20 Απρ 2024
READING

Η ανάπτυξη των διαδικτυακών πλατφορμών πολυτελείας συνεχίζεται και το 2021 

3 MIN READ

Η ανάπτυξη των διαδικτυακών πλατφορμών πολυτελείας συνεχίζεται και το 2021 

Η ανάπτυξη των διαδικτυακών πλατφορμών πολυτελείας συνεχίζεται και το 2021 

Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες εξακολουθούν να αυξάνονται με τους αγοραστές να συνεχίζουν να αναζητούν ασφαλέστερους και πιο βολικούς τρόπους για να ψωνίζουν, καθώς η πανδημία συνεχίζεται.Γιατί παρατηρείται αυτή η στροφή προς τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες; Με τις προσωπικές αγορές να μην είναι εφικτές για μεγάλο μέρος του 2020, οι ψηφιακές αγορές αποδείχθηκαν πολύτιμες για τους πελάτες που αναζητούν νέα μέσα ανακάλυψης και παράδοσης προϊόντων. 

Αυτά τα πρόσθετα σημεία επαφής σημαίνουν έναν ακόμη τρόπο για την αύξηση της επισκεψιμότητας από το κοινό-στόχο.Ως αποτέλεσμα, οι μάρκες στον χώρο της πολυτέλειας ασπάζονται και αυτές στο κίνημα των online πλατφορμών. 

Στην πραγματικότητα, η Bain & Company προβλέπει ότι έως και το ένα τρίτο όλων των προσωπικών αγορών πολυτελείας θα πραγματοποιείται ψηφιακά έως το 2025, με τα έσοδα αυτά να εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 136 δισεκατομμύρια δολάρια.Οι διαδικτυακές αγορές πολυτελείας, όπως η italist, για παράδειγμα, αξιοποιούν αυτή τη μεταβαλλόμενη καταναλωτική συμπεριφορά.Συγκεντρώνοντας τα αποθέματα περισσότερων από 250 ανεξάρτητων μπουτίκ, το italist επιτρέπει στους διαδικτυακούς αγοραστές να αγοράζουν είδη πολυτελείας που πωλούνται από μπουτίκ στο Μιλάνο, τη Φλωρεντία και τη Ρώμη -σε ιταλικές τιμές λιανικής πώλησης, οι οποίες μπορεί να είναι 40% χαμηλότερες από τους παγκόσμιους μέσους όρους- χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν.  

Ο Covid-19 έχει επηρεάσει βαθιά τον τομέα της πολυτέλειας, ιδίως τις προσωπικές αγορές και τα ταξίδια σε μέρη όπως η Ιταλία – ένας γνωστός προορισμός για αγορές πολυτελείας. Άλλες αγορές πολυτελών ειδών, όπως η Farfetch, βλέπουν επίσης αύξηση της ανάπτυξης. Εξυπηρετώντας περισσότερες από 190 χώρες η μέση παραγγελία της Farfetch κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 ανήλθε στο αξιοσημείωτο ποσό των 618 δολαρίων, με αύξηση της ψηφιακής πλατφόρμας κατά 60% σε ετήσια βάση.  

Το Net-A-Porter και το Matches Fashion, δύο άλλες αγορές πολυτελών ενδυμάτων, αποδεικνύονται επίσης στρατηγικοί και κερδοφόροι τρόποι προσέγγισης της omnichannel λιανικής για τις μάρκες πολυτελείας. 

Το εμπορικό ταξίδι της πολυτέλειας θα συνεχίσει να ξεκινά και να αναπτύσσεται μέσω ψηφιακών καναλιών για τους καταναλωτές, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα, οπότε οι μάρκες και οι λιανοπωλητές θα αλληλεπιδρούν με τους πελάτες ψηφιακά για να ενισχύσουν τις σχέσεις τους και να αυξήσουν μακροπρόθεσμα τη δια βίου αξία των πελατών. Οι εταιρείες  ειδών πολυτελείας πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι οι διαδικτυακές αγορές από τρίτους σημαίνουν ότι έχουν λιγότερο άμεση σχέση με τους καταναλωτές.

Για ορισμένους, το αντιστάθμισμα της διευρυμένης προσέγγισης του παγκόσμιου κοινού αξίζει αυτό το ρίσκο -ειδικά με τις πρόσφατες εξάρσεις των κρουσμάτων Covid-19 που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα περιοριστικά μέτρα που θα αφορούν τις αγορές εντός των καταστημάτων.  Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Η μαζική στροφή προς τις ηλεκτρονικές αγορές συνεχίζεται – και οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες συμβάλλουν στην ανακάλυψη προϊόντων και στην προώθηση των πωλήσεων. Ο χώρος των αγαθών πολυτελείας δεν αποτελεί εξαίρεση. 

Κάθε εταιρεία λιανικής πώλησης χρειάζεται μια ισχυρή κατανόηση των στρατηγικών της αγοράς για να ανταγωνιστεί στη σημερινή οικονομία που βασίζεται στην ψηφιακή τεχνολογία.Τα στοιχεία της έκθεσης McKinsey State of Fashion επαναλαμβάνουν αυτόν τον ισχυρισμό: “Το 2021, η πανδημία του Covid-19 θα επιταχύνει τις τάσεις της βιομηχανίας με τη μετατόπιση των αγορών στα ψηφιακά κανάλια. Οι εταιρείες μόδας με καλές επιδόσεις μοιράζονται τουλάχιστον ένα από δύο βασικά χαρακτηριστικά: Ψηφιακή δύναμη και εστίαση στην Ασία και τον Ειρηνικό”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.