23 Απρ 2024
READING

Η Pepsi προτρέπει τους καταναλωτές να “χωρίσουν” με την Coke Zero Sugar

3 MIN READ

Η Pepsi προτρέπει τους καταναλωτές να “χωρίσουν” με την Coke Zero Sugar

Η Pepsi προτρέπει τους καταναλωτές να “χωρίσουν” με την Coke Zero Sugar

Η Pepsi ενθαρρύνει τους καταναλωτές να “χωρίσουν” με την Coke Zero Sugar, ως απάντηση στην αναδιαμόρφωση του ποτού με μηδενική ζάχαρη από την αντίπαλό της και σε μια συνοδευτική διαφημιστική καμπάνια που θέτει το ερώτημα αν είναι η “Καλύτερη Coca Cola όλων των εποχών;”.Η Pepsi παρατήρησε αντιδράσεις κατά των αλλαγών της Coke Zero Sugar στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων συγκρίσεων με την ατυχή αναμόρφωση της μάρκας New Coke τη δεκαετία του ’80, και αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία.

Η εταιρεία PepsiCo ζητά από τους απογοητευμένους οπαδούς της Coca Cola να δημοσιεύσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία τους με την Pepsi Zero Sugar και το hashtag #MyCokeBreakUp. Η εταιρεία αναψυκτικών θα επιστρέψει σε αυτούς που θα το κάνουν το κόστος ενός μπουκαλιού Pepsi Zero Sugar και θα μοιράσει κουπόνια για μια 12άδα σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το να ωθήσει τους καταναλωτές να κάνουν τη μετάβαση έρχεται καθώς η Pepsi ενισχύει τα μηνύματα εναντίον του κύριου ανταγωνιστή της και σχεδιάζει ένα φιλόδοξο σχέδιο marketing για το Zero Sugar.

Η Pepsi εκμεταλλεύεται την αρνητική της φήμη Coca Cola στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω από την αναδιαμορφωμένη Coke Zero Sugar, η οποία παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι και υποστηρίζεται από μια εκτεταμένη διαφημιστική εκστρατεία που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να την δοκιμάσουν προτού κρίνουν. Με την προσπάθεια #MyCokeBreakUp, η Pepsi επιστρατεύει συγκρίσεις με τη New Coke – ένα από τα πιο διαβόητα και αποτυχημένα λανσαρίσματα προϊόντων στην ιστορία του marketing – ενώ κερνάει δωρεάν τη δική της εκδοχή της Coca Cola με μηδενική ζάχαρη. 

Η κίνηση δείχνει ότι η Pepsi χρησιμοποιεί την κοινωνική ακρόαση και τα memes για να κινηθεί γρήγορα και να πλήξει τη φήμη του αντιπάλου της. Η Pepsi θα αφιερώσει μεγάλο μέρος της διαφήμισής της στην παραλλαγή της με μηδενική ζάχαρη, σύμφωνα με ανακοίνωση, με περισσότερα από δώδεκα νέα σποτ να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Pepsi Zero Sugar έχει ενσωματωθεί περισσότερο στο marketing της μάρκας, καθώς οι καταναλωτές κάνουν τη στροφή σε πιο υγιεινές επιλογές ποτών. Μια καμπάνια που έκανε το ντεμπούτο της νωρίτερα φέτος στην τηλεόραση, την ψηφιακή τεχνολογία και το ραδιόφωνο χρησιμοποίησε δεδομένα και φωνητική αφήγηση για να προσαρμόσει περισσότερα από 70 δημιουργικά κομμάτια για διαφορετικές περιστάσεις. Η εκστρατεία “Zero Sugar, Zero Compromise” απευθυνόταν σε άνδρες ηλικίας 30 και 40 ετών, οι οποίοι μεταπήδησαν σε αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη και αισθάνονταν να πιέζονται εξαιτίας της εργασίας, της οικογένειας και της πανδημίας. 

Η επίθεση στην Coke Zero Sugar βασίζεται επίσης σε πρόσφατες κινήσεις marketing όπου η Pepsi προσπάθησε να ενισχύσει τη φήμη της ως μάρκα-πρόκληση. Τον Μάιο, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι το αναψυκτικό της ταιριάζει καλύτερα με τα burgers σε διαφημίσεις που αναφέρονταν στις κορυφαίες αμερικανικές αλυσίδες fast food McDonald’s, Wendy’s και Burger King, οι οποίες σερβίρουν προϊόντα της Coca Cola. Η Pepsi φαίνεται τώρα να προσπαθεί να κλέψει μέρος της δόξας της Coca Cola την ώρα που το “Best Coke Ever?” ανεβαίνει. Η φιλόδοξη καμπάνια της Coca Cola καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καναλιών και ενεργοποιήσεων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.