25 Απρ 2024
READING

Το neighborhood showroom της Outer μπορεί να προσφέρει μία πολύ ενδιαφέρουσα αγοραστική εμπειρία 

4 MIN READ

Το neighborhood showroom της Outer μπορεί να προσφέρει μία πολύ ενδιαφέρουσα αγοραστική εμπειρία 

Το neighborhood showroom της Outer μπορεί να προσφέρει μία πολύ ενδιαφέρουσα αγοραστική εμπειρία 

Η Outer, η οποία εφαρμόζει στρατηγική Direct To Consumer, έθεσε σε λειτουργία τον περασμένο μήνα το χιλιοστό neighborhood showroom. Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μια ιδέα, που θα συμβάλλει στη σύνδεση των δυνητικών πελατών με τους ήδη υπάρχοντες της επιχείρησης. Παρά το γεγονός ότι το brand Outer αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πανδημία, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας, η μάρκα επίπλων DTC δεν έχει επιβραδύνει το δρόμο προς την ανάπτυξη.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 10,5 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης. Το brand την συγκεκριμένη περίοδο υποστήριξε ότι στόχος είναι να χρησιμοποιήσει τα επενδυτικά κεφάλαια ώστε να γίνει ένα «outdoor lifestyle brand». Δεν θα ενισχύονταν απλώς η ποικιλία των διαθέσιμων προς πώληση αγαθών, αλλά θα δεσμευόταν η εταιρεία να εφαρμόσει στρατηγικές για τη βιωσιμότητα, οι οποίες θα αναδεικνύονταν το ιδιαίτερο showroom της εταιρείας, προσφέροντας στους πελάτες μία ρεαλιστική εμπειρία, η οποία είναι ίδια με την καθημερινή τους ζωή. 

Μία από τις πιο πρόσφατες ενέργειες της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα αποτέλεσε ο νέος εκθεσιακός neighborhood χώρος, ο οποίος θα συνδέσει τους ήδη υπάρχοντες πελάτες με τους δυνητικούς. Το γνωστό brand άδραξε την ευκαιρία να αλλάξει από τη μία τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται τα έπιπλα εξωτερικού χώρου, αλλά και από την άλλη τον τρόπο με τον οποίοι οι άνθρωποι πραγματοποιούν τις αγορές τους, βελτιώνοντας σημαντικά την καταναλωτική εμπειρία. 

Έτσι η εταιρεία καλεί τους υπάρχοντες πελάτες να υποβάλουν αίτηση ώστε να γίνουν «hosts» και να παρουσιάζουν τα προϊόντα εξωτερικού χώρου που έχουν αγοράσει σε δυνητικούς πελάτες. Η δεδομένη καινοτόμα ιδέα έχει καταφέρει να εφαρμοστεί και να συμβάλλει στην άνοδο και άλλων crowdsourcing επιχειρήσεων όπως είναι η Lyft και η Airbnb. Οι «hosts», αυτό που κάνουν είναι να προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους πελάτες στην «αυλή» τους. Με αυτό τον τρόπο η συγκεκριμένη ενέργεια είναι ιδιαίτερα ρεαλιστική και συνδέεται άμεσα με την πραγματικότητα.Επιπλέον οι «hosts» αποζημιώνονται και έχουν εκπτώσεις ώστε να τις χρησιμοποιήσουν στα προϊόντα Outer. Δεν λαμβάνουν κανένα είδος καθοδήγησης πωλήσεων από την εταιρεία, ούτε λαμβάνουν προμήθεια από τυχόν μελλοντικές πωλήσεις που μπορεί να πραγματοποιηθούν. 

Χάρη στους ήδη υπάρχοντες πελάτες της επιχείρησης, οι οποίοι έχουν λάβει τον ρόλο του πωλητή, προσφέρουν την δυνατότητα στο μελλοντικά καταναλωτικό κοινό να πληροφορηθεί σχετικά με το προϊόν που επιθυμούν να αγοράσουν, από ανθρώπους οι οποίοι το έχουν αποκτήσει ήδη και έχουν σχηματίσει κάποια συγκεκριμένη άποψη, βιώνοντας παράλληλα μία εμπειρία παρόμοια με την καθημερινότητα.  

Πράγματι μετά από έρευνα που διεξήχθη από την Outer, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους επιθυμούν οι ήδη υπάρχοντες πελάτες να γίνουν «hosts» είναι οι εξής: Πρώτον η παροχή εκπτώσεων, δεύτερον η δυνατότητα υποστήριξης  ενός brand που εμπιστεύονται και επιλέγουν προσφέροντας ταυτόχρονα έμπνευση στους δυνητικούς καταναλωτές. Τρίτον οι «hosts» χρησιμοποιούν την εμπειρία του Neighborhood Showroom ως ένα μέσο για να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με την κοινότητά τους. Συγκεκριμένα το (89%) αναφέρει ότι αισθάνθηκε περισσότερο συνδεδεμένος με τους γείτονές του μετά τη συγκεκριμένη βιωματική εμπειρία. 

Επιπροσθέτως τα neighborhood showrooms, τα οποία λειτουργούν τώρα σε 49 πολιτείες, αποτελούν ένα παράδειγμα της αυξανόμενης τάσης των εμπορικών σημάτων να αναζητούν εναλλακτικά μοντέλα προώθησης προσφέροντας βιωματικές εμπειρίες στους καταναλωτές. Αρκετοί που εφαρμόζουν στρατηγικές DTC έχουν ενταχθεί στο φυσικό retail με όσο το δυνατόν πιο παραδοσιακούς τρόπους γίνεται.  Για παράδειγμα το brand επίπλων DTC Burrow έχει προβεί σε συνεργασία με διάφορα coffee shops προσφέροντας την δυνατότητα στους καταναλωτές να βιώσουν τα προϊόντα του σε ένα χαλαρό περιβάλλον, απολαμβάνοντας τον καφέ τους. 

Η συνθήκη της πανδημίας σταμάτησε την λειτουργία των επιχειρήσεων της Outer, συμπεριλαμβανομένων και των neighborhood showrooms. Έτσι με γνώμονα την διαφύλαξη της υγείας, το brand στράφηκε στην παροχή εικονικών εκθεσιακών χώρων, προσφέροντας τόσο στους «hosts» όσο και στους πιθανούς πελάτες την δυνατότητα να συνδεθούν μέσω τηλεφωνικής κλήσης, email, γραπτού κειμένου ή βίντεο κλήσης. Ωστόσο παρά την επιφυλακτικότητα των καταναλωτών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τον περασμένο χρόνο, η ευελιξία των δεδομένων επιλογών οδήγησαν σε αιτήσεις των ανθρώπων να γίνουν «hosts».

Συνοψίζοντας, το χιλιοστό neighborhood showroom αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι αδιαμφισβήτητα να λάβουν το ρόλο του «host». Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι άνθρωποι αγόραζαν είδη εξωτερικού χώρου αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους να συνδεθούν με τους γείτονές τους. Το καταναλωτικό κοινό θέλει πάρα πολύ να έρθει σε επαφή με τις κοινότητές του ειδικά μετά από πολύ χρόνο απομόνωσης κατά τη διάρκεια των συνεχόμενων lockdown. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.