25 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Το περιεχόμενο από τους καταναλωτές πιο πειστικό από το περιεχόμενο των influencers

2 MIN READ

Έρευνα | Το περιεχόμενο από τους καταναλωτές πιο πειστικό από το περιεχόμενο των influencers

Έρευνα |  Το περιεχόμενο από τους καταναλωτές πιο πειστικό από το περιεχόμενο των influencers

Νέα έρευνα δείχνει ότι οι απλοί άνθρωποι έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές ξοδεύουν τα χρήματά τους από τους influencers.Μια έρευνα σε 2.042 καταναλωτές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία ηλικίας 18-55 ετών από την πλατφόρμα περιεχομένου Stackla, δείχνει ότι η πλειοψηφία (79%) των ερωτηθέντων λέει ότι περιεχόμενο που δημιουργείται από απλούς καταναλωτές  όπως εικόνες και βίντεο, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις αγοράς τους. Αλλά μόνο το 9% λέει το ίδιο για το περιεχόμενο που παράγεται από influencers.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 72% των ερωτηθέντων λένε ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από πραγματικούς πελάτες είναι το περιεχόμενο που θέλουν περισσότερο να δουν σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου όταν λαμβάνουν αποφάσεις αγοράς. Περισσότεροι από τους μισούς (56%) των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι επηρεάζονται περισσότερο από εικόνες και βίντεο από τα κοινωνικά μέσα όταν κάνουν αγορές στο διαδίκτυο τώρα από ό, τι πριν από την πανδημία.

Η συντριπτική πλειοψηφία (88%) των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η αυθεντικότητα – την οποία σχετίζουν με τις μάρκες – είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να αποφασιστεί ποιες μάρκες τους αρέσουν και υποστηρίζουν. Και το 83% πιστεύει ότι οι λιανοπωλητές πρέπει να παρέχουν πιο αυθεντικές εμπειρίες αγορών σε πελάτες όπως αυτοί.

Παρακάτω είναι μερικά ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας δεδομένων:

  • Το 59% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι το περιεχόμενο που δημιουργείται από άλλους καταναλωτές είναι ο πιο αυθεντικός τύπος περιεχομένου.Μόνο το 10% των ερωτηθέντων λένε ότι το περιεχόμενο από influencers γίνεται αντιληπτό ως αυθεντικό

  • Το 41% ​​των ερωτηθέντων λέει ότι το περιεχόμενο που δημοσιεύουν στα κοινωνικά μέσα έχει αυξηθεί από την έναρξη της πανδημίας του COVID-19.

  • Οι ερωτηθέντες της Gen Z αναφέρουν τις περισσότερες δημοσιεύσεις στο Instagram (68%), ακολουθούμενο από το Snapchat (51%) και το Facebook (36%).

  • Τα δύο τρίτα (66%) των ερωτηθέντων της Gen Z αγόρασαν ρούχα αφού είδαν περιεχόμενο και βίντεο που δημιουργήσαν άλλοι χρήστες.

  • Το Instagram (47%), το Facebook (38%) και το YouTube (36%) είναι οι κοινωνικές πλατφόρμες που οι ερωτηθέντες αναζητούν τώρα για το μεγαλύτερο μέρος της αγοραστικής τους έμπνευσης.

Όλες οι γενιές αγοραστών λένε στις μάρκες ότι είναι πιο πιθανό να αγοράσουν προϊόντα εάν βλέπουν αυθεντικό περιεχόμενο πελατών σε ιστότοπους και τα αποτελέσματα της έρευνας μας λένε ότι οι αγοραστές στο διαδίκτυο επηρεάζονται και περιμένουν να δουν οπτικό περιεχόμενο από πραγματικούς πελάτες περισσότερο από ποτέ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.