19 Απρ 2024
READING

Η Ralph Lauren πουλάει τώρα ψηφιακά ρούχα για avatars  

5 MIN READ

Η Ralph Lauren πουλάει τώρα ψηφιακά ρούχα για avatars  

Η Ralph Lauren πουλάει τώρα ψηφιακά ρούχα για avatars  

Η Ralph Lauren προσφέρει popped collars και sundresses σε μια νέα γενιά avatars, καθώς η εμβληματική μάρκα ρούχων προχωρά στην πώληση ψηφιακών ενδυμάτων μέσα στο metaverse. Η εταιρεία σχεδίασε μια εικονική σειρά ρούχων μέσα στο Zepeto, το νοτιοκορεατικό κοινωνικό δίκτυο και τους 200 εκατομμύρια χρήστες του που αλληλεπιδρούν σε έναν εικονικό κόσμο. 

Η συνεργασία είναι επίσης η πρώτη φορά που η Ralph Lauren πουλάει ψηφιακά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων 12 look με 50 μοναδικά αντικείμενα που κυμαίνονται από vintage στυλ μέχρι την καλοκαιρινή συλλογή της μάρκας. Κάθε κομμάτι μέσα στο Zepeto κοστίζει από 14 έως 40 ZEMs -το ψηφιακό νόμισμα της εφαρμογής- το οποίο μετατρέπεται σε δολάρια ΗΠΑ και κοστίζει από 0,57 έως 2,86 δολάρια ανάλογα με το αντικείμενο. Στην υψηλή κατηγορία βρίσκονται τα πουκάμισα madras και τα πουλόβερ polo, ενώ τα φθηνότερα προϊόντα περιλαμβάνουν γυαλιά ηλίου και καπέλα του μπέιζμπολ. 

Οι Ralph Lauren και Zepeto έχουν επίσης αναδημιουργήσει εικονικές εκδοχές εμβληματικών πραγματικών τοποθεσιών από τη Νέα Υόρκη. Μαζί με μια εικονική εκδοχή του flagship store της εταιρείας στη λεωφόρο Μάντισον και μια εκδοχή του Σέντραλ Παρκ, η Ralph Lauren δημιούργησε επίσης ένα περιβάλλον για το brand της καφετέριας Ralph’s Coffee και τα συνοδευτικά coffee trucks.Η αγορά του Zepeto εντός της εφαρμογής διαθέτει εκατομμύρια ψηφιακά αγαθά για τους χρήστες. Είναι επίσης το μεγαλύτερο metaverse στην αγορά της Ασίας και του Ειρηνικού, πράγμα που την καθιστά μια εξαιρετικά σημαντική αγορά για την Ralph Lauren. 

Ο ίδιος ο Ralph Lauren ως άνθρωπος και σχεδιαστής ήταν πάντα γνωστός για το ότι ζωντάνευε το προϊόν του μέσα από κόσμους και αυτός είναι ο λόγος που αυτό είναι τόσο ενδιαφέρον για την εταιρεία, επειδή κυριολεκτικά μπορεί να δημιουργήσει έναν κόσμο με τον οποίο οι καταναλωτές και οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν και να πουλήσουν προϊόντα. 

Το Zepeto είναι όλο και πιο δημοφιλές στις νεότερες γενιές στη Νότια Κορέα και σε άλλες ασιατικές χώρες. Η εφαρμογή, που ιδρύθηκε το 2018, επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργούν τρισδιάστατα avatars του εαυτού τους με βάση τη φωτογραφία τους και διάφορα άλλα προσαρμόσιμα χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, οι χρήστες αλληλεπιδρούν με άλλους χρήστες μέσω άμεσων μηνυμάτων, ειδήσεων και εμπειριών. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών SensorTower, το Zepeto σημείωσε 400.000 λήψεις παγκοσμίως τον περασμένο μήνα.

