26 Απρ 2024
READING

Το Snapchat βοηθάει τις εταιρείες να παρακολουθούν τις τάσεις 

4 MIN READ

Το Snapchat βοηθάει τις εταιρείες να παρακολουθούν τις τάσεις 

Το Snapchat βοηθάει τις εταιρείες να παρακολουθούν τις τάσεις 

Το Snapchat φιλοξενεί έναν τεράστιο αριθμό συνομιλιών μεταξύ των 293 εκατομμυρίων ανθρώπων που χρησιμοποιούν την εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών καθημερινά. Η πλατφόρμα παρουσίασε τον Αύγουστο το Snapchat Trends, βοηθώντας τους marketers που αναζητούν πληροφορίες για τα θέματα που προκαλούν τις πιο εμφανείς συζητήσεις μεταξύ των νεότερων καταναλωτών. 

Ο ιστότοπος με το εργαλείο κοινωνικής ακρόασης όχι μόνο παρουσιάζει τις πιο δημοφιλείς τάσεις της περασμένης εβδομάδας, αλλά παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πόσο συχνά χρησιμοποιούνται λέξεις-κλειδιά στις λεζάντες των φωτογραφιών. Το Snapchat Trends δεν παρακολουθεί τα ιδιωτικά μηνύματα και, αντ’ αυτού, αναδεικνύει τις τάσεις που προκύπτουν από τις δημόσιες Ιστορίες και του My Stories. 

Πρόκειται για ένα εργαλείο έρευνας αγοράς ανεπτυγμένο ειδικά για την πλατφόρμα, το οποίο οι μάρκες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ενημερώσουν τη στρατηγική marketing τους. Παρέχει στους marketers σύνολα νέων δεδομένων σχετικά με τους χρήστες του Snapchat και αναδεικνύει ευρύτερες τάσεις στην κοινότητα του Snapchat, τις οποίες οι μάρκες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να σχεδιάσουν τις καμπάνιες και τη συνολική στρατηγική τους τόσο εντός όσο και εκτός της πλατφόρμας. 

Η εισαγωγή του εργαλείου τάσεων έρχεται καθώς το Snapchat εντείνει τις προσπάθειές του να επεκτείνει την απήχησή του. Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες (DAUs) της εφαρμογής το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 23% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα – πράγμα που αποτελεί την ταχύτερη αύξηση των τελευταίων τεσσάρων ετών. Η συνεχής επέκταση της βάσης χρηστών και η μεγαλύτερη επιλογή διαφημιστικών μορφών βοήθησαν τη μητρική εταιρεία Snap να υπερδιπλασιάσει τα έσοδά της σε 982,1 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της περιόδου. Η πλατφόρμα είδε δύναμη σε χαρακτηριστικά όπως το TikTok lookalike της, που ονομάστηκε Spotlight, και η διευρυμένη επαυξημένη πραγματικότητα (AR). 

Το εργαλείο κοινωνικής ακρόασης του Snapchat μοιάζει κάπως με το Google Trends, το οποίο ο γίγαντας της αναζήτησης εισήγαγε το 2006 για να δείξει τη δημοτικότητα των αναζητήσεων με λέξεις-κλειδιά. Παρέχοντας μεγαλύτερη διαφάνεια στο πνεύμα της εποχής, το Snapchat δίνει επίσης στις εταιρείες έναν άλλο τρόπο παρακολούθησης των τάσεων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Το Snapchat Trends μπορεί να βοηθήσει τους marketers να μετρήσουν το συναίσθημα των καταναλωτών γύρω από μια μάρκα, ένα προϊόν ή μια καμπάνια. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανταγωνιστική πληροφόρηση, δίνοντας στις μάρκες πληροφορίες για το πώς τα πάνε οι ανταγωνιστές τους και πώς η προσφορά των προϊόντων τους μπορεί να ταιριάζει σε μια αγορά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ενημέρωση της στρατηγικής marketing.

Οι εφαρμογές έρευνας αγοράς για το Snapchat Trends περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των προϊόντων που συζητούν οι άνθρωποι και των δραστηριοτήτων που κάνουν. Οι έμποροι μπορούν να παρακολουθούν πώς οι μάρκες τους ξεχωρίζουν μεταξύ των αντιπάλων τους στις διαδικτυακές συζητήσεις. Οι πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν στην ενημέρωση για τη δημιουργική διαφήμιση και τη συγγραφή κειμένων που είναι συναφή με το πλαίσιο του κοινού-στόχου για διάφορες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών. 

Πρόσφατα, σημειώθηκε μια αύξηση 100% στις αναφορές της φράσης “third-wheeling” και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μια επαναλαμβανόμενη τάση που κορυφωνόταν σχεδόν κάθε Παρασκευή και Σάββατο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Snapchat. Αυτό αφορούσε πολλές συζητήσεις από νεους σχετικά με την ερωτική συνεύρεση. Για τις επιχειρήσεις online dating, αυτή η τάση χρησιμοποιήθηκε ως κατευθυντήρια διορατικότητα για να βοηθήσει στην τροφοδότηση νέου και σχετικού δημιουργικού στο Snapchat. 

Το Snap έχει επίσης παρατηρήσει σημαντική δραστηριότητα που σχετίζεται με διακοπές και εορτασμούς – όπως η Εθνική Ημέρα Παγωτού ή η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας – που παρέχουν την ευκαιρία στις μάρκες να τοποθετήσουν τα μηνύματά τους και να προσελκύσουν τον κόσμο. 

Το Snapchat είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νεότερων καταναλωτών, στους οποίους και στοχεύουν οι διαφημιστές. Απευθύνεται σε περισσότερο από το 90% των ατόμων ηλικίας 13 έως 24 ετών στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Αυστραλία και τις Κάτω Χώρες, σύμφωνα με τα εσωτερικά στοιχεία της Snap. Φτάνει επίσης σε περισσότερο από το 75% των ατόμων ηλικίας 13 έως 34 ετών σε αυτές τις περιοχές. 

Η παρακολούθηση των τρεχουσών τάσεων είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τα ψηφιακά brands και τις direct-to-consumer πωλήσεις (DTC) εν μέσω της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ενώ οι άνθρωποι ψωνίζουν online εδώ και χρόνια, η πανδημία οδήγησε σε σημαντική αύξηση της δραστηριότητας του ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Αναμένεται ότι οι πωλήσεις του ψηφιακού ηλεκτρονικού εμπορίου [DTC] στις ΗΠΑ θα φτάσουν τα 129,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, αυξημένες κατά 15,9% σε σχέση με το 2020. Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει τα ταξίδια και τα εισιτήρια εκδηλώσεων, καθώς και τις πωλήσεις από υπηρεσίες τροφίμων και ποτών. Το Snapchat Trends παρέχει στους marketers δεδομένα αγοράς και τάσεις από το βασικό κοινό τους, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ενημέρωση των στρατηγικών marketing και ηλεκτρονικού εμπορίου τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.