26 Απρ 2024
READING

Οι γενιές και η αντίληψη για το σπίτι

2 MIN READ

Οι γενιές και η αντίληψη για το σπίτι

Οι γενιές και η αντίληψη για το σπίτι

Πολλοί millenials που ασχολούνται με ένα project για πρώτη φορά καταφεύγουν στο YouTube όπου παρακολουθούν επεξηγηματικά βίντεο για κατασκευές DIY. Όμως δεν είναι πάντα βοηθητικά και τα project μπορεί να καταλήξουν να χρειάζονται ακόμα περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν ή να μην γίνονται με τον σωστό τρόπο.

Παρόλα αυτά γενικότερα, οι millennials ασχολούνται με τη στέγαση. Ασχολούνται με τη βελτίωση του σπιτιού. Όσο η αξία του σπιτιού αυξάνεται, οι ιδιοκτήτες σπιτιών βλέπουν τις αναβαθμίσεις και τις βελτιώσεις στο σπίτι τους ως επένδυση και όχι ως δαπάνη.Η πανδημία έχει δείξει ότι οι millennials είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τα ίδια πρότυπα με τους baby boomers αγοράζοντας σπίτια και ανακαινίζοντας οι ίδιοι τα σπίτια τους για να ταιριάζουν με τα προσωπικά γούστα και τις ανάγκες τους. 

Υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στην αγορά DIY και θα συνεχιστεί αφού οι millennials έχουν ώς στάση ζωής της ποιότητα του χώρου που ζουν και εργάζονται.Αυτό τροφοδοτεί την αγορά DIY, η ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή της γενιάς των millennials στην οικονομική δραστηριότητα με περισσότερα διαθέσιμα έσοδα.

Η επόμενη γενιά, η γενιά Ζ δεν είναι ακόμη σε παραγωγική ηλικία για να εκτιμηθεί η αντίληψη τους για τα σπίτια αλλά είναι έκδηλο το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και την βιωσιμότητα.Αυτό σίγουρα θα οδηγήσει σε πιο βιώσιμα σπίτια, μεγαλύτερη σημασία για το εξωτερικό περιβάλλον και πιθανά σε ένα τρόπο ζωής που θα συνδυάζει στοιχεία αστικής αλλά και αγροτικής αντίληψης.

Η μεγάλη αλλαγή που συνέβη με την κυριαρχία της γενιάς Χ μετά τους Baby Boomers και η τοποθέτηση του σπιτιού ως επίδειξη status αλλά και η σχετική άνεση στην ληψη δανείων για την κάλυψη των οικιστικών αναγκών τους δεν φαίνεται να είναι το πρότυπο στις δύο επόμενες γενιές, millennials και Gen Z.

Πιθανότατα η επιστροφή στην φύση, η εκτίμηση των ημί-αστικών περιοχών, η δυνατότητα της εργασίας από απόσταση και η αντίληψη ότι η ζωή με ποιότητα είναι πιο σημαντική από μια πλούσια ζωή να οδηγήσουν σε αλλαγή του τρόπου που οι νεότεροι άνθρωποι ζουν.Οι Baby Boomers και η γενιά X πίστεψαν σε μια ζωή με μεγάλες φιλοδοξίες και μεγάλη καριέρα και αυτό πλέον δεν φαίνεται να είναι η προτεραιότητα για τις επόμενες γενιές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.