Η Ralph Lauren δεν είναι η πρώτη μάρκα που συνεργάζεται με τη Zepeto. Τον Φεβρουάριο, η Gucci άρχισε να προσφέρει έναν τρόπο στους χρήστες να ντύνουν τα avatars τους με ρούχα από τη συλλογή House του ιταλικού οίκου ένδυσης, ενώ περπατούν σε μια διαδραστική βίλα Gucci. Άλλες μάρκες ρούχων μέσα στον εικονικό κόσμο συμπεριλαμβάνουν τη Nike και τη The North Face, ενώ η Hyundai άφησε ακόμη και τους χρήστες να δοκιμάσουν εικονικά τη σειρά Sonata N. Εν τω μεταξύ, εταιρείες ψυχαγωγίας όπως η Disney και η Universal Pictures έχουν επίσης χτίσει μέσα στην πλατφόρμα.

Οι έμποροι ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για την οικοδόμηση εμπειριών για νεότερους χρήστες μέσα σε δημοφιλείς εικονικούς κόσμους. Τον Μάρτιο, η MGA Entertainment δημιούργησε νέες εμπειρίες για τη μάρκα LOL Surprise μέσα στο Roblox. Λίγους μήνες αργότερα, η Havaianas συνεργάστηκε με το Fortnite για να εισάγει τα σανδάλια της βραζιλιάνικης μάρκας στο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι battle royale. Και νωρίτερα αυτό το μήνα, η Burberry κυκλοφόρησε την πρώτη σειρά NFTs μέσα στο Blankos Block Party, ένα blockchain-based open world παιχνίδι που επιτρέπει στους παίκτες να συλλέγουν μοναδικά ψηφιακά παιχνίδια. 

Η συνεργασία μεταξύ της Ralph Lauren και της Zepeto αποδεικνύει την πεποίθησή ότι η καινοτομία στους εικονικούς κόσμους είναι απαραίτητη για τη δέσμευση της επόμενης γενιάς καταναλωτών. 

Η εταιρεία πιστεύει στα ψηφιακά προϊόντα ως μελλοντική ροή εσόδων, θα παρακολουθεί και άλλες μετρήσεις, όπως πόσοι άνθρωποι επισκέπτονται και πώς αλληλεπιδρούν, πόσο χρόνο περνούν μέσα στην εμπειρία και πόσα έσοδα δημιουργούνται από τα ψηφιακά προϊόντα. Κατά το σχεδιασμό της εμπειρίας, η εταιρεία επικεντρώθηκε στα μοτίβα και τις υφές μαζί με το πώς τα στυλ ταιριάζουν με τα avatar των χρηστών. 

Η είσοδος στο Zepeto έρχεται ένα χρόνο μετά τη συνεργασία της Ralph Lauren με το Snapchat και τη συλλογή Bitmoji που επιτρέπει στους χρήστες να αναμειγνύουν και να ταιριάζουν ρούχα στα avatars τους. Από τότε, 20 εκατομμύρια χρήστες έχουν ντύσει τους ψηφιακούς χαρακτήρες τους με ρούχα Ralph Lauren. 

Μαζί με τη συνεργασία με το Bitmoji, τα τελευταία δύο χρόνια, η Ralph Lauren έχει συνεργαστεί με μια σειρά από νέες ψηφιακές πλατφόρμες. Τον Νοέμβριο του 2020, εγκαινίασε μια νέα λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας με το Snapchat για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν το εικονικό πόνι Ralph Lauren στο φυσικό τους περιβάλλον. Τον ίδιο μήνα, η Ralph Lauren άνοιξε τα πρώτα της εικονικά καταστήματα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αγοράζουν αντικείμενα μέσω της ιστοσελίδας της. Στη συνέχεια, φέτος το καλοκαίρι, μπήκε στον κόσμο των esports, καθώς έγινε ο αποκλειστικός εξοπλισμός της ομάδας gaming G2 και του πρωταγωνιστή της Martin Larsson (γνωστού και ως “Rekkles”). 

Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια πολύ σαφή στρατηγική στον χώρο της εικονικής οικονομίας. Αυτό περιλαμβάνει έναν οδικό χάρτη με βασικά προϊόντα που θα λανσαριστούν μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Και ενώ ορισμένες άλλες μάρκες πειραματίζονται με την πώληση NFTs, η Ralph Lauren δεν ανακοινώνει κάποια δική της – τουλάχιστον όχι ακόμα. Ωστόσο, η εταιρεία παρακολουθεί πολύ στενά αυτόν τον χώρο και πιστεύει και επενδύει στο μέλλον των ψηφιακών αγαθών, καθώς και στα esports και τις παγκόσμιες εικονικές οικονομίες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.