18 Απρ 2024
READING

Ειδήσεις από τον κόσμο του marketing 

6 MIN READ

Ειδήσεις από τον κόσμο του marketing 

Ειδήσεις από τον κόσμο του marketing 

Η Ikea θα αγοράσει το πρώην flagship κατάστημα του Topshop

Η Ikea πρόκειται να προβεί στην αγορά του πρώην flagship καταστήματος του Topshop στην Oxford Street στο Λονδίνο, σηματοδοτώντας την πρόθεση της εταιρείας να επεκταθεί περαιτέρω στην βρετανική high street. Ο Σουηδός retailer επίπλων, ο οποίος είναι γνωστός για τα τεράστια φυσικά του καταστήματα έξω από την πόλη, επιδίωξε αρκετές φορές να ενταχθεί στην καρδιά του Λονδίνου ανοίγοντας μικρότερα καταστήματα τα προηγούμενα χρόνια. Το πρώην κατάστημα Topshop αναμένεται να πωληθεί για περίπου 385 εκατομμύρια λίρες. 

Η συγκεκριμένη συμφωνία σχετίζεται με την αγορά του κτιρίου μέσω μίας μακροχρόνιας μίσθωσης, το οποίο εκτός από το πρώην κατάστημα Topshop, στεγάζει επίσης τη Nike Town και κατάστημα Vans. Το Ikea υποστηρίζει ότι θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό των H&M και του Frasers Group εξαιτίας της τοποθεσίας του καταστήματος. 

Το LinkedIn ενισχύει το awareness της μάρκας εστιάζοντας στους «Changemakers» της πλατφόρμας

Το LinkedIn λανσάρει μια καμπάνια, η οποία στοχεύει στο για να φέρει στο προσκήνιο τους ανθρώπους που προσπαθούν να αλλάξουν το χώρο εργασίας τους, μολονότι σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του LinkedIn αποκαλύπτεται ότι το (41%​) των εργαζομένων του Ηνωμένου Βασιλείου ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τα ζητήματα που σχετίζονται με τον εργασιακό χώρο συγκριτικά με την περίοδο πριν από την πανδημία. Για τους επόμενους έξι μήνες, η καμπάνια του LinkedIn με όνομα «Changemakers» θα αναδείξει 28 άτομα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αυστραλία, τα οποία θα μιλούν για ζητήματα σχετικά με το κομμάτι του diversity και του inclusivity, της ισότητας των φύλων, της ψυχικής υγείας και της βιωσιμότητας.

Η περσινή καμπάνια «Changemakers» του LinkedIn προσέφερε σημαντική αύξηση της αναγνωρισιμότητας της μάρκας, ενώ παράλληλα τα άτομα που έλαβαν μέρος συμπεριλήφθηκαν στο top (0,09%) των πιο σημαντικών μελών της πλατφόρμας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ακόμη σύμφωνα με ευρήματα της έρευνας του LinkedIn αποκαλύπτεται ότι η πανδημία έχει ενισχύσει την σημαντικότητα των ζητημάτων ψυχικής υγείας, καθώς το (61%) των ανθρώπων θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό για τον εργοδότη του να λαμβάνει υπόψη του τη διαφύλαξη της ψυχικής υγείας των υπαλλήλων. Μέσω της καμπάνιας «Changemakers», γεννιέται η ελπίδα να δημιουργηθούν αλλαγές στο χώρο εργασίας, κάνοντάς τον καλύτερο.

H M&S πραγματοποιεί την καμπάνια «Anything but ordinary»

Η Marks & Spencer δημιουργεί μια νέα καμπάνια, με στόχο να πείσει τους καταναλωτές ότι ο καθένας είναι «Anything but ordinary», εστιάζοντας στην διαφορετικότητα, καθώς λανσάρει τις τελευταίες σειρές μόδας. Η συλλογή AW21 του retailer έγινε διαθέσιμη αρχικά στους 12,5 εκατομμύρια πελάτες, οι οποίοι διαθέτουν M&S Sparks loyalty λογαριασμούς. Η συγκεκριμένη κατηγορία αγοραστών είχε μερικά πλεονεκτήματα όπως είναι η πρόσβαση σε προϊόντα κατηγορίας hero στο διαδίκτυο και η δωρεάν είσοδο σε ένα virtual styling event. Μέσα στις επόμενες μέρες η συλλογή θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους άλλους πελάτες. 

Η καμπάνια εμπνέεται από την εμπιστοσύνη των καταναλωτών που δείχνουν όσον αφορά την ποιότητα των προϊόντων M&S, αποτελώντας τη μεγαλύτερη προωθητική ενέργεια της σειράς ρούχων του brand μετά από την έναρξη της πανδημίας. Δίνει έμφαση κυρίως στο στυλ, στην αξία, και στην ξεχωριστή εμπειρία αγορών είτε στο διαδίκτυο είτε στο φυσικό κατάστημα.

