25 Απρ 2024
READING

Οι Tesco, Sainsbury’s και Marks & Spencer απειλούνται από τις εταιρείες ταχείας παράδοσης

2 MIN READ

Οι Tesco, Sainsbury’s και Marks & Spencer απειλούνται από τις εταιρείες ταχείας παράδοσης

Οι Tesco, Sainsbury’s και Marks & Spencer απειλούνται από τις εταιρείες ταχείας παράδοσης

Οι Tesco, Sainsbury’s και Marks & Spencer απειλούνται με απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών σε πωλήσεις από τις εταιρείες ταχείας παράδοσης ειδών παντοπωλείου. Η εκρηκτική άνοδος των εταιρειών όπως είναι οι Getir, Weezy, Dija και Zapp, οι οποίες υπόσχονται να παραδώσουν τις παραγγελίες τροφίμων στους πελάτες μέσα σε μόλις 10 λεπτά, αποτελεί μεγάλη απειλή για τις μεγάλες εταιρείες super market στην Αγγλία.

Συγκεκριμένα οι Marks & Spencer, Tesco και Sainsbury’s αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο διότι θα μπορούσαν να χάσουν το (4%), το (3%) και το (2%) των συνολικών πωλήσεών τους αντίστοιχα αν δεν αφυπνιστούν άμεσα. Επιπλέον τα κέρδη τους θα μπορούσαν να επηρεαστούν ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, προβλέπεται ότι η βιομηχανία ταχείας παράδοσης ειδών παντοπωλείου θα μπορούσε να αξίζει τα 4,4 δισεκατομμύρια λίρες μέχρι το 2025. Οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να διαθέσουν περίπου (20%) περισσότερα χρήματα για τρόφιμα που παραδίδονται εντός 15 λεπτών στα σπίτια τους. 

Επιπλέον retailers όπως η Tesco έχουν ξεκινήσει τις δικές τους υπηρεσίες ταχείας παράδοσης σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστούν άμεσα τις ήδη υπάρχουσες, ενώ άλλοι όπως είναι οι Waitrose, η Co-op και η Aldi επέλεξαν να συνεργαστούν με την εταιρεία Deliveroo.

Η δεδομένη κατάσταση αποτελεί μία ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη για τις εταιρείες, καθώς η παροχή δεδομένων διευκολύνει τις εταιρείες παράδοσης να υιοθετήσουν ένα πιο οικονομικό  μοντέλο, κάτι το οποίο θα είναι πολύ ανταγωνιστικό μεγάλες εταιρείες super market. Τέλος είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει σημαντική συγκέντρωση της βιομηχανία ταχείας παράδοσης ειδών παντοπωλείου, αφού όλα δείχνουν ότι αγορά δεν μπορεί πλέον να «αντέξει» τόσους πολλούς players. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.