25 Απρ 2024
READING

Το Facebook επενδύει στο χώρο του gaming μέσω νέων παιχνιδιών φαντασίας 

3 MIN READ

Το Facebook επενδύει στο χώρο του gaming μέσω νέων παιχνιδιών φαντασίας 

Το Facebook επενδύει στο χώρο του gaming μέσω νέων παιχνιδιών φαντασίας 

Το Facebook προσθέτει αθλήματα φαντασίας και παιχνίδια που θα επιτρέπουν στους χρήστες να προβλέπουν τι θα συμβεί σε αθλήματα, τηλεοπτικές εκπομπές και ποπ κουλτούρα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου. Τα νέα παιχνίδια, που ονομάζονται Facebook Fantasy Games, κυκλοφορούν πρώτα σε iOS και Android για χρήστες στις ΗΠΑ και τον Καναδά. 

Διαθέσιμο τώρα, το πρώτο παιχνίδι είναι το Pick & Play Sports, ένας καθημερινός διαγωνισμός πρόβλεψης που γίνεται με την Whistle Sports. Επιτρέπει στους οπαδούς να κερδίζουν πόντους για να μαντέψουν σωστά τους νικητές των αγώνων, τους πόντους που σημειώνει κάθε παίκτης ή άλλα γεγονότα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Το Facebook θα κυκλοφορήσει επιπλέον παιχνίδια τους επόμενους μήνες, επιτρέποντας στους χρήστες να προβλέπουν τα αποτελέσματα τηλεοπτικών εκπομπών, όπως το “The Bachelorette” και το “Survivor”. Η προσθήκη παιχνιδιών φαντασίας θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους χρήστες να περνούν περισσότερο χρόνο στην πλατφόρμα του Facebook και μπορεί να σηματοδοτήσει το πρώτο βήμα στον ανταγωνισμό με μεγαλύτερες οντότητες αθλημάτων φαντασίας όπως η DraftKings και η FanDuel.

Το Facebook έχει επεκταθεί πρόσφατα περισσότερο στα παιχνίδια σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τους χρήστες στις εφαρμογές του. Τον Ιούνιο, η Apple απέρριψε την εφαρμογή Facebook Gaming από το App Store, λέγοντας ότι παραβιάζει τους κανόνες της πλατφόρμας της. Το Facebook επανήλθε με μια λύση, επιτρέποντας στους χρήστες του iOS να έχουν πρόσβαση στο Facebook Gaming μέσω μιας εφαρμογής ιστού. Διαφορετικά από την προσπάθεια να ξεκινήσει μια πλατφόρμα παιχνιδιών στο iOS, το Facebook σημειώνει ότι η είδηση αυτής της εβδομάδας έχει ως στόχο να “φέρει την κοινωνική διασκέδαση των παραδοσιακών αθλημάτων φαντασίας σε απλούστερες μορφές που είναι εύκολο να παιχτούν από ανθρώπους που είναι νέοι στα παιχνίδια πρόβλεψης”. 

Αυτά τα νέα παιχνίδια φαντασίας προσφέρουν κάτι διαφορετικό από τις πιο παραδοσιακές προσφορές παιχνιδιών – όπως τα παιχνίδια αγώνων ή οι διαγωνισμοί τύπου arcade – αλλά ίσως ταιριάζουν καλύτερα στο κοινωνικό δίκτυο. Οι πίνακες κατάταξης και οι αντιδράσεις προσφέρουν κοινωνικά στοιχεία για τους χρήστες που θέλουν να παίξουν με φίλους. Οι παίκτες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένα πρωτάθλημα με φίλους για να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, είτε δημόσια είτε ιδιωτικά. Τα μέλη του πρωταθλήματος μπορούν να συγκρίνουν τα αποτελέσματα και θα έχουν ένα μέρος για να μοιράζονται επιλογές, αντιδράσεις και σχόλια. Η ενσωμάτωση αυτών των κοινωνικών στοιχείων στη νέα πλατφόρμα θα μπορούσε να την κάνει πιο ελκυστική, οδηγώντας σε επαναλαμβανόμενες επισκέψεις, καθώς οι χρήστες επιστρέφουν στην εφαρμογή για να κάνουν νέες προβλέψεις και να κοινωνικοποιηθούν. 

Τα νέα χαρακτηριστικά καταφθάνουν σε μια εποχή που το Facebook αντιμετωπίζει μεγάλο ανταγωνισμό στον τομέα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συγκεκριμένα από το TikTok. Ο μέσος μηνιαίος χρόνος που δαπανάται ανά χρήστη στο TikTok αυξήθηκε ταχύτερα από άλλες κορυφαίες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης το 2020, ξεπερνώντας το Facebook. 

Ταυτόχρονα, ο πειραματισμός με πρωταθλήματα αθλημάτων φαντασίας μπορεί να βοηθήσει το Facebook να ανταγωνιστεί μεγαλύτερους παίκτες όπως η FanDuel και η DraftKings. Το Facebook είχε πειραματιστεί στο παρελθόν με την ιδέα να γίνει ένας δεύτερος screen companion για ζωντανές εκδηλώσεις, ωθώντας τον κοινωνικό γίγαντα να δοκιμάσει το Venue, μια πλατφόρμα όπου οι οπαδοί μπορούσαν να σχολιάζουν ζωντανές εκδηλώσεις που φιλοξενούνταν από γνωστές προσωπικότητες. 

Το Facebook έχει επίσης επενδύσει σε διάφορα άλλα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένης της καρτέλας Games για streamers, της εταιρείας VR Oculus και των σχεδίων που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί για την αναδιαμόρφωσή του ως “εταιρεία metaverse”. Ο Mark Zuckerberg ανέφερε ότι η έννοια – που παραδοσιακά συνδέεται με το gaming και περιγράφει την αυξανόμενη διασταύρωση ψηφιακών και φυσικών χώρων – θα χρησιμεύσει ως φάρος για το Facebook καθώς επιδιώκει να επεκταθεί πέρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.