20 Απρ 2024
READING

10 αριθμοί που απεικονίζουν την αγορά μεταπώλησης μόδας του 2021 

3 MIN READ

10 αριθμοί που απεικονίζουν την αγορά μεταπώλησης μόδας του 2021 

10 αριθμοί που απεικονίζουν την αγορά μεταπώλησης μόδας του 2021 

Οι μάρκες και οι έμποροι λιανικής πώλησης έχουν αγκαλιάσει την αγορά μεταπώλησης, από τις εταιρείες γρήγορης μόδας που λανσάρουν τις δικές τους πλατφόρμες μέχρι τους οίκους πολυτελείας που θέτουν τους στόχους τους προς ένα πιο συνειδητό μέλλον. Το κοινό τους σημείο είναι η χρήση πρωτοβουλιών μεταπώλησης για να ενισχύσουν τα διαπιστευτήριά τους για τη βιωσιμότητα.Παρακάτω αναφέρονται 10 βασικά στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς μεταπώλησης μόδας. 

1,6 δισεκατομμύρια δολάρια 

Η εταιρεία Etsy, η οποία ειδικεύεται σε χειροποίητα και vintage αντικείμενα, αγόρασε τον Ιούνιο τη βρετανική εφαρμογή μεταπώλησης μεταχειρισμένης μόδας Depop για 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πώληση αναδεικνύει μια διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση, θέτοντας την αμερικανική εταιρεία στο επίκεντρο των καταναλωτών της Gen Z – αυτών που ηγούνται των πωλήσεων μεταχειρισμένων αντικειμένων. 

33 εκατομμύρια 

Αυτός είναι ο συνολικός αριθμός των καταναλωτών που αγόρασαν μεταχειρισμένα ρούχα για πρώτη φορά το 2020. Η πανδημία επιβεβαίωσε μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αγοράζουν ρούχα και αξεσουάρ εξίσου, είναι πλέον, περισσότερο από ποτέ, ανοιχτοί στην αγορά μεταχειρισμένων ειδών. Ο αριθμός των αγοραστών που αγόρασαν για πρώτη φορά το τελευταίο έτος αποτελεί απόδειξη αυτού. 

65% 

Οι καταναλωτές στρέφονται στη μεταχειρισμένη μόδα για πολλούς διαφορετικούς λόγους, είτε πρόκειται για το προσωπικό τους στυλ, είτε για τον προϋπολογισμό τους είτε για τη δέσμευσή τους για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Σύμφωνα με κοινή έκθεση της Bain & Co. και της Depop, το 65% των χρηστών επιλέγουν να αγοράζουν μεταχειρισμένα αντικείμενα για τις τιμές, οι οποίες είναι – συνήθως – χαμηλότερες από αυτές των καταστημάτων λιανικής πώλησης. 

75% 

Ωστόσο, στην ίδια έκθεση της Bain & Co. και της Depop, το 75% των χρηστών που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχθηκαν ότι ο κύριος λόγος που ψωνίζουν μεταχειρισμένα ήταν για να μειώσουν τη γενική κατανάλωση μόδας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το 90% από αυτούς ήταν κάτω των 25 ετών, γεγονός που αναδεικνύει την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των νεότερων ηλικιακών ομάδων. 

101,2 εκατομμύρια

Αυτός είναι ο αριθμός των ειδών ένδυσης που πωλήθηκαν από τους λιανοπωλητές σε καταστήματα μεταπώλησης κατά τη διάρκεια του 2020. Αν και φαίνεται ελπιδοφόρο, το μειονέκτημα είναι ότι μόνο 560 χιλιάδες από όλα τα ενδύματα ήταν πραγματικά μεταχειρισμένα. 

x2 

Το αμερικανικό ηλεκτρονικό κατάστημα μεταχειρισμένων ρούχων ThreadUp συνέταξε μια έκθεση σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών αγοράς GlobalData, η οποία αναδεικνύει την κατάσταση της αγοράς μεταπώλησης μετά την πανδημία. Προβλέπει ότι πρόκειται να διπλασιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια, φτάνοντας συνολικά τα 77 δισεκατομμύρια δολάρια. Πράγματι, 188 εκατομμύρια καταναλωτές έχουν δοκιμάσει τη μεταπώληση για πρώτη φορά το 2021, έναντι 36,2 εκατομμυρίων το 2020. 

84 δισεκατομμύρια δολάρια 

Η ίδια έκθεση της ThreadUp προέβαλε το γεγονός ότι η αγορά της μεταπώλησης μόδας αναπτύσσεται σήμερα με ρυθμό που είναι 11 φορές ταχύτερος από το παραδοσιακό λιανεμπόριο. Θα πρέπει να αξίζει 84 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030, ενώ η γρήγορη μόδα προβλέπεται να αξίζει περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Επομένως, την επόμενη δεκαετία η αγορά μεταχειρισμένων ειδών θα αναπτυχθεί πολύ ταχύτερα από την παραδοσιακή λιανική, καθώς υποτίθεται ότι μέχρι το 2030 θα είναι διπλάσια από τη γρήγορη μόδα. 

5 έως 7% 

Μόνο το 5 έως 7% της μεταπωλούμενης μόδας πωλείται και αγοράζεται σε πλατφόρμες μεταπώλησης αυτή τη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι εκτιμάται ότι υπάρχουν 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια σε είδη μόδας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις ντουλάπες και δεν χρησιμοποιούνται. 

60% 

Η έκθεση της ThreadUp παρουσίασε ότι το 60% των εμπόρων λιανικής πώλησης που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν ή είναι πλέον ανοιχτοί στο να προσφέρουν στους πελάτες τους μια σειρά από μεταχειρισμένα είδη. Ενώ οι καταναλωτές φαίνεται να έλκονται όλο και περισσότερο από τα αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, οι έμποροι λιανικής ενδιαφέρονται επίσης περισσότερο να συμμετάσχουν σε μια θετική αλλαγή για το μέλλον. 

82% 

Τέλος, ας μην ξεχνάμε έναν άλλο σημαντικό θετικό αντίκτυπο. Οι καταναλωτές μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα κατά 82% όταν αγοράζουν μεταχειρισμένα αντικείμενα αντί για καινούργια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.