25 Απρ 2024
READING

Η Brandless συγκεντρώνει 118 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση και ενισχύει το ψηφιακό της αποτύπωμα 

4 MIN READ

Η Brandless συγκεντρώνει 118 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση και ενισχύει το ψηφιακό της αποτύπωμα 

Η Brandless συγκεντρώνει 118 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση και ενισχύει το ψηφιακό της αποτύπωμα 

Σε μια προσπάθεια να εξελίξει και να επιταχύνει την digital native πλατφόρμα της, η Brandless ανακοίνωσε ότι κατάφερε να συγκεντρώσει 118 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια και σε δάνεια χρηματοδότησης.Ο γύρος των χρηματοδοτήσεων καθοδηγήθηκε από την εταιρεία Clarke Capital Partners, η οποία απέκτησε την Brandless το 2020 όσο και από άλλους εταιρικούς και θεσμικούς επενδυτές. 

Η Brandless θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα με σκοπό να αποκτήσει περισσότερα digitally native εμπορικά σήματα και να επεκτείνει το portfolio των προϊόντων της. Επίσης θα βοηθήσει την εταιρεία να επενδύσει και στον τομέα των social influencer, έτσι ώστε τα άτομα να υποστηρίζουν τα αγαπημένα τους προϊόντα και να δημιουργούν έσοδα μέσω της παρουσίας τους στα social media. Με άλλα λόγια η Brandless είναι έτοιμη να περάσει στο επόμενο βήμα της ανάπτυξής της.

Από τότε που η Brandless ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 η αγορά αναφερόταν έντονα στην καινοτόμα πολιτική της εταιρίας, που βασίζεται στην άμεση επαφή με τον καταναλωτή, το «anti-brand» σκεπτικό της ενάντια στις μάρκες.Η εταιρεία η οποία πωλεί μια σειρά προϊόντων από τρόφιμα και οικιακά προϊόντα έως προϊόντα ομορφιάς και υγείας, δεν απορρίπτει καθόλου το branding. Αντ’ αυτού, υποστήριζε ότι η Brandless εξαφανίζει το κρυφό κόστος που συνδέεται με το παραδοσιακό marketing και τη διαφήμιση, αλλιώς, αυτό που η εταιρεία ονομάζει ως “φόρο brand”.

Η εταιρεία, η οποία εστιάζει στην πώληση των συσκευασμένων καταναλωτικών  προϊόντων για κατηγορίες όπως είναι η ομορφιά, η προσωπική φροντίδα, η ευεξία και τα είδη σπιτιού, έχει καταφέρει να ξεπεράσει μια σειρά δραματικών αλλαγών και διαδικασιών τα τελευταία χρόνια. Αρχικά το λανσάρισμα της εταιρείας πραγματοποιήθηκε το 2017 με private ετικέτα, ως retailer καταναλωτικών αγαθών με πολύ προσιτές τιμές στα προϊόντα της, μόλις 3 δολαρίων, εφαρμόζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο direct-to-consumer στρατηγικές καθιστώντας την ηγέτη στη αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη χρονιά η εταιρεία ήταν ο «disruptor of the year», εξαιτίας διαφόρων παραγόντων και εφαρμογών της όπως είναι οι προσιτές τιμές των προϊόντων, το επιχειρηματικό μοντέλο και η σύγχρονη αισθητική. 

Μέχρι το 2018, η εταιρεία αντιμετώπιζε δυσκολίες αφενός στο να καταφέρει να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα το ποσοστό των καταναλωτών της έχοντας ως βασικό στόχο ταυτόχρονα να αυξήσει τον μέσο όρο των παραγγελιών της συγκριτικά με τους μεγάλους αντιπάλους της όπως είναι τα Walmart, Target και Amazon. Έτσι η Brandless έδωσε