18 Απρ 2024
READING

Η De’Longhi σε νέα καμπάνια με τον Brad Pitt για τις μηχανές καφέ

3 MIN READ

Η De’Longhi σε νέα καμπάνια με τον Brad Pitt για τις μηχανές καφέ

Η De’Longhi σε νέα καμπάνια με τον Brad Pitt για τις μηχανές καφέ

Η εταιρεία κατασκευής μηχανών καφέ De’Longhi παρουσίασε τον ηθοποιό του Χόλιγουντ Brad Pitt ως ambassador της μάρκας της, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα και να προωθήσει την ανάπτυξη στο premium άκρο της κατηγορίας. Η παγκόσμια καμπάνια “Something Perfetto” ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου, με το τηλεοπτικό σποτ να κάνει ντεμπούτο στην Αγγλία. 

Η διαφήμιση δείχνει τον Pitt να οδηγεί τη μοτοσικλέτα του στο Λος Άντζελες για να παραλάβει μια σακούλα ειδικά καβουρδισμένων κόκκων καφέ από ένα ανεξάρτητο κατάστημα, προτού επιστρέψει στο σπίτι του μέσω μιας γραφικής διαδρομής. Στη συνέχεια τον βλέπουμε να φτιάχνει τον καφέ του, προτού μεταβούμε σε ένα κοντινό πλάνο του ηθοποιού να απολαμβάνει τις προσπάθειές του, καθώς η μάρκα θέλει να αναδείξει την ποιότητα μιας συσκευής De’Longhi. 

Η εταιρεία αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο ως μια αγορά με πολύ μεγάλες δυνατότητες για τις μηχανές καφέ από κόκκους, καθώς τα επίπεδα ευαισθητοποίησης εκεί ήταν πολύ χαμηλά, όπως και η διείσδυση στα νοικοκυριά. Όμως η επιθυμία για εξαιρετικής γεύσης καφέ είναι μεγαλύτερη από ποτέ, οπότε η εταιρεία αποφάσισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αυξήσει αυτά τα δύο.

Οι Βρετανοί καταναλωτές καφέ έχουν ωριμάσει μέσα από την πανδημία, με τις καφετέριες να κλείνουν και τους καταναλωτές να αναγκάζονται να μένουν στο σπίτι. Επικαλούμενη στοιχεία της GfK, η εταιρεία σημειώνει ότι η αγορά των μηχανών καφέ αυξήθηκε κατά 27% πέρυσι, δηλαδή με διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από το 2019. 

Ένας βασικός στόχος για την ιταλική μάρκα – που σήμερα είναι η μεγαλύτερη στο Ηνωμένο Βασίλειο με μερίδιο 32,4% – είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της συνολικής αγοράς μηχανών καφέ στην περιοχή, η οποία εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 129 εκατομμύρια λίρες. 

Αν και τα περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν και οι άνθρωποι επιστρέφουν στο γραφείο, η εργασία από το σπίτι είναι πολύ πιο διαδεδομένη από ό,τι πριν από την πανδημία και η De’Longhi πιστεύει ότι η υιοθέτηση υβριδικών τρόπων εργασίας θα συνεχίσει να ενισχύει τη ζήτηση για ποιοτικό καφέ στο σπίτι. 

Η καμπάνια, η οποία υποστηρίζεται με προϋπολογισμό 4 εκατομμυρίων λιρών μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα διεξαχθεί επίσης σε video-on-demand, κοινωνικά δίκτυα, σημεία πώλησης στα καταστήματα, εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων, μάρκετινγκ επιρροής, ψηφιακά μέσα και εκτός σπιτιού. 

Η καμπάνια συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική της μάρκας που συνδέει τον κόσμο των μηχανών καφέ με τους ποιοτικούς κόκκους καφέ. Για να το πετύχει αυτό, η De’Longhi συνεργάστηκε με διάφορους μικρούς παραγωγούς καφέ και λειτούργησε ως κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου για ανεξάρτητους καβουρδιστές μέσω του De’Longhi Coffee Lounge, το οποίο άνοιξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.