25 Απρ 2024
READING

Οι πρωτοποριακές μάρκες vegan ρούχων

3 MIN READ

Οι πρωτοποριακές μάρκες vegan ρούχων

Οι πρωτοποριακές μάρκες vegan ρούχων

Αυτές οι πρωτοποριακές μάρκες vegan ρούχων αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεται να θυσιάζεται το στυλ για τις αξίες.Υπήρξε μια εποχή, όχι πολύ καιρό πριν, που οι vegan ντουλάπες ήταν γεμάτες από πλαστικές εναλλακτικές λύσεις αντί για δέρμα και μαλλί. Είναι δύσκολο να βρεις κάποιο υλικό τόσο ανθεκτικό και εύκαμπτο όσο το δέρμα, και για πολύ καιρό το PVC ήταν η καλύτερη επιλογή συγκριτικά με τις υπόλοιπες. 

Ευτυχώς, οι vegan καταναλωτές δεν χρειάζεται πλέον να επιλέγουν ανάμεσα στη βιωσιμότητα, την ποιότητα, την άνεση και τα δικαιώματα των ζώων. Η αυξανόμενη ζήτηση για φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις στα ζωικά προϊόντα έχει προκαλέσει πολλές συναρπαστικές καινοτομίες στη βιομηχανία ένδυσης. Τα βιοπλαστικά που εμπνέονται από την χορτοφαγία πολλαπλασιάζονται, με τις μάρκες να χρησιμοποιούν τα πάντα, από μάνγκο, καλαμπόκι και κάκτους, για να δημιουργήσουν εναλλακτικές λύσεις του δέρματος και με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Αυτές τις μέρες, ακόμη και όταν οι μάρκες δεν είναι 100% vegan, η πίεση από το κίνημα των vegan έχει ενθαρρύνει τις βιώσιμες μάρκες να είναι πιο αυστηρές στην προμήθεια των υλικών που προέρχονται από ζώα, αναδεικνύοντας θέματα βιωσιμότητας πέρα από την ευημερία των ζώων, όπως η χρήση καρκινογόνων μετάλλων στη βυρσοδεψία του δέρματος, η υπερβόσκηση και η αποψίλωση των δασών. 

Η μάρκα βιώσιμων αθλητικών παπουτσιών Veja αναφέρει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα παράγεται από την προμήθεια και την παραγωγή των πρώτων υλών της, και από αυτό ποσοστό, σχεδόν το σύνολο των εκπομπών αυτών οφείλεται στο δέρμα (εκτροφή βοοειδών, δέψη και μεταφορά). Η Veja μείωσε τη χρήση δέρματος σημαντικά βρίσκοντας νέες καινοτόμες εναλλακτικές δερμάτινων προϊόντων. Φαίνεται, λοιπόν, πιθανόν να ξεκινήσει η απομάκρυνση από το δέρμα.

Παράλληλα, ορισμένοι vegans μπορεί να είναι ευχαριστημένοι φορώντας ανακυκλωμένο δέρμα και μαλλί, προκειμένου να κρατήσουν τα προϊόντα μακριά από τις χωματερές και να αποφύγουν την υποστήριξη της παραγωγής νέων υλικών ζωικής προέλευσης.Τελικά, όποια κι αν είναι η προτίμηση του vegan καταναλωτή, τα καλά νέα είναι ότι πλέον υπάρχουν επιλογές που ταιριάζουν σε όλους.

Οι καλύτερες μάρκες vegan ρούχων για το 2021

Lefrik

Οι ελκυστικά απλές και λειτουργικές καθημερινές τσάντες της Lefrik κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια που περισώζονται από τη χωματερή και μετατρέπονται σε πολυεστέρα. Όλα τα προϊόντα τους είναι 100% vegan και εγκεκριμένα από την PETA. Το σακίδιο διακρίνεται για το μινιμαλιστικό στυλ και τα καλά μελετημένα χαρακτηριστικά του και περιλαμβάνει μιας ξεχωριστής θήκης για φορητό υπολογιστή 13,6 ιντσών και ενός πολύ πρακτικού αδιάβροχου κουμπώματος. 

SAYE

Αν και δεν είναι όλα τα αθλητικά παπούτσια SAYE vegan, υπάρχει μια πρωτοποριακή σειρά από βιολογικά βασισμένες vegan επιλογές. Με τη βοήθεια εταιρειών όπως η Desserto Mexico και η Fruitleather Rotterdam, οι οποίες δημιουργούν ανθεκτικά εναλλακτικά δέρματα από οργανικά απόβλητα κάκτων και φρούτων, τα vegan sneakers της SAYE είναι αρκετά βήματα μπροστά από τις πλαστικές επιλογές.

Organic Basics

Με ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση δίκαιων και ασφαλών συνθηκών εργασίας για όλους στην αλυσίδα εφοδιασμού της, η Organic Basics επιλέγει τα υλικά που χρησιμοποιεί με βάση τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την ανθεκτικότητα. Ορισμένα προϊόντα χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο μαλλί και ανακυκλωμένο κασμίρ, αλλά η Organic Basics διαθέτει επίσης μια εκτεταμένη σειρά προϊόντων από τη βιοδιασπώμενη και φιλική προς τα vegan θαυματουργή ίνα TENCEL™. Τα προϊόντα είναι εγκεκριμένα από την PETA. 

Thought

Η Thought, μία από τις πιο καθιερωμένες μάρκες βιώσιμης ένδυσης, συνεργάζεται με εργοστάσια που πληρούν τα πρότυπα που έχει θέσει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας και χρησιμοποιεί φυσικές ίνες και ανακυκλωμένο πολυεστέρα (από πλαστικά μπουκάλια) σε όλη τη γκάμα της. Ενώ η Thought χρησιμοποιεί μαλλί σε ορισμένα προϊόντα, διαθέτει μια εκτεταμένη σειρά προϊόντων 100% χωρίς ζώα για τους vegan πελάτες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.