25 Απρ 2024
READING

Οι retailers δημιουργούν καινοτομίες και οι πελάτες ανταποκρίνονται 

2 MIN READ

Οι retailers δημιουργούν καινοτομίες και οι πελάτες ανταποκρίνονται 

Οι retailers δημιουργούν καινοτομίες και οι πελάτες ανταποκρίνονται 

Οι retailers προσπαθούν να φέρουν τους πελάτες πίσω στα καταστήματά τους μετά τα lockdowns, την κοινωνική αποστασιοποίηση και τον φόβο της πανδημίας. Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή στις συνήθειες των καταναλωτών, οι οποίοι άρχισαν να αγοράζουν προϊόντα κυρίως μέσω διαδικτύου. Αλλά οι λιανοπωλητές των φυσικών καταστημάτων θέλουν οι πελάτες τους να επιστρέψουν στα καταστήματα.

Διαφορετικές εταιρείες χρησιμοποιούν διαφορετικές στρατηγικές και μέσα για να το καταφέρουν.

1.   Lego. Η ναυαρχίδα της Lego στη Νέα Υόρκη παρουσίασε το “Brick Lab”. Επιτρέπει στους επισκέπτες να δημιουργούν φυσικά παιχνίδια και να επαυξάνουν την πραγματικότητα σε μια 20λεπτη εμπειρία. Οι επισκέπτες δημιουργούν μοντέλα Lego από κανονικά κομμάτια παιχνιδιών. 

2.   Η Mars έχει ανοίξει νέα καταστήματα M&Ms. Σε αυτό που βρίσκεται στο Mall of America στο Μπλούμινγκτον, οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν με ανελκυστήρα στο “Peanut Peak”, ένα από τα υψηλότερα σημεία μέσα στο εμπορικό κέντρο. 

3.   American Dream το νέο, τεράστιο εμπορικό κέντρο  στο East Rutherford, N.J. είναι ένα συγκρότημα ψυχαγωγίας και αγορών παρόμοιο με το Mall of America. Παγοδρόμια, υδάτινο πάρκο, διάδρομοι με τρισδιάστατους καθρέφτες “Tilt” είναι όλα διασκεδαστικά και θα προσελκύσουν τους γονείς και τα παιδιά τους. 

4.   Το νέο flagship-store της Nordstrom στη Νέα Υόρκη διαθέτει υπηρεσίες εστίασης σε κάθε όροφο. Ίσως οι σύζυγοι να είναι πιο ευτυχισμένοι ενώ η σύντροφός τους ψωνίζει παπούτσια. Οι σύζυγοι μπορούν να περιμένουν σε ένα μπαρ ενώ η σύντροφος δοκιμάζει παπούτσια. 

Αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα προσπαθούν να διασκεδάσουν τους πελάτες τους. Λένε στους πελάτες να μείνουν περισσότερο και να ψωνίσουν περισσότερο. Όλα αυτά έχουν ως πρότυπο κάποια προηγούμενα πειράματα, όπως η ρόδα του Toys “R” Us στο πρώην κατάστημα Times Square στη Νέα Υόρκη και το εστιατόριο Blue Box στο Tiffany’s ή τα εστιατόρια στα Nordstrom’s. 

Συνηθίζαμε να λέμε ότι το λιανεμπόριο χρησιμοποιούσε τεχνικές από το θέατρο, όταν παρουσίαζε την τελευταία μόδα πάνω σε κούκλες σε πλατφόρμες. Αλλά τώρα περνάμε από τις στατικές μόδες σε δραστηριότητες που εμπλέκουν τους πελάτες. Η αλλαγή είναι μεγάλη και θα έχει θετική ανταπόκριση από τους αγοραστές.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.