Το Ikea και η Carlsberg συμμετέχουν στο WFA Planet Pledge

Το Ikea συγκαταλέγεται ανάμεσα στα brands που έχουν υπογράψει με την World Federation of Advertisers (WFA) δέσμευση, να βοηθήσουν τον τομέα του μάρκετινγκ σχετικά με άλλες επιχειρηματικές λειτουργίες, σημειώνοντας πρόοδο στο κομμάτι της βιωσιμότητας, της κλιματικής αλλαγής και της ελαχιστοποίησης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, τα οποία πλέον είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με  έρευνα της WFA που δημοσιεύτηκε νωρίτερα φέτος αποδείχθηκε ότι ενώ οι marketers πιστεύουν ότι οι καταναλωτές προσδοκούν από τα brands να αντιμετωπίσουν τα περιβαλλοντικά ζητήματα, μόνο ένας στους δέκα θεωρεί ότι είναι αρκετά ανεπτυγμένοι σε αυτόν τον τομέα , ενώ μόλις το ένα τρίτο του δείγματος υποστηρίζει ότι οι εταιρείες σε γενικότερο πλαίσιο σημειώνουν πρόοδο.

Οι εταιρείες ποτών Carlsberg Group και Pernod Ricard έχουν εξίσου δεσμευτεί, όπως αντίστοιχα και οι εταιρείες Bayer, Danone, Diageo, Mastercard, NatWest και PepsiCo, καθώς και 21 εθνικές ενώσεις διαφημιστών. Το όραμα του ΙΚΕΑ είναι να δημιουργήσει μία καθημερινότητα όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη γίνεται. Αυτό σημαίνει επανεξέταση του τρόπο ζωής και κατανάλωσης, καθώς και υιοθέτησης νέων τρόπων εργασίας.

Οι εταιρείες Marie Claire και Vanish λανσάρουν μία πλατφόρμα second-hand αγοράς 

Η πλατφόρμα μόδας και ομορφιάς Marie Claire πρόσθεσε ένα κανάλι βιωσιμότητας στο site αγορών της «The Marie Claire Edit». Συγκεκριμένα το «The Marie Claire Vintage Edit» δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το brand φροντίδας ενδυμάτων Vanish, διαθέτοντας είδη μόδας «pre-loved». Η Vanish έχει θέσει παγκόσμια αποστολή να προωθήσει τα ζητήματα υπεύθυνης παραγωγής και κατανάλωσης ρούχων. Είναι χορηγός του Fashion Week του Λονδίνου, ενώ νωρίτερα φέτος ξεκίνησε το Generation Rewear, μια σειρά ντοκιμαντέρ που έγινε πραγματικότητα σε συνεργασία με το British Fashion Council. Ταυτόχρονα το Marie Claire ξεκίνησε ένα φεστιβάλ και ένα πρόγραμμα επιβραβεύσεων σχετικά με την βιωσιμότητα. 

Η Vanish έχει αποστολή να ενισχύσει την ζωή των ρούχων και να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές σχετικά με τον αντίκτυπο που έχουν οι συμπεριφορές τους στο περιβάλλον. Έτσι σε συνεργασία με το Marie Claire και της νέας πλατφόρμας μεταπώλησης θα προσπαθήσουν οι δύο εταιρείες να επιτύχουν τους στόχους τους. 

Οι μελέτες της Google επισημαίνουν ανησυχίες σχετικά με το κομμάτι του privacy στο διαδίκτυο

Λαμβάνοντας υπόψη δύο μελέτες που ανατέθηκαν από την Google σε Ipsos και Boston Consulting Group (BCG), παρουσιάζονται οι διάφορες ευκαιρίες που έχουν τα brands, ώστε να γεφυρώσουν το χάσμα των συχνά αντιφατικών στάσεων των πελατών σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο. 

Σύμφωνα με την έρευνα της Ipsos αποδεικνύεται ότι περισσότερο από τα δύο τρίτα (70%) των χρηστών του Διαδικτύου ηλικίας 16-74 ετών ανησυχούν για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι ιδιωτικές πληροφορίες που συλλέγονται για τους ίδιους, ενώ μόλις το (3%) των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των προσωπικών τους δεδομένων στο διαδίκτυο. Πάνω από τα δύο τρίτα (68%) δυσανασχετούν ως προς τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους δηλαδή ως μέρος των στρατηγικών marketing της εκάστοτε εταιρείας. Παρόλα αυτά το (91%) είναι πιο πιθανό να αγοράσει από brands που παρέχουν προσαρμοσμένες προσφορές ή κάποια σύσταση σχετικά με την εταιρεία. 

Παράλληλα σύμφωνα με το report της BCG καλεί τα brands να κατανοήσουν καλύτερα την ανάγκη για πιο ουσιαστικές σχέσεις με το καταναλωτικό κοινό. Έτσι η BCG υποστηρίζει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να κατανοήσουν καλύτερα τη χρήση δεδομένων κατηγορίας first-party, στοχεύοντας να σεβαστούν την ανάγκη του καταναλωτικού κοινού περί προστασίας των ιδιωτικών δεδομένων. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.