20 Απρ 2024
READING

Το TikTok είναι το νέο σύνορο του κοινωνικού εμπορίου 

2 MIN READ

Το TikTok είναι το νέο σύνορο του κοινωνικού εμπορίου 

Το TikTok είναι το νέο σύνορο του κοινωνικού εμπορίου 

Το TikTok μπορεί να είναι το νέο σύνορο της μόδας, καθώς οι έφηβοι αναζητούν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έμπνευση για τη μόδα.Ενώ οι μάρκες μόδας ποντάρουν πολλά διαφημίζοντας στο TikTok, οι νέοι επιχειρηματίες ανοίγουν το δικό τους δρόμο. Γνωστές εταιρείες λιανικής πώλησης, όπως η Abercrombie & Fitch και η Gap, αναζητούν τρόπους για να επωφεληθούν από τα viral βίντεο, όταν οι προβολές των αναρτημένων αντικειμένων εκτοξεύονται στα ύψη.

Οι influencers χρησιμοποιούν συχνά hashtags όπως #fashionhauls και #OOTD (outfit of the day), τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν υψηλά ποσοστά σύνδεσης με τους αγοραστές. Εναπόκειται στους λιανοπωλητές να διασφαλίσουν ότι υπάρχει επαρκές απόθεμα για να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις όταν ένα προϊόν που προβάλλεται γίνεται viral.

Άνοδος του κοινωνικού εμπορίου

Οι πωλήσεις του κοινωνικού εμπορίου στις Ηνωμένες Πολιτείες προβλέπεται να αυξηθούν κατά 35,8% φέτος στα 36,62 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την eMarketer. Αυτό θα σηματοδοτήσει μια μικρή επιβράδυνση από την ετήσια αύξηση 38,9% το 2020, όταν η πανδημία του Covid που κράτησε περισσότερους ανθρώπους στο σπίτι και τους ανάγκασε να ψωνίζουν από τα τηλέφωνά τους. Στην Κίνα οι πωλήσεις του κοινωνικού εμπορίου ξεπέρασαν τα 351,65 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. 

Η ιδιοφυΐα του TikTok είναι ότι είναι πιο εύκολο για τον καθένα να ανακαλυφθεί. Ο αλγόριθμός του ενθαρρύνει τη δημιουργία και την ανακάλυψη, επιτρέποντας στις μάρκες μεγαλύτερη ευκαιρία να επιτύχουν καμπάνιες με επίκεντρο το προϊόν, οι οποίες, όταν μοιράζονται, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν το φαινόμενο FOMO (φόβος της έλλειψης). Ενώ το εμπόριο στο TikTok βρίσκεται ακόμη σε πρωταρχικό στάδιο, ήδη ανταγωνίζεται την ομάδα κοινωνικών πλατφορμών του Facebook. 

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από το Influencer Marketing Hub δείχνουν ότι οι χρήστες του TikTok ξοδεύουν περισσότερα από 850 λεπτά το μήνα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Έχει επίσης τα υψηλότερα ποσοστά εμπλοκής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανά ανάρτηση. Ίσως το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι το TikTok είναι η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις παγκοσμίως, ξεπερνώντας το Facebook και τις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων του πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης της αγοράς App Annie.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.