25 Απρ 2024
READING

Η Ikea θα παρέχει βιώσιμη ενέργεια στα νοικοκυριά της Σουηδίας 

2 MIN READ

Η Ikea θα παρέχει βιώσιμη ενέργεια στα νοικοκυριά της Σουηδίας 

Η Ikea θα παρέχει βιώσιμη ενέργεια στα νοικοκυριά της Σουηδίας 

Από αυτόν τον μήνα του τρέχοντος η Ikea θα προσφέρει βιώσιμα παραγόμενη ενέργεια στα νοικοκυριά της Σουηδίας, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της προσεγγίζοντας με έναν πιο πράσινο τρόπο το ζήτημα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Η προσφορά STRÖMMA θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον τοπικό προμηθευτή ενέργειας Svea Solar, ο οποίος πρόκειται να εξαπλωθεί και σε άλλες αγορές. Μερικοί από τους σημαντικότερους στόχους της Ikea, είναι η κυκλική οικονομία και η διαφύλαξη του περιβάλλοντος έως το 2030, μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πόρους. 

Το μέλλον της ενέργειας πρέπει να είναι πλέον ανανεώσιμο, παράγοντας την ηλεκτρική ενέργεια από βιώσιμες πηγές, οι οποίες θα είναι πιο προσιτές για όλους. Έτσι μέσω της προσφοράς STRÖMMA, οι καταναλωτές που έχουν ήδη αποκτήσει φωτοβολταϊκά από το Ikea θα μπορούν να συνδέσουν τους πίνακες με μια εφαρμογή, η οποία θα ελέγχει τόσο την παραγωγή όσο και την διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια, την οποία θα μπορούν να πουλήσουν σε περίπτωση που δεν την έχουν αξιοποιήσει. Ταυτόχρονα οι καταναλωτές που δεν έχουν τέτοιου είδους πίνακες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή ώστε να ελέγχουν την κατανάλωση της ενέργειάς τους.

Από τη στιγμή που η Ikea ασχολείται με την πώληση ειδών σπιτιού αυτό που θέλει να κάνει είναι να διευκολύνει τους ανθρώπους να ζουν μια βιώσιμη ζωή από την άνεση του χώρου τους. Γι’ αυτόν τον λόγο η εταιρεία προσφέρει έξυπνα και ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία συμβάλλουν στην παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων, στη μείωση των απορριμμάτων, στην εξοικονόμηση του νερού, στην υγιεινή διατροφή, καθώς και στη μείωση της χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακόμη παρέχει τόσο την ηλιακή όσο και την αιολική ενέργεια σε προσιτή τιμή, καθώς η αξία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τους περισσότερους ανθρώπους, αποτελώντας το επόμενο βήμα για το ταξίδι προς τη βιωσιμότητα. Η Ikea ξεκίνησε να πουλάει φωτοβολταϊκά στην Αυστραλία και εισήγαγε πάνω από 30 νέες παγκόσμιες πρωτοβουλίες, αποσκοπώντας στη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα, βοηθώντας παράλληλα τους καταναλωτές να ζουν μία ζωή πιο φιλική προς το περιβάλλον. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.