26 Απρ 2024
READING

Τα neon χρώματα φωτίζουν το μέλλον της μόδας  

2 MIN READ

Τα neon χρώματα φωτίζουν το μέλλον της μόδας  

Τα neon χρώματα φωτίζουν το μέλλον της μόδας  

Τα neon φώτα και χρώματα συνήθως συνδέονται με όλη τη διάθεση του rave αλλά και γενικότερα των πολλών και διαφορετικών στοιχείων που απαρτίζουν την δεκαετία του ’90, όπως είναι οι τέχνες, το subculture αλλά και οι ταμπέλες των καταστημάτων. Στο απόγειο της δημοτικότητάς τους έφτασαν την περίοδο μεταξύ του 1920-1960, όταν οι δρόμοι ήταν φωτεινοί και τα neon χρώματα και φώτα σηματοδοτούσαν πολλά και διαφορετικά σημεία μίας κοινωνίας όπως είναι η ταμπέλα μίας επιχείρησης, τα ρούχα σε μεγάλα πολυκαταστήματα ακόμη και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. 

Παρόλα αυτά τόσο τα neon όσο και η ποικιλομορφία των χρωμάτων επιστρέφουν δυναμικά στο χώρο της μόδας σηματοδοτώντας τις τάσεις για το 2022. Συγκεκριμένα οι δεδομένες τάσεις εμφανίζονται στα ρούχα κατηγορίας activewear και outerwear, στα αξεσουάρ, στα είδη ομορφιάς αλλά και στο ψηφιακό τοπίο. Όσον αφορά στα είδη ομορφιάς τα neon χρώματα πυροδότησαν μια νέα έξαρση, η οποία τροφοδοτεί το κομμάτι του creativity και του individualism κυρίως για τη Gen Z. Η συγκεκριμένη γενιά είναι πιο πρόθυμη και άνετη να πειραματίζεται με τα έντονα χρώματα στα μαλλιά και στο παιχνιδιάρικο μακιγιάζ, αποτελώντας έναν ξεχωριστό τρόπο έκφρασης. Ακόμη σύμφωνα με έρευνες οι δαπάνες των ανδρών για προϊόντα μακιγιάζ στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά (20%) αυτό τον χρόνο, ενώ τα neon χρώματα στο μανικιούρ είναι μια τάση, η οποία ξεκίνησε αυτό το καλοκαίρι προσφέροντας έναν εναλλακτικό χαρακτήρα. 

Για τα ρούχα κατηγορίας activewear, τα neon χρώματα χρησιμοποιούνται για σκοπούς ασφάλειας, διότι έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν στα φώτα κάνοντας τα ορατά στο σκοτάδι. Πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μόδας. Η πολυαναμενόμενη συνεργασίας του Kanye West με την Gap ξεκίνησε, κυκλοφορώντας στην αγορά ένα μπλε neon jacket, καθώς τα φωτεινά χρώματα ζωντανεύουν πλέον τα outdoor ρούχα. 

Το θέμα με τα neon χρώματα είναι ότι απαιτούν προσοχή, είτε πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σηματοδοτώντας κάποια προειδοποίηση κινδύνου είτε χρησιμοποιηθούν για να προσελκύσουν περισσότερο καταναλωτικό κοινό. Σύμφωνα με την WGSN, οι καταναλωτές πλέον αναζητούν εμπειρίες και προϊόντα, τα οποία φέρνουν το κομμάτι του extravagance στην καθημερινότητα, ενώ παράλληλα απομακρύνονται από τις safe και από τις basic επιλογές, εστιάζοντας κυρίως στην ανάδειξη της προσωπικότητας. 

Η στροφή προς τα λαμπερά και φωτεινά χρώματα ξεκίνησε από την προηγούμενη σεζόν. Στα ανοιξιάτικα shows αναδείχθηκαν διάφορες τάσεις από μεγάλους οίκους μόδας. Για παράδειγμα για τους Kenzo και Longchamp κυριάρχησε το έντονο μπλε, ενώ ο οίκος Balmain κυκλοφόρησε ένα neon κοστούμι σε αποχρώσεις του ροζ και του πράσινου. Οι highlighter αποχρώσεις εμφανίστηκαν επίσης και σε συλλογές των Tom Ford και Prada σε κοσμήματα.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.