25 Απρ 2024
READING

Η αποτίμηση της Klarna εκτοξεύεται

1 MIN READ

Η αποτίμηση της Klarna εκτοξεύεται

Η αποτίμηση της Klarna εκτοξεύεται

Η Klarna εξετάζει την περίπτωση μίας IPO το επόμενο έτος, αφού άγγιξε τα 45,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου χρηματοδότησης, ο οποίος απέφερε στην εταιρεία τέσσερις φορές μεγαλύτερη αξία συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο, αποδεικνύοντας ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 125 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε διάρκεια μόλις 18 μηνών. 

Η εταιρεία στοχεύει να επεκταθεί και να επενδύσει σε αρκετούς τομείς, όπως για παράδειγμα στη τεχνολογία πληρωμών, κάτι το οποίο είναι αρκετά δημοφιλές τη δεδομένη στιγμή στον κλάδο των επιχειρήσεων. Η υπηρεσία της Klarna χρησιμοποιήθηκε από 87 εκατομμύρια αγοραστές παγκοσμίως τον προηγούμενο χρόνο, εκ των οποίων τα 15 εκατομμύρια προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η υπηρεσία BNPL-buy now pay later αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα, υπάρχουν διάφορες ανησυχίες από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ότι θα μπορούσε να οδηγήσει αρκετούς ανθρώπους σε αύξηση του χρέους τους. Εκτός από αυτό, η αγορά είναι γενικά πολύ απαιτητική διότι η Klarna πρέπει να ανταγωνίζεται άλλες εταιρείες όπως είναι οι Afterpay, Clearpay και Laybuy οι οποίες ήδη κάνουν συνεργασίες με μεγάλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.