25 Απρ 2024
READING

Το TikTok δοκιμάζει τις αγορές εντός της εφαρμογής σε συνεργασία με το Shopify 

3 MIN READ

Το TikTok δοκιμάζει τις αγορές εντός της εφαρμογής σε συνεργασία με το Shopify 

Το TikTok δοκιμάζει τις αγορές εντός της εφαρμογής σε συνεργασία με το Shopify 

Το TikTok και το Shopify ανακοίνωσαν μια συνεργασία που θα φέρει δυνατότητες αγορών στην εφαρμογή ανταλλαγής βίντεο, σε μια κίνηση που αξιοποιεί τον πολύ συγκεκριμένο αλγόριθμό του. Με το νέο προϊόν, που ονομάζεται TikTok Shopping, οι έμποροι του Shopify που έχουν λογαριασμούς TikTok For Business θα μπορούν να προσθέσουν μια καρτέλα αγορών στο προφίλ τους. Οι έμποροι μπορούν στη συνέχεια να δημιουργήσουν μια μίνι βιτρίνα – με τιμές, φωτογραφίες και ένα κουμπί “προσθήκη στα αγαπημένα” – που οδηγεί τους χρήστες στην ιστοσελίδα τους κατά την ολοκλήρωση της πληρωμής, συγχρονίζοντας τους καταλόγους των προϊόντων τους. 

Προς το παρόν, το πιλοτικό TikTok Shopping είναι ανοιχτό σε πωλητές του Shopify που βρίσκονται στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ένας επιλεγμένος αριθμός εμπόρων στον Καναδά θα ενταχθεί σε λίγες εβδομάδες. Η λειτουργία θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές μέσα στους επόμενους μήνες. Οι έμποροι του Shopify απαιτείται να έχουν λογαριασμό TikTok For Business προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο TikTok Shopping.

Το TikTok εισέρχεται σε έναν σχετικά δημοφιλή χώρο κοινωνικού εμπορίου – με εφαρμογές όπως το Instagram, το Facebook, το Snapchat και, πιο πρόσφατα, το Twitter να διεκδικούν ένα κομμάτι της αγοράς αυτής, που αξίζει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. 

Το Instagram έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι “δεν είναι πλέον μια εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών”, εστιάζοντας αντ’ αυτού στις αγορές, τους δημιουργούς, τα βίντεο και τα μηνύματα. Το Twitter, από την άλλη πλευρά, ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι δοκιμάζει πιλοτικά το Shop Module, ένα εργαλείο που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους πάνω από το προφίλ τους. Και τους τελευταίους μήνες, τόσο το Snapchat όσο και το Pinterest έχουν ποντάρει σε εργαλεία δοκιμαστικής AR για να ωθήσουν τους καταναλωτές να ανακαλύψουν προϊόντα, ειδικά σε μια εποχή που πολλά δοκιμαστικά προϊόντα αποσύρθηκαν από τα ράφια. 

Μια πρόσφατη έκθεση της eMarketer δείχνει ότι οι πωλήσεις του κοινωνικού εμπορίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 35,8% σε 36,62 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος από 26,97 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2020 και 19,42 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. 

Αν και το TikTok μπορεί να έχει αργήσει λίγο σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι ανακοίνωσαν πέρυσι μια σειρά από νέες λειτουργίες εμπορίου, η εφαρμογή έχει ήδη τη φήμη ότι πείθει τους χρήστες να αγοράζουν προϊόντα στη σελίδα For You. Στην εφαρμογή, το #TikTokMadeMeBuyIt έχει πάνω από 4,7 δισεκατομμύρια προβολές, με παραλλαγές του hashtag όπως #tiktokmademebuythis και #tiktokmademebuy να έχουν 189,4 εκατομμύρια και 47 εκατομμύρια προβολές αντίστοιχα. 

Οι προηγούμενοι πειραματισμοί της εφαρμογής με τα ψώνια και την ικανότητα να κάνει τα προϊόντα να γίνονται viral έχουν επίσης δείξει ότι είναι πολλά υποσχόμενοι.Τον Δεκέμβριο, η Walmart συνεργάστηκε με το TikTok για μια εκδήλωση livestream με δυνατότητα αγορών στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι δημιουργοί και η οποία ξεπέρασε τόσο πολύ τις προσδοκίες της εταιρείας λιανικής πώλησης όσον αφορά την τηλεθέαση, που αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια δεύτερη εκδήλωση TikTok τον Μάρτιο.

Η συνεργασία Shopify και TikTok περιλαμβάνει επίσης την παροχή συνδέσμων προϊόντων στους πωλητές του Shopify για να επισημάνουν τα προϊόντα σε αναρτήσεις. Αν και το Shopify είναι ο πρώτος εμπορικός ιστότοπος που παρουσιάζει προϊόντα σε καρτέλες αγορών στο TikTok, οι δύο πλατφόρμες έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν.Η Kylie Cosmetics της Kylie Jenner θα είναι επίσης ένας από τους πρώτους χρήστες του TikTok Shopping. 

Το Tik Tok έχει μετατρέψει τις αγορές σε μια εμπειρία που βασίζεται στην ανακάλυψη, τη σύνδεση και την ψυχαγωγία, δημιουργώντας απαράμιλλες ευκαιρίες για τις μάρκες να τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτών. Η εφαρμογή βρίσκεται στο κέντρο του περιεχομένου και του εμπορίου και αυτές οι νέες λύσεις διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να δημιουργήσουν ελκυστικό περιεχόμενο που οδηγεί τους καταναλωτές απευθείας στο ψηφιακό σημείο αγοράς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.