24 Απρ 2024
READING

 Η Samsonite προσαρμόζει τα προϊόντα της στις τωρινές συνθήκες της πανδημίας 

2 MIN READ

 Η Samsonite προσαρμόζει τα προϊόντα της στις τωρινές συνθήκες της πανδημίας 

 Η Samsonite προσαρμόζει τα προϊόντα της στις τωρινές συνθήκες της πανδημίας 

Η Samsonite δήλωσε ότι θα στραφεί άμεσα προς το αναδυόμενο τμήμα του non-travel, αφού η συνθήκη της πανδημίας κινδυνεύει να καταστρέψει την παγκόσμια επιχείρηση αποσκευών. Προσδοκώντας ότι τα ταξίδια δεν θα επιστρέψουν στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς για περισσότερο από ένα χρόνο, ο κορυφαίος κατασκευαστής αποσκευών στον κόσμο εστιάζει πλέον σε backpacks και γυναικείες τσάντες αλλά και επαγγελματικής χρήσης με στόχο να μετριάσει το πλήγμα που προκάλεσε η πανδημία. Το συγκεκριμένο τμήμα αντιπροσωπεύει τώρα σχεδόν το μισό των πωλήσεων της εταιρείας, το οποίο αποτελούσε το (40%) πριν από ένα χρόνο.

Εξαιτίας της συγκεκριμένης συνθήκης έχει αναδυθεί η τάση του «Beyond Travel». Η Samsonite, η οποία εδρεύει στο Mansfield της Μασαχουσέτης αντιμετωπίζει τη χειρότερη χρονιά πωλήσεων, διότι η πανδημία έχει πλήξει ιδιαίτερα τόσο τους retailers όσο και την αεροπορική βιομηχανία. Οι ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων από την Tumi έως την American Tourister έχουν παρατηρήσει μείωση των εσόδων κατά (58%) κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του έτους, ενώ η αξία των μετοχών έχουν μειωθεί κατά (28%) το 2020.

Γι’ αυτόν τον λόγο η Samsonite έχει λάβει δραστικά μέτρα ώστε να καταφέρει να βελτιώσει την απόδοση της εταιρείας, κλείνοντας πάνω από το (10%) των καταστημάτων της φέτος, σύμφωνα με την τριμηνιαία δήλωση. Πιο συγκεκριμένα τα βασικά ταξιδιωτικά brands της Samsonite μειώθηκαν κατά (67%) σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα non-travel brands όπως είναι τα Gregory, Speck και eBags κυμαίνονταν σε μέτρια επίπεδα με μείωση κατά (27%). 

Αποτελεί γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κλάδος της αγοράς δεν θα μπορέσει να επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας των περιορισμών του social distancing που ισχύουν, οι άνθρωποι στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε πιο υπαίθριες δραστηριότητες με αποτέλεσμα να επιλέγουν τα brands σακιδίων της Samsonite όπως είναι τα Gregory και High Sierra. Τέλος η Samsonite αναπτύσσει και antiviral τεχνολογίες για τα προϊόντα της, με σκοπό να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των καταναλωτών σχετικά με τον ιό, καθώς ο παράγοντας της υγιεινής αποτελούσε ανέκαθεν βασική προτεραιότητα για την εταιρεία. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.