23 Απρ 2024
READING

Το Amazon θα προσφέρει την δυνατότητα πληρωμής Buy Now Pay Later

3 MIN READ

Το Amazon θα προσφέρει την δυνατότητα πληρωμής Buy Now Pay Later

Το Amazon θα προσφέρει την δυνατότητα πληρωμής Buy Now Pay Later

Μετά από την έντονη ανάγκη ολοένα και περισσότερων retailer να εισάγουν νέες δυνατότητες πληρωμής, το Amazon φέρνει για πρώτη φορά στην πλατφόρμα των ΗΠΑ την δυνατότητα checkout «buy now, pay later» (BNPL). Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Affirm, οι πελάτες του Amazon κατά τη διάρκεια του τελικού checkout θα έχουν τη δυνατότητα να χωρίσουν το συνολικό κόστος των αγορών τους από 50$ και άνω, σε μηνιαίες πληρωμές και σε επιλεγμένες αγορές.

Η επιλογή θα γίνει ευρύτερα διαθέσιμη μέσα στους επόμενους μήνες. Για αγορές από Whole Foods, Amazon Fresh και ορισμένες ψηφιακές αγορές όπως ταινίες και βιβλία δεν θα βρίσκεται διαθέσιμη η συγκεκριμένη δυνατότητα πληρωμής. 

Αρχικά η προώθηση από το Amazon κατάφερε να προσφέρει περισσότερη αξιοπιστία στις υπηρεσίες πληρωμής μέσω δόσεων, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να επιλέγουν τέτοιου είδους δυνατότητας. Για παράδειγμα η Square τον περασμένο μήνα αποφάσισε να αποκτήσει τις δυνατότητες πληρωμής BNPL της Afterpay έναντι 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατόπιν η Apple έχει συνεργαστεί με την Affirm για την παροχή BNPL δυνατότητες στον Καναδά, ενώ οι Klarna και Paypal αποτελούν εξίσου σημαντικοί players των νέων δυνατοτήτων πληρωμής BNPL. Το Amazon συνεργάζεται ήδη με την Zip, πρώην Quadpay, στην Αυστραλία. 

Η μέθοδος βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης απέκτησε γρήγορα μεγάλη δημοτικότητα καθώς οι Walmart, Best Buy, Nike, Macy’s και Sephora και πολλές ακόμη αλυσίδες διαθέτουν ήδη την συγκεκριμένη την επιλογή. Αυτό που θέλουν να κάνουν οι retailers είναι να προσεγγίσουν τους νεότερους καταναλωτές διότι σύμφωνα με την νομοθεσία του Card Act 2010 ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο να αποκτήσει κάποιος πιστωτική κάρτα πριν από την ηλικία των 21 ετών. Συνήθως, η αποπληρωμή γίνεται σε τέσσερις δόσεις και σε διάστημα έξι εβδομάδων. Σε αντίθεση με τα προγράμματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από την Sears τη δεκαετία του εξήντα, οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν τις αγορές άμεσα αντί να περιμένουν να πραγματοποιηθούν όλες οι πληρωμές των δόσεων του δανείου. Έτσι η απλοποίηση της διαδικασίας του τελικού checkout και η έλλειψη κρυφών τελών οδήγησαν στην άνοδο των πληρωμών BNPL.

Σύμφωνα με νέα μελέτη των Financial Technology Partners (FTP) προβλέπεται ότι  η δυνατότητα πληρωμής BNPL θα αυξηθεί από το (2,1%) στο (4,2%) ανάμεσα σε όλους τις παγκόσμιες μεθόδους πληρωμής το 2024. Παρόλα αυτά όλοι οι άλλοι τρόποι πληρωμής εκτός από τα ψηφιακά πορτοφόλια θα μειωθούν.  Οι εταιρείες BNPL λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους από χρεώσεις εμπόρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πάροχοι BNPL αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για κάθε πιθανό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου των περιπτώσεων απάτης παραδίδοντας πλήρως την πληρωμή στον έμπορο τη στιγμή που πραγματοποιείται η αγορά.

Πολλοί BNPL players πραγματοποιούν μικρούς πιστωτικούς ελέγχους σε πελάτες, ενώ οι retailers έχουν την δυνατότητα να αναφέρουν εάν το χρέος των καταναλωτών κλιμακωθεί εξαιτίας της αυξημένης χρήσης της δυνατότητας πληρωμής BNPL.Είναι ένα ακόμη φαινόμενο που παίρνει διάσταση και προσελκύει νεότερους καταναλωτές που θέλουν να αγοράσουν αλλά παράλληλα θέλουν να πληρώσουν σε δόσεις είτε γιατί δεν έχουν όλα τα χρήματα είτε γιατί μοιράζουν τις υποχρεώσεις τους μέσα στον ετήσιο προυπολογισμό τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.