Ο οίκος Balmain εστιάζει σε νέα στρατηγική

Η Balmain εισέρχεται στην επόμενη φάση της ανάπτυξής της κάνοντας launch μια πρωτότυπη δραματική σειρά, η οποία θεωρείται ορόσημο εξέλιξης του δημοφιλέστατου οίκου. Βασικός στόχους της Balmain είναι να επενδύσει ακόμη περισσότερο στον τομέα του marketing, θέτοντας νέα σημεία αναφοράς για τον ευρύτερο τομέα της luxury μόδας. Γι’ αυτό τον λόγο δημιούργησε μια σειρά ψυχαγωγικού χαρακτήρα, η οποία θα συμβάλει στην ενίσχυση των μελλοντικών σχέσεων της εταιρείας με τους καταναλωτές. 

Το brand έχει συνάψει συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 δημιουργώντας την «Fracture», μια δραματική σειρά πέντε επεισοδίων μικρού μήκους. Το περιεχόμενο της σειράς θα είναι διαθέσιμο για προβολή κατόπιν αιτήματος στο All4 μέσω του website της Balmain. Η φιλοδοξία του brand επεκτείνεται πέρα ​​από το να αποκτήσει απλώς κοινό στην σειρά «Fracture». Με άλλα λόγια βασικός πυλώνας αποτελεί η ψυχαγωγία, καθώς η εταιρεία εστιάζει σε νέα στρατηγική επικοινωνίας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των αξιών και των προοπτικών της. Πλέον είναι γεγονός ότι τόσο τα brands όσο και οι οίκοι μόδας οφείλουν να λειτουργούν και ως μέσα ενημέρωσης.

Η δημιουργία περισσότερων δυνατοτήτων ψυχαγωγίας με σκοπό την σύνδεση μεταξύ μάρκας και αγοραστών αποτελεί κύριο μέλημα για την εταιρεία. Συγκεκριμένα τα πέντε επεισόδια της «Fracture» που προβλήθηκαν όλα μαζί, αποτελούν ουσιαστικά ένα ολοκληρωμένο “μανιφέστο”, το οποίο προετοιμάζει το κοινό για ένα νέο show που σχεδιάζει η εταιρεία να πραγματοποιήσει. Η απόλυτη επιτυχία θα επέλθει εάν καταφέρει να γίνει μια σειρά μεγάλου μήκους. Το storytelling είναι το κλειδί της επιτυχίας, αποτελώντας ταυτόχρονα την συνέχεια της ιστορίας του luxury brand. Η Balmain εργάζεται εδώ και τέσσερα χρόνια στην ανάπτυξη μιας στρατηγικής βασισμένη στην ψυχαγωγία. Το επερχόμενο release της «Fracture» θεωρείται το αποκορύφωμα της μέχρι τώρα δουλειάς του πολυτελούς οίκου μόδας.

Focus στη διασκέδαση

Η «Fracture» είναι μία σειρά music-led drama, της οποίας η υπόθεση σχετίζεται με έναν μουσικό που παλεύει με έναν συγγραφέα σε ένα μοτέλ γεμάτο χαρακτήρες στα περίχωρα του Λος Άντζελες.Το κοινό του Channel 4 ανταποκρίθηκε καθώς η Balmain ως luxury brand έχει μια σχετικά νέα ηλικιακά πελατειακή βάση, πρωτοπορώντας στα social media. Το νεότερο καταναλωτικό κοινό αποτελεί βασική προσέγγιση για την εταιρεία. Η συνεργασία με το Channel 4 θα ενισχύσει την αξιοπιστία του show ως ψυχαγωγικό προϊόν. Παρόμοια shows από άλλα luxury brand έχουν κυρίως μία προσέγγιση μόδας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που συμβαίνει είναι ότι προσεγγίζεται το όλο θέμα από μία ψυχαγωγική σκοπιά. Το story στοχεύει κυρίως στην ανάδειξη της αξίας του brand και όχι μόνο στην ανάδειξη της νέας συλλογής. Παρόλα αυτά η νέα προσέγγιση marketing της εταιρείας θα μεταφραστεί σε άνοδο των επισκεπτών τόσο των ηλεκτρονικών όσο και των φυσικών καταστημάτων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημιουργήθηκαν επιπλέον μέσα προώθησης  της σειράς όπως για παράδειγμα ένας λογαριασμός στο Instagram για το Le Rêve Motel, το φανταστικό μοτέλ της σειράς, όπου το κοινό μπορεί να κάνει «book» ένα δωμάτιο, να ακούσει voicemails των χαρακτήρων και να παρακολουθήσει επιπλέον content της σειράς. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν περαιτέρω αλλαγές στον τομέα των στρατηγικών επικοινωνίας για τα luxury εμπορικά σήματα. Όσον αφορά τις καμπάνιες ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαιτείται ρίσκο. Σημασία έχει τελικά κάθε μάρκα να αφηγείται μία ιστορία με ένα νέο και πιο ελκυστικό τρόπο.