19 Απρ 2024
READING

Τα McDonald’s συνεργάζονται με την FaZe Clan για να προσελκύσουν τον τομέα του gaming

3 MIN READ

Τα McDonald’s συνεργάζονται με την FaZe Clan για να προσελκύσουν τον τομέα του gaming

Τα McDonald’s συνεργάζονται με την FaZe Clan για να προσελκύσουν τον τομέα του gaming

Τα McDonald’s συνεργάστηκαν με τον γίγαντα του esports και του gaming FaZe Clan, κάτι το οποίο χαρακτηρίστηκε από τον επιχειρηματικό κόσμο ως μία από τις μεγαλύτερες συνεργασίες στην αγορά του γρήγορου φαγητού μέχρι σήμερα. Μαζί και οι δύο εταιρείες θα παράγουν δυναμικό περιεχόμενο εστιάζοντας στη διαφορετικότητα και την ένταξή της στον τομέα του gaming, συμπεριλαμβάνοντας  ιστορίες μεμονωμένων μελών της FaZe Clan.

Σύμφωνα με ένα βίντεο ανακοίνωσης, το οποίο δημοσίευσε το FaZe Clan στη πλατφόρμα του Twitter, παρουσιάζει τους content creators FaZe Rug, FaZe Adapt, FaZe Swagg και την ομάδα Nuke Squad να υποδέχονται τα McDonald’s στην οικογένειά τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία θα αποκαλύπτονται κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς τα McDonald’s επιδιώκουν τη δημιουργία ενός ισχυρότερου αποτυπώματος στον χώρο του gaming. Βασικό μέσο τόσο για την αύξηση των πωλήσεων όσο και για τη σύνδεση με το νεανικό κοινό, αποτελούν οι celebrities και οι social influencers. Ακόμη τα McDonald’s προσπαθούν να εισέλθουν στην κοινότητα του gaming μέσω της συνεργασίας με την FaZe Clan, έναν από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς στην κατηγορία. Ιδρύθηκε το 2010 ξεκινώντας ως μια μικρή ομάδα παικτών του Call of Duty, οι οποίοι δημοσίευαν διάφορα clips στο YouTube. Κατόπιν επεκτάθηκε παραπάνω εισάγοντας διάφορες δυνατότητες όπως είναι το streaming, το content creation, το merchandising και πολλά άλλα.

Διάφοροι ανταγωνιστές των McDonald’s προσπαθούν να διεκδικήσουν μια μεγαλύτερη καταξίωση στο χώρο του gaming, καθώς οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο παίζοντας ή παρακολουθώντας άλλους να παίζουν σε πλατφόρμες όπως είναι το Twitch και το YouTube. Ο τομέας του gaming έχει επωφεληθεί αρκετά από την συνθήκη της πανδημίας, η οποία κράτησε μεγάλο αριθμό καταναλωτών στα σπίτια τους. Για παράδειγμα τα Wendy’s, η νούμερο 2 αλυσίδα Burger στις ΗΠΑ, διαθέτει μια σελίδα gaming στη πλατφόρμα του Twitch, η οποία διαθέτει περισσότερους από 110.000 ακόλουθους, τοποθετώντας την στο (1%) των συνολικών streamers της υπηρεσίας που ανήκει στο Amazon.

Τα McDonald’s προσπαθούν μέσω της συνεργασίας με την FaZe Clan να ενισχύσουν το branding με γνώμονα πάντα το diversity και το inclusion. Το gaming υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλές στις τοξικές κοινότητες των fan που διαδίδουν hate στο διαδίκτυο, κάτι το οποίο είναι ένας από τους λόγους που οι έμποροι εξέφρασαν αρχικά προβληματισμό για την συγκεκριμένη αγορά. Επίσης είναι γνωστό ότι οι προγραμματιστές παιχνιδιών δέχονται ολοένα και πιο συχνά αρνητική κρητική, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν εργασιακά ζητήματα.

Τα McDonald’s προσπαθούν να βελτιώσουν αυτή την κατάσταση και για αυτόν τον λόγο τον Μάιο η αλυσίδα δήλωσε ότι θα υπερδιπλασιάσει τις επενδύσεις της σε διάφορους συνεργάτες diverse media ως μέρος ενός νέου σχεδίου βελτίωσης της εκπροσώπησης της εταιρείας. Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε την ίδια μέρα που δημοσιοποιήθηκε και μία αγωγή, η οποία ισχυριζόταν διάφορα φυλετικά στερεότυπα της εταιρείας. Από την άλλη πλευρά, οι συνεργασίες με καλλιτέχνες και influencers στα social media θα εξακολουθούν να αποτελούν μια επιτυχημένη στρατηγική για τα McDonald’s. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.