιρείας είναι η μετάδοση της φιλοσοφίας και της κουλτούρας του καφέ υψηλής ποιότητας στους λάτρεις του καφέ. Ακόμα και όταν ο καφές μας φτάνει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές συναντιέται με επαγγελματίες που μοιράζονται κοινές αξίες και όραμα με την taf, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το coffee culture. Επιπλέον, στόχος είναι η εκπαίδευση, η διάδοση γνώσεων και η εξέλιξη των νέων barista που ανά τα χρόνια εντάσσονται στην κοινότητα.

Στους ποσοτικούς στόχους, η taf θα εξελίσσεται μέχρι το σημείο που θα μπορεί, χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις, να διατηρεί σταθερή τη βασική της αξία : των handcrafted coffees! Οδηγός και σύμμαχος μας είναι η ποιότητα και με αυτήν στον πυρήνα μας θα εξελισσόμαστε, διαλέγοντας πάντα με προσοχή το επόμενο βήμα.

Η εταιρεία αναπτύσσεται σταθερά ετησίως με ρυθμό 20% και η επερχόμενη ανάπτυξη στο εξωτερικό θα είναι ο βατήρας εκκίνησης της διεθνούς διάδοσης της φιλοσοφίας μας”.

Η καινοτομία, η εξυπηρέτηση πελατών και η εκπαίδευση των συνεργατών και των ανθρώπων της εταιρείας είναι το κλειδί.

Η καινοτομία συνόδευε ανέκαθεν την taf που θεωρούνταν πάντα πρωτοπόρος στο χώρο του Specialty. Το 2000 άνοιξε το δρόμο στα specialty origins στο taf retail shop, και συνέχισε με τους καφέδες single estate στο taf coffee shop. Έως και σήμερα συνεχίζει με πλήθος νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, με τα πιο πρόσφατα να είναι το taf Iced Brew και το Cultivos Coffee Cold Brew με τη μέθοδο HPP, οι βιοδιασπώμενες κάψουλες καφέ Cultivos Coffee, και οι υπηρεσίες Taste Experience for You &  Roast for you στο taf coffee shop. Η αφοσίωση του Γιάννη Ταλούμη στη διαρκή αναζήτηση κόκκων καφέ εξαιρετικής ποιότητας, έχει αναγνωριστεί και έχει βραβευτεί από το Specialty Coffee Association (SCA) με τα Achievement Award (2014) και Innovation Award (2011). 

Η ανθρωποκεντρική και πελατοκεντρική προσέγγιση της taf ήταν πάντα σταθερό κομμάτι της φιλοσοφίας της. Η εταιρεία θέλησε εξ’ αρχής να έρθει σε επαφή τόσο με τους B2B όσο και τους B2C πελάτες, και μαζί τους να εξελιχθεί. Η taf υιοθετεί μια ανώτερη προσέγγιση, βλέποντάς τους συνεργάτες ως συνοδοιπόρους στο ταξίδι της στον κόσμο του καφέ, αντιμετωπίζοντας τους καταναλωτές σαν ανθρώπους και όχι σαν κωδικούς, με στόχο να τους προσφέρει μια ολοκληρωμένη και ποιοτική εμπειρία. Τους απευθύνετε με αμεσότητα και ειλικρίνεια, τους ακούει ενεργά και εκλαμβάνει τα σχόλια και τις συμβουλές τους ως το ισχυρότερο feedback.

Για να διασφαλίσει την ποιότητα και να διαδώσει τη φιλοσοφία μας, η taf διαθέτει το Coffee Education Center by taf, και στο πρώτο CQI πιστοποιημένο lab στην Ευρώπη (2011), που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του taf Roastery. Πρόκειται για έναν χώρο εκπαίδευσης στον οποίο διοργανώνονται σεμινάρια που απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες του καφέ, όσο και σε καταναλωτές. Τα σεμινάρια είναι πολλών επιπέδων, ξεκινώντας από το βασικό που απευθύνεται τόσο σε καταναλωτές και home barista, όσο και σε επαγγελματίες. Επίσης, παρέχονται πιστοποιήσεις SCA σε όλα τα επίπεδα (foundation, intermediate, professional). Μέχρι και σήμερα στο Coffee Education Center by taf έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 3000 άτομα, όλων των επιπέδων. 

Επενδύσεις και ανάπτυξη

To 2021 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αναβάθμιση του taf Roastery 4.0, με την προσθήκη του Roaster Probat G120 Retro, αυξάνοντας κατά πολύ την παραγωγική ικανότητα της σε ημερήσια βάση.

Πραγματοποίηθηκε επίσης η διασύνδεση με τα υπάρχοντα Roasters P60 & R120 και δημιουργήθηκε ένα δίκτυο μεταξύ των τριών, με το σύστημα Cablevey ήπιας μεταφοράς των καβουρδισμένων κόκκων προς το πολλαπλό σιλό για ανάμιξη και στη συνέχεια αυτόματη μεταφορά στις συσκευαστικές μηχανές.

Πρόκειται για μία επένδυση της τάξεως των 1.500.000€, που έχει ως αποτέλεσμα αυτό το σύστημα να έχει σύγχρονη αισθητική και να συμβαδίζει απόλυτα με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Ακόμα, συνεχίζεται με επιτυχία η ανάπτυξη του project Cultivos Coffee, μια επένδυση της τάξεως των 500.000€. Ο στόχος των Cultivos Coffee είναι να μυήσουν το ευρύ κοινό σε καφέδες ξεχωριστής και υψηλής ποιότητας με υψηλό customer service, μέσω upper-class καταστημάτων που εδραιώνονται μέσω της κορυφαίας τεχνογνωσίας και των υποδομών της taf.

*Η φωτογραφία του κ.Ταλούμη έχει δημοσιευθεί στο Andro.gr 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.