24 Απρ 2024
READING

Οι επιχειρήσεις κάθετης αγροτικής καλλιέργειας έχουν παγκόσμιες φιλοδοξίες 

4 MIN READ

Οι επιχειρήσεις κάθετης αγροτικής καλλιέργειας έχουν παγκόσμιες φιλοδοξίες 

Οι επιχειρήσεις κάθετης αγροτικής καλλιέργειας έχουν παγκόσμιες φιλοδοξίες 

Ο γίγαντας της κάθετης γεωργίας Kalera AS συμφώνησε να αποκτήσει όλες τις μετοχές της γερμανικής εταιρείας &ever GmbH, που δραστηριοποιείται σε εσωτερικές φάρμες, έναντι  130 εκατομμυρίων ευρώ. Η &ever δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Ευρώπη, γεγονός που θα εξασφαλίσει στην Kalera ένα παγκόσμιο αποτύπωμα και θα επεκτείνει την προσφορά προϊόντων της. Η Kalera AS θα κατέχει εξ ολοκλήρου την εταιρεία, η οποία θα μετονομαστεί σε Kalera GmbH. 

Η 80 Acres Farms ανακοίνωσε ότι άντλησε 160 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης. Η εταιρεία με έδρα το Οχάιο θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για επέκταση τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και για την ανάπτυξη προϊόντων.Ενώ τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της κάθετης γεωργίας εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρούν τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα ως βασικό διαφοροποιητικό στοιχείο, συμφωνίες και επενδύσεις όπως αυτές δείχνουν το ενδιαφέρον για την επέκταση του βιώσιμου, συνειδητού ως προς τους πόρους μοντέλου τους σε όλο τον κόσμο.

Η κλιματική αλλαγή, η αύξηση του πληθυσμού και η έλλειψη τροφίμων έχουν καταστήσει τα θερμοκήπια εσωτερικού χώρου και την κάθετη γεωργία ελκυστικές λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα.  

Στην πραγματικότητα, η 80 Acres Farms πήρε το όνομά της από τον ισχυρισμό της ότι μπορεί να καλλιεργήσει την ίδια ποσότητα τροφίμων σε εσωτερικούς χώρους με ένα παραδοσιακό αγρόκτημα, το οποίο συνήθως χρειάζεται περίπου 80 acres(ίσο με 4 στρέμματα) γης. Οι μέθοδοι καλλιέργειάς της χρησιμοποιούν 97% λιγότερο νερό από την παραδοσιακή γεωργία και τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτά τα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας την έχουν βοηθήσει να συγκεντρώσει 200 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από τότε που ιδρύθηκε στο Χάμιλτον του Οχάιο, το 2015.

Η εταιρεία, η οποία καλλιεργεί την ευρύτερη ποικιλία προϊόντων που πωλούνται εμπορικά από εταιρεία κάθετης καλλιέργειας σε κλίμακα, με φυλλώδη χόρτα, βότανα, ντομάτες, αγγούρια και μικρολαχανικά μεταξύ των προσφερόμενων προϊόντων της, έχει προσφέρει λίγες λεπτομέρειες σχετικά με τα παγκόσμια σχέδια επέκτασής της. Αλλά δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η 80 Acres Farms έχει αποκτήσει την αυτοπεποίθηση να στοχεύει πέρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες. 

Από το τέλος του 2020, η 80 Acres Farms έχει σημειώσει αύξηση εσόδων άνω του 450%, σύμφωνα με την εταιρεία, και προμηθεύει περισσότερα από 600 σημεία λιανικής πώλησης και εστίασης. Πρόσφατα, επέκτεινε τη συνεργασία της με την Kroger για να προμηθεύει περισσότερα από 300 σούπερ μάρκετ της στην Ιντιάνα, το Κεντάκι και το Οχάιο.  

Η συμφωνία με την &ever δίνει στην Kalera, η οποία ιδρύθηκε το 2010 στο Ορλάντο της Φλόριντα και διαθέτει εκεί δύο εμπορικές επιχειρήσεις εσωτερικής καλλιέργειας, μεγαλύτερο παγκόσμιο αποτύπωμα. Εκτός από τα συστήματα καλλιέργειας εντός καταστημάτων στη Γερμανία, η &ever διαθέτει μια μεγάλη εγκατάσταση κάθετης καλλιέργειας στο Κουβέιτ και κατασκευάζει μια μεγάλη εγκατάσταση στη Σιγκαπούρη. Η Kalera έχει τα δικά της κατασκευαστικά έργα στα σκαριά στις Ηνωμένες Πολιτείες, με εγκαταστάσεις που αναμένεται να ανοίξουν φέτος στην Ατλάντα, το Ντένβερ και το Χιούστον. 

Με την &ever, η Kalera είναι επίσης σε θέση να επεκταθεί πέρα από τα μαρούλια και τα μικρολαχανικά που καλλιεργούνται μέσω υδροπονίας σε δημοφιλείς ποικιλίες baby leaf, όπως το σπανάκι και η ρόκα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ανάπτυξης Dryponics της γερμανικής εταιρείας. Σε αντίθεση με την υδροπονία, η Dryponics χρησιμοποιεί ένα υπόστρωμα ανάπτυξης για να διατηρεί τις ρίζες στεγνές, ενώ παράλληλα τους επιτρέπει να απορροφούν θρεπτικά συστατικά στο νερό, για πιο συμπαγές αποτύπωμα και χαμηλότερη χρήση νερού. Η Kalera μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία για τη δημιουργία μικρών συστημάτων καλλιέργειας σε καταστήματα. 

Η Kalera έχει δείξει ενδιαφέρον για την ταχεία ανάπτυξη και τις αρμοδιότητες μέσω εξαγορών. Τον Φεβρουάριο, εξαγόρασε την Vindara, μια εταιρεία που αναπτύσσει σπόρους ειδικά για κάθετη καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους. Με αυτή τη νέα ικανότητα, η Kalera σχεδιάζει να αυξήσει την απόδοση και να επιταχύνει τους κύκλους ανάπτυξης των καλλιεργειών της. 

Όλα αυτά τα δεδομένα δείχνουν ότι η καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους δεν υπόσχεται μόνο αποτελεσματική ανάπτυξη για τις καλλιέργειες, αλλά και για τις εταιρείες και τις επενδύσεις των υποστηρικτών τους. Η παγκόσμια αγορά για την καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους αναμένεται να αυξηθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 9,4% έως το 2026 και να φτάσει τα 24,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.