25 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Μεγάλο μερίδιο της αγοράς θα επιλέξει το διαδίκτυο για τις χριστουγεννιάτικες αγορές 

2 MIN READ

Έρευνα | Μεγάλο μερίδιο της αγοράς θα επιλέξει το διαδίκτυο για τις χριστουγεννιάτικες αγορές 

Έρευνα | Μεγάλο μερίδιο της αγοράς θα επιλέξει το διαδίκτυο για τις χριστουγεννιάτικες αγορές 

Σχεδόν 9 στους 10 καταναλωτές θα πραγματοποιήσουν ψηφιακά μερικές από τις επερχόμενες χριστουγεννιάτικες αγορές. Σύμφωνα με νέα έρευνα αποτελούμενη από 1.000 καταναλωτές, η οποία διεξήχθη από την πλατφόρμα TreasureData, σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες (47%) του συνολικού δείγματος σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν έναν συνδυασμό αγορών τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα σχεδόν 4 στους 10, (39%) του δείγματος θα προτιμήσουν πολύ περισσότερο τις ηλεκτρονικές αγορές, σε σύγκριση με τα φυσικά καταστήματα.Ακόμη τα δύο τρίτα των καταναλωτών (66%) πραγματοποιούν διαδικτυακά τις αγορές τους πολύ συχνότερα, σε σχέση με την περίοδο πριν από την πανδημία. Συνολικά η έρευνα αποκαλύπτει τις τάσεις που προέκυψαν εξαιτίας της συνθήκης της πανδημίας, η οποία σχετίζεται με μία πιο υβριδική προσέγγιση αγορών συμπεριλαμβάνοντας τόσο το διαδίκτυο όσο και τα καταστήματα και εξακολουθεί να επικρατεί μέχρι και σήμερα. 

Για παράδειγμα, περισσότερο από το (80%) των ερωτηθέντων έχουν χρησιμοποιήσει τις προσφορές «buy online, pick-up in store» (BOPIS), όπου και συνεχίζει να παραμένει η βασική μέθοδος αγορών για το (32%)των ερωτηθέντων. Επιπλέον το (68%) εξακολουθεί να προτιμά την παράδοση στο σπίτι για τις αγορές μέσω διαδικτύου. Ενώ από τη μία το (60%) των ερωτηθέντων προτιμούν να αγοράζουν τα είδη παντοπωλείου από κοντά, από την άλλη το (58%) επιλέγει online υπηρεσίες delivery όπως είναι το Instacart, το Amazon Fresh και το DoorDash.

Οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στο καταναλωτικό κοινό και τα brands εξακολουθούν να είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς συμπεριλαμβάνοντας πολλά και διαφορετικά μέσα. Αναλυτικότερα η επικοινωνία μάρκετινγκ μέσω email αντιστοιχεί στο (73%) και του κειμένου στο (45%), το οποίο προτιμάται συχνότερα. Κατόπιν βρίσκονται τα social media (33%). Αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες (82%) του δείγματος, χρησιμοποιούν την κύρια προσωπική τους διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν δημιουργούν λογαριασμούς σε ηλεκτρονικά retail καταστήματα. 

  Μερικά ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας είναι τα παρακάτω: 

  • Τα δύο τρίτα (67%) των ερωτηθέντων αγόρασαν πρόσφατα ένα προϊόν απευθείας από ένα brand, αν και σε μία άλλη περίπτωση θα επέλεγαν έναν retailer για τις αγορές τους. 

  • Σχεδόν 8 στους 10 (78%) των ερωτηθέντων επιθυμούν την δυνατότητα του privacy, έναντι του customized marketing (22%).

  • Οι διαδικτυακές αγορές καταλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο μερίδιο της αγοράς αυτοκινήτων, με το (30%) των ερωτηθέντων να αγοράζουν ένα όχημα μέσω διαδικτύου, ενώ τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων βασίζονται πολύ στη διαδικτυακή έρευνα πριν επισκεφτούν κάποια αντιπροσωπεία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.