25 Απρ 2024
READING

Το νέο Galaxy app πρωτοπορεί συνδυάζοντας την second-hand αγορά με το livestreaming  

4 MIN READ

Το νέο Galaxy app πρωτοπορεί συνδυάζοντας την second-hand αγορά με το livestreaming  

Το νέο Galaxy app πρωτοπορεί συνδυάζοντας την second-hand αγορά με το livestreaming  

Η Gen Z αδιαμφισβήτητα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον τον τρόπο που καταναλώνουμε, που πραγματοποιούμε αγορές και γενικότερα στον τρόπο με τον οποίο αγοράζουμε και αλληλοεπιδρούμε με τη βιομηχανία της μόδας τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα νέο σύστημα αγορών, το οποίο συνδέεται άμεσα με το κομμάτι της ανταλλαγής σε πραγματικό χρόνο.

Με άλλα λόγια το app Galaxy είναι η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδυάζει το live shopping με τον τομέα του fashion resale. Συγκεκριμένα η ανάπτυξη της εφαρμογής στοχεύει κυρίως στη νέα γενιά καταναλωτών, οι οποίοι συμβαδίζουν με τις καινούριες τάσεις. Σκοπός είναι η μεταπώληση ειδών μόδας μέσω live videos και την προσθήκη των κατάλληλων πωλητών, έτσι ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν ακριβώς τι αγοράζουν και από ποιον, προσφέροντας μία μοναδική αγοραστική εμπειρία. 

Αρχικά όλη η ιδέα της εφαρμογής Galaxy σχετίζονταν με την ανάγκη αναζήτησης ενός τρόπου, ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει τους content creators να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση. Έτσι μέσω του Galaxy όλο αυτό ενσωματώθηκε στον τομέα της second-hand αγοράς. Όπως αντίστοιχα και με τους πωλητές της Depop, οι οποίοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα εμπορικό σήμα στα social media, έτσι και τώρα γεννήθηκε η ανάγκη να προσφερθεί βοήθεια στη συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρηματιών να οικοδομήσουν τη δική τους αγοραστική κοινότητα. 

Το Galaxy είναι ένα app, το οποίο προσφέρει μία μοναδική αγοραστική εμπειρία σε πραγματικό χρόνο. Κύρια προτεραιότητα του Galaxy είναι να καταστήσει τη second-hand αγορά πιο ανθρώπινη και πιο οικεία, καθώς από τη μία μέσω της συμβολής της προσωπικότητας των creators και από την άλλη μέσω των livestreaming οικοδομείται η εμπιστοσύνη μεταξύ των δημιουργών περιεχομένου και των κοινοτήτων τους. Καταρχάς στην περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιήσει την εφαρμογή σαν viewer έχει την ικανότητα να επικοινωνήσει στα chats εκφράζοντας οποιαδήποτε απορία επιθυμεί, ενώ μπορεί να λάβει μέρος σε διάφορα giveaways. Εξαιτίας της αμεσότητας που υπάρχει δημιουργείται το αίσθημα της εμπιστοσύνης, κάτι το οποίο συμβάλλει στην αγοραστική διαδικασία. 

Πιο συγκεκριμένα από την μεριά των creators αυτό που έχουν να κάνουν είναι να προσκαλέσουν το κοινό τους να εισέλθει στο live, εισάγοντας τον αριθμό του τηλεφώνου τους και τότε ο creator πατάει απλώς το κουμπί «Notify my community’», το οποίο στέλνει αυτόματα ένα κείμενο, το οποίο περιέχει ένα link  που οδηγεί στο live. Επιπλέον αρκετοί δημιουργοί περιεχομένου έχουν εμπειρία ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν έχουν όμως επαρκή εμπειρία στον τομέα του livestreaming. Γι’ αυτόν τον λόγο το Galaxy έχει αναπτύξει την Galaxy Academy, μία μικρή σειρά στο YouTube, η οποία προσφέρει συμβουλές για το πώς μπορεί ένα live να γίνει καλύτερο και κατ’ επέκταση να αξιοποιηθεί προς όφελός τους. Ακόμη οι creators έχουν την δυνατότητα να κάνουν upload τα αντικείμενα που θέτουν προς πώληση είτε ένα τη φορά, είτε όλα μαζί , κάτι που γενικότερα προτιμάτε περισσότερο. Κατά τη διάρκεια του live μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε επιθυμεί μέσω του προσωπικού του link. 

Ο συνδυασμός του live shopping και του fashion resale έχει ορισμένα πλεονεκτήματα. Στη second-hand fashion αγορά όλα τα προιόντα είναι μοναδικά, προέρχονται από διάφορα thrift shops και διατίθενται online για πρώτη φορά. Κάθε αγαθό έχει περιορισμένη διαθεσιμότητα, κάτι το οποίο ωθεί τους ανθρώπους να το αναζητούν μέσω του livestreaming διότι πιθανότατα να μη καταφέρουν να το εντοπίσουν ξανά στην αγορά. Εξαιτίας της μοναδικότητας των προϊόντων οι καταναλωτές μπαίνουν στη διαδικασία να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για την προέλευση του αγαθού που επιθυμούν να αγοράσουν. Επίσης το κομμάτι του styling είναι ένα θέμα, το οποίο προβληματίζει αρκετούς καταναλωτές διότι πολλοί από τους viewers που είναι λάτρεις των ρούχων αναζητούν συμβουλές styling από τους creators, χωρίς απαραίτητα να θέλουν να αγοράσουν κάτι. 

Στις περισσότερες second-hand fashion πλατφόρμες η κύρια μέθοδος ανακάλυψης προϊόντων είναι η αναζήτηση  με το (99%) των πωλήσεων να προέρχεται από τον συγκεκριμένο τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι η ευκαιρία να δημιουργηθεί μια σύνδεση ανάμεσα στον καταναλωτή και το άτομο που πωλεί το προϊόν χάνεται. Έτσι το app Galaxy δεν βασίζεται σε κάτι τέτοιο, αλλά στην ουσιαστική σύνδεση με τον πελάτη.

Μοιάζει με ένα μικρό pop-up shop που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος από την άνεση του σπιτιού του. Μέσω του Galaxy θα εξακολουθούν να λανσάρονται αγαθά προσφέροντας μοναδική εμπειρία, κάτι το οποίο θα συμβάλει στην οικοδόμηση μίας αγοραστικής κοινότητας, μίας καριέρας και μίας βιώσιμης επιχείρησης για τον κάθε creator.  

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.