26 Απρ 2024
READING

Η H&M αρχίζει να χρησιμοποιεί χάρτινες συσκευασίες για τις online παραγγελίες

2 MIN READ

Η H&M αρχίζει να χρησιμοποιεί χάρτινες συσκευασίες για τις online παραγγελίες

Η H&M αρχίζει να χρησιμοποιεί χάρτινες συσκευασίες για τις online παραγγελίες

Ο retailer της fast-fashion αγοράς H&M, ανακοίνωσε ότι θα στέλνει τις διαδικτυακές παραγγελίες σε χάρτινες συσκευασίες με την πιστοποίηση FSC. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μέρος της δέσμευσης της εταιρείας για βιωσιμότητα, σύμφωνα με την οποία αφενός οφείλει να χρησιμοποιεί 25% λιγότερες συσκευασίες, αφετέρου έχει δεσμευτεί να αντικαταστήσει τις συσκευασίες μιας χρήσης, μέσα στο χρονικό διάστημα 2018-2025. 

Το χαρτί που θα χρησιμοποιείται στις νέες συσκευασίες δεν θα είναι επικαλυμμένο, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την διαδικασία της ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα θα καταλαμβάνει μικρότερο χώρο στο τμήμα του delivery, επιτρέποντας να πραγματοποιούνται περισσότερες παραδόσεις. 

Οι πλαστικές σακούλες θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για να τυλίγουν τα προϊόντα μέσα στη συσκευασία ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους. Ωστόσο, η εταιρεία δηλώνει ότι εργάζεται για μια πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση, η οποία όμως θα είναι σε θέση να διατηρεί τα προϊόντα σε τέλεια κατάσταση όταν φτάνουν στα χέρια των καταναλωτών. 

Η H&M στην Ολλανδία θα συνεχίσει να εφαρμόζει ολοένα και περισσότερο βιώσιμες επιλογές delivery, καθώς χρησιμοποιεί couriers με ποδήλατα από το 2019. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί περισσότερα βήματα για να καταφέρει να επιτύχει τον στόχο της για ένα επιχειρηματικό μοντέλο κυκλικής οικονομίας με επίκεντρο την τρέχουσα αλυσίδα εφοδιασμού της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.