27 Απρ 2024
READING

Η Zara ανακοινώνει πρόγραμμα βιωσιμότητας 

2 MIN READ

Η Zara ανακοινώνει πρόγραμμα βιωσιμότητας 

Η Zara ανακοινώνει πρόγραμμα βιωσιμότητας 

Δεν είναι μυστικό ότι η βιωσιμότητα έχει γίνει η νούμερο ένα προτεραιότητα για τις εταιρείες μόδας. Από τη Zara έως την H&M, οι εταιρείες μόδας εργάζονται για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής τους πολιτικής και της δέσμευσής τους απέναντι στην προστασία του πλανήτη. 

Είναι άγνωστο αν πρόκειται απλώς για στρατηγική marketing ή για ειλικρινή δέσμευση, αλλά στην πραγματικότητα, κάθε ενέργεια για την υλοποίηση ενός καλύτερου κόσμου είναι ευπρόσδεκτη. Στην περίπτωση του ισπανικού γίγαντα της γρήγορης μόδας Zara, η εταιρεία δημοσίευσε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί μανιφέστο, όπου υπογραμμίζει τη βιώσιμη αποστολή της και ορισμένες από τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει η μάρκα. 

Προσπάθεια για βιωσιμότητα 

Με το σύνθημα “Working towards sustainability”, η Zara υπογραμμίζει ορισμένες από τις σημαντικότερες δράσεις της, όπως τα προγράμματα για την ενσωμάτωση της κοινωνικής και περιβαλλοντικής αειφορίας και την υγεία και ασφάλεια των προϊόντων της. Τα ενδύματα που φέρουν την ένδειξη “Join Life” παράγονται με διαδικασίες και πρώτες ύλες που συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η εταιρεία στοχεύει τώρα στο να ανταποκρίνεται το 50% των προϊόντων της στο πρότυπο “Join Life” μέχρι το 2022. 

Τα κουτιά, οι τσάντες, οι κρεμάστρες και οι συναγερμοί της επαναχρησιμοποιούνται και ανακυκλώνονται στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους. Οι τσάντες που δίνονται στους πελάτες είναι ήδη κατασκευασμένες από 100% ανακυκλωμένο χαρτί και μέχρι το 2023 θα καταργήσει όλα τα πλαστικά μιας χρήσης που δίνονται στους πελάτες. 

Επί του παρόντος, τα καταστήματά της έχουν ανακαινιστεί ώστε να δίνεται προτεραιότητα στην αποδοτική κατανάλωση ενέργειας και νερού και οι διακομιστές του zara.com χρησιμοποιούν ανανεώσιμη ενέργεια. Στόχος είναι μέχρι το 2022, το 100% της ενέργειας στα κεντρικά γραφεία, τα κέντρα logistics και τα δικά της καταστήματα να προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. 

Καλά ενημερωμένα ρούχα 

Επιπλέον, τα ενδύματα της συλλογής “Join Life” συνοδεύονται από ετικέτα, η οποία αναφέρει το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του, τη φροντίδα που απαιτείται για τη διατήρηση της ποιότητας του ενδύματος και την προέλευσή του. 

Η χρήση ευρωπαϊκού λινού και ανακυκλωμένου πολυεστέρα και η κατασκευή του στο Μαρόκο και την Τυνησία δείχνουν ήδη την πρόοδο της Zara στην εκπλήρωση της βιώσιμης αποστολής της. Με την προσθήκη παγκόσμιων δράσεων της εταιρείας και των καταναλωτών, μια σημαντική δέσμευση για οικολογικά ή ανακυκλωμένα υφάσματα και μια πιο λεπτομερή ετικέτα πληροφοριών, η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κάνει σημαντικά βήματα προς την επίτευξη των στόχων της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.