20 Απρ 2024
READING

Το ΙΚΕΑ προσφέρει νέα αγοραστική εμπειρία στο κατάστημα της Σαγκάης

3 MIN READ

Το ΙΚΕΑ προσφέρει νέα αγοραστική εμπειρία στο κατάστημα της Σαγκάης

Το ΙΚΕΑ προσφέρει νέα αγοραστική εμπειρία στο κατάστημα της Σαγκάης

Οι καταναλωτές εδώ και καιρό έχουν συνδέσει την επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα IKEA με μία συγκεκριμένη αγοραστική εμπειρία. Διασχίζοντας ένα λαβύρινθο με πληθώρα επίπλων, ειδών διακόσμησης και σπιτιού αυτό που συμβαίνει είναι να καταλήγουν να αγοράσουν πολλά περισσότερα προϊόντα από εκείνα που χρειάζονται πραγματικά. Τώρα το ΙΚΕΑ συμπεριλαμβάνει κάτι καινούριο στην αγοραστική εμπειρία, το οποίο την καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Το κατάστημα IKEA στη Σαγκάη της Κίνας δοκιμάζει κάτι καινούριο όσον αφορά το ταξίδι αγορών. Συγκεκριμένα θα διαθέτει χώρους για τους πελάτες να χαλαρώνουν, να κάνουν παρέα με social media influencers, να βγάζουν selfies και να συμμετέχουν σε διάφορα workshops όπου έχουν την δυνατότητα τόσο να δημιουργήσουν όσο και να επισκευάσουν προϊόντα. 

Αναλυτικότερα το κατάστημα της Σαγκάης περιλαμβάνει έναν χώρο με μαξιλάρια, ο οποίος μοιάζει με θέατρο, ένα εστιατόριο που εφαρμόζει βιώσιμες πρακτικές παραγωγής φαγητού και ένα «Maker’s Hub», όπου το προσωπικό βοηθά τους πελάτες από τη μία να επισκευάζουν τα παλιά τους αγαθά και από την άλλη να κατασκευάζουν ολοκαίνουρια αντικείμενα. Ταυτόχρονα θα παρέχεται η δυνατότητα περιήγησης στους εκθεσιακούς χώρους και ένα κατάστημα που διαθέτει μικροαντικείμενα. Το κατάστημα της Σαγκάης αντιπροσωπεύει τη δεύτερη δοκιμή της συγκεκριμένης εμπειρίας στο κατάστημα, η οποία εισήχθη και στην Πολωνία. Επίσης την περασμένη εβδομάδα, το ΙΚΕΑ έθεσε σε λειτουργία ένα compact store στη Βιέννη σχεδιασμένο για urban αγορές, το οποίο περιλαμβάνει πέντε ορόφους, εκ των οποίων στον τελευταίο όροφο βρίσκεται ένα καφέ. 

Οι νέες εμπειρίες στα καταστήματα ΙΚΕΑ έχουν ως στόχο να πραγματοποιήσουν κάτι εντελώς διαφορετικό και διασκεδαστικό συνδυάζοντας τις πιο εκλεπτυσμένες δυνατότητες του ηλεκτρονικού εμπορίου και τους τυπικούς εκθεσιακούς χώρους με ιδιαίτερους χώρους, οι οποίοι ωθούν τους καταναλωτές να καθυστερήσουν και να σκεφτούν πολύ περισσότερο ποια είδη θα επιλέξουν για την επίπλωση του σπιτιού τους απ’ ότι στο παρελθόν, καθιστώντας την συγκεκριμένη διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική. 

Είναι γεγονός ότι το IKEA έχει επιχειρήσει να δοκιμάσει και άλλες ιδέες βελτίωσης της αγοραστικής εμπειρίας στα καταστήματα τα τελευταία χρόνια. Στις αρχές του 2021, η αλυσίδα άνοιξε το πρώτο της μικρό κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στο Queens της Νέας Υόρκης και έχει το μισό μέγεθος ενός παραδοσιακού καταστήματος IKEA. Συγκεκριμένα διαθέτει μια σειρά προϊόντων, η οποία προορίζεται να προσελκύσει τους αστικούς κατοίκους της περιοχής. Επιπλέον πριν από το launch του καταστήματος στις ΗΠΑ, το IKEA πειραματίστηκε με μια παρόμοια ιδέα στο Λονδίνο. Τέλος το IKEA άνοιξε ένα planning studio στην Άνω Ανατολική πλευρά της Νέας Υόρκης, το οποίο δεν έχει απόθεμα και μπορεί κάποιος να το επισκεφθεί κυρίως κατόπιν ραντεβού επιβάλλοντας περιορισμένο αριθμό πελατών. 

Αλλά και στην Ελλάδα δοκιμάζεται μια νέα προσέγγιση αφού πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το άνοιγμα ενός νέου τύπου καταστήματος στο Mall.Tα καταστήματα «νέας γενιάς», εντός του αστικού ιστού, έρχονται να αναδείξουν στην πράξη τη δέσμευση της ΙΚΕΑ να βρίσκεται πιο κοντά στους πελάτες, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τις καθημερινές αγορές. Το κατάστημα ΙΚΕΑ στο The Mall Athens έκτασης 2.000 τ.μ., θα προσφέρει πάνω από 1.000 άμεσα διαθέσιμους κωδικούς. Όλα τα προϊόντα θα βρίσκονται διαθέσιμα για παραγγελία και παράδοση στο χώρο των πελατών ή παραλαβή από τα καταστήματα ΙΚΕΑ Κηφισός ή ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.