26 Απρ 2024
READING

Πώς το Discord βοηθά τις μάρκες να συνδεθούν με τους πελάτες τους

3 MIN READ

Πώς το Discord βοηθά τις μάρκες να συνδεθούν με τους πελάτες τους

Πώς το Discord βοηθά τις μάρκες να συνδεθούν με τους πελάτες τους

Η πληθώρα των εφαρμογών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ωθεί συνεχώς τις εταιρείες να αναζητούν τις τελευταίες τάσεις χρήσης εν μέσω της προσπάθειάς τους να εμπλέξουν τους καταναλωτές με τις μάρκες τους. Η εφαρμογή συνομιλίας Discord τον περασμένο χρόνο σημείωσε ραγδαία αύξηση της δημοτικότητας, καθώς οι άνθρωποι αναζητούσαν τρόπους να συναντιούνται με τους φίλους τους στο διαδίκτυο.

Η πλατφόρμα αναπτύσεται ως εργαλείο κοινωνικής ακρόασης και η μορφή της χωρίς διαφημίσεις απαιτεί μια λιγότερο παρεμβατική προσέγγιση για τους εμπόρους που αλληλεπιδρούν με τους χρήστες. 

Ο γρήγορος ρυθμός του Discord το καθιστά γόνιμο έδαφος για την αναδυόμενη κουλτούρα και τις τάσεις και δίνει την ευκαιρία στις μάρκες να ασχολούνται συνεχώς με τους καταναλωτές για ενδιαφέροντα θέματα. Ταυτόχρονα, οι χρήστες μπορούν να κατέχουν πιο προσωπικούς χώρους για τον εαυτό τους και τους φίλους τους, ενώ μπορούν επίσης να επεκταθούν σε μεγαλύτερες κοινότητες, αν το επιθυμούν. 

Το Discord επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν ζωντανές συνομιλίες μέσω ήχου, βίντεο και κειμένου, τόσο σε ιδιωτικές συνομιλίες όσο και σε ομάδες και λειτουργούν ως επί το πλείστον μόνο με προσκλήσεις. Ως ένδειξη του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για αυτό το είδος δημιουργίας κοινότητας, η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Roblox αγόρασε την Guilded, έναν ανταγωνιστή του Discord που επικεντρώνεται στο ανταγωνιστικό παιχνίδι, έναντι ενός αδιευκρίνιστου ποσού. 

Ενώ οι ρίζες του Discord αφορούν τις κοινότητες των gamers, οι χρήστες της πλατφόρμας δημιουργούν επίσης ομάδες για να συζητούν για άλλα θέματα με άτομα που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα. Οι εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν ένα μέρος για να αλληλεπιδρούν απευθείας με τους πιο πιστούς πελάτες τους, επιβλέποντας τις δικές τους επώνυμες κοινότητες στο Discord. 

Οι μάρκες μπορούν να αλληλεπιδρούν πραγματικά με τους καταναλωτές στο Discord αξιοποιώντας αυτό που είναι ήδη ελκυστικό στο Discord για τους καταναλωτές – να δημιουργούν σχέσεις γύρω από κοινά ενδιαφέροντα και να συζητούν σε πραγματικό χρόνο. Βοηθά επίσης να έχουν συγκεκριμένα προνόμια ή εκπλήξεις για τον καταναλωτή που μπορεί κανείς να βρει αποκλειστικά και μόνο στο Discord. 

Αντί να πουλάει διαφημίσεις, το Discord κερδίζει χρήματα από τις συνδρομές στην υπηρεσία Nitro. Με 9,99 δολάρια το μήνα ή 99,99 δολάρια το χρόνο, τα μέλη του Nitro λαμβάνουν προνόμια όπως μεγαλύτερες μεταφορτώσεις αρχείων, ειδικά emoji και καλύτερη ποιότητα βίντεο.

Το Discord μοιάζει να διαφέρει από άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στον τρόπο με τον οποίο η λειτουργικότητα και η δομή του επιτρέπει σε ένα κανάλι να δημιουργήσει κοινότητες με μεγάλη δέσμευση, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν ένα επίπεδο οικειότητας και ανωνυμίας.Το Discord αντιπροσωπεύει μια αλλαγή σε αυτό που βλέπουμε ως “κανονικές” πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Οι άνθρωποι δημιουργούν πραγματικά μια κλειστή κοινότητα για να συζητήσουν και να συμμετέχουν σε κάτι συγκεκριμένο, και δεν επικεντρώνονται απλώς στην αύξηση των οπαδών τους. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.