19 Απρ 2024
READING

Η νέα καμπάνια της Gap βασίζεται στα 15 λεπτά διασημότητας

2 MIN READ

Η νέα καμπάνια της Gap βασίζεται στα 15 λεπτά διασημότητας

Η νέα καμπάνια της Gap βασίζεται στα 15 λεπτά διασημότητας

Η Gap παρουσίασε στις 7 Σεπτεμβρίου μια φθινοπωρινή διαφημιστική καμπάνια που σκιαγραφεί μια σειρά από δημιουργούς που είναι τόσο περήφανα ανεξάρτητοι όσο και με ευρύτερο κοινωνικό αντίκτυπο. Με τίτλο “Individuals”, η προσπάθεια παίζει με την έννοια των 15 λεπτών διασημότητας μέσα από προφίλ με βίντεο διάρκειας 15 δευτερολέπτων διαφορετικών ambassadors. 

Τα διαφημιστικά βίντεο προβάλλονται στην τηλεόραση και στα ψηφιακά δίκτυα. Η Gap συνεχίζει να ενισχύει τα μηνύματα αισιοδοξίας και ενσωμάτωσης, καθώς η κατηγορία λιανικού εμπορίου διανύει μια αβέβαιη φάση της πανδημίας και προετοιμάζεται για μια ασταθή περίοδο Χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Η Gap ανατρέπει την έννοια των 15 λεπτών διασημότητας, παρουσιάζοντας προφίλ ανερχόμενων influencers, ακτιβιστών και καλλιτεχνών, των οποίων ο αντίκτυπος στους αντίστοιχους κλάδους εξελίσσεται σε μακροχρόνιο. Η καμπάνια “Individuals” επικεντρώνεται σε σύντομα βιογραφικά βίντεο που επιδιώκουν να αποτυπώσουν τις αξίες και τις φιλοδοξίες κάθε ambassador και το πώς αυτές οι ιδιότητες μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για το σύνολο της κοινότητας. 

Η Gap προσπαθεί να αποκαταστήσει τη θέση της ως πολιτιστικό σημείο αναφοράς, αφού έμεινε πίσω εν μέσω της στροφής των καταναλωτών προς τους ανταγωνιστές της γρήγορης μόδας και τις ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου. Μέρος αυτής της αναζωογόνησης περιλαμβάνει μεγάλη έμφαση στην ποικιλομορφία, την ενσωμάτωση και την αξιοποίηση της ιδιότητας της Gap ως μάρκας πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Το “Individuals” προβάλλει τα ρούχα που έγιναν εμβληματικά στην ακμή της Gap τη δεκαετία του ’90 και τα οποία έχουν επαναπροσδιοριστεί για να ταιριάζουν καλύτερα στις σημερινές τάσεις, με χαλαρά jeans να συνδυάζονται με φούτερ και εξωτερικά ρούχα. Μαζί με το διαφημιστικό hero spot, η εταιρεία marketing γύρισε μια ξεχωριστή διαφήμιση τζιν. 

Η μητρική εταιρεία της Gap, Gap Inc., οδεύει προς τη φθινοπωρινή σεζόν με κάποια θετική δυναμική μετά από μια βίαιη για το λιανεμπόριο περίοδο πανδημίας. Ο ιδιοκτήτης των Banana Republic και Old Navy ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τις καλύτερες πωλήσεις δεύτερου τριμήνου εδώ και πάνω από μια δεκαετία, με τις καθαρές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 29% σε ετήσια βάση. Όμως, το flagship brand της Gap αποδείχθηκε ότι υστερεί, με τις καθαρές πωλήσεις να μειώνονται κατά 10% σε σύγκριση με το 2019. 

Η Gap συνεχίζει να στρέφεται προς τους πολιτιστικούς διαμορφωτές στην αναζήτηση ενός τόνου ανανέωσης και ενίσχυσης των πωλήσεων. Έχει μια πολυαναμενόμενη συνεργασία με τον Kanye West που ολοκλήρωσε την πρώτη της προπώληση το δεύτερο τρίμηνο.

https://www.youtube.com/watch?v=Z9rOkZ7u4eE

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.