20 Απρ 2024
READING

Η νέα πιλοτική υπηρεσία του Ikea «buy back and resell»

2 MIN READ

Η νέα πιλοτική υπηρεσία του Ikea «buy back and resell»

Η νέα πιλοτική υπηρεσία του Ikea «buy back and resell»

Η Ikea δοκιμάζει την νέα υπηρεσία «buy back and resell» για περιορισμένο χρονικό διάστημα στην Φιλαδέλφεια, με σκοπό να εφαρμοστεί μόνιμα σε όλα τα καταστήματα των ΗΠΑ. Προς το παρόν οι πελάτες, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο loyalty πρόγραμμα της εταιρείας έχουν την δυνατότητα να φέρνουν τα πλήρως συναρμολογημένα και λειτουργικά έπιπλα IKEA στο κατάστημα της εταιρείας.

Συγκεκριμένα τα έπιπλα, τα οποία είναι κατάλληλα προς μεταπώληση, αφού έχουν αξιολογηθεί με βάση την κατάσταση, την ηλικία και τη λειτουργικότητά τους, θα πωλούνται στο section του καταστήματος «as is». Η εταιρεία θα προσφέρει την συγκεκριμένη υπηρεσία resell, αφού πρωτίστως έχει δοκιμάσει τη δυνατότητα μίσθωσης επίπλων. Τόσο οι πωλήσεις κατηγορίας μεταχειρισμένων επίπλων όσο και τα εκπτωτικά καταστήματα προσφέρουν εδώ και καιρό είδη σπιτιού και διάφορα είδη, δημιουργώντας μια νέα μεγάλη αγορά.

Αντίστοιχα αυτό επιβεβαιώνεται και μέσω της ThredUp η οποία είναι στην αγορά μεταπώλησης ρούχων και ουσιαστικά οδηγεί την τάση του “second hand”.Για την Ikea, το πρόγραμμα «buy back and resell» αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται ένα πιο κυκλικό μοντέλο και θετικό κλίμα μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η ιδέα είναι να καταστεί η έννοια της βιωσιμότητας προσιτή για πολλούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 9,7 εκατομμύρια τόνοι επίπλων που συμπεριλαμβανομένουν καναπέδες, τραπέζια, καρέκλες και στρώματα κατέληξαν στους χώρους υγειονομικής ταφής το 2018. 

Η συγκεκριμένη ιδέα είναι πολύ πιθανό να κερδίσει την προσοχή και του νεότερου καταναλωτικού κοινού, το οποίο ασκεί ιδιαιτέρως αυστηρή κριτική στον επιχειρηματικό τομέα σχετικά με τη στάση των εταιρειών όσον αφορά την βιωσιμότητα.

Η Ikea έχει ξεκινήσει να δημιουργεί urban concept stores, με στόχο την προσέλκυση των millennials. Αντίστοιχα Gen Z είναι ακόμη πιο απαιτητική όσον αφορά τις επιχειρήσεις που λαμβάνουν μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και γενικότερα παρόμοιων περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Η εταιρεία ευελπιστεί ότι χάρη στην υπηρεσία «buy back and resell» θα καταφέρει να εμπνεύσει τους πελάτες να εντάξουν στην καθημερινότητά τους λίγο πιο βιώσιμες συνήθειες, δίνοντας στα μεταχειρισμένα έπιπλά τους μία άλλη ζωή και ένα δεύτερο σπίτι. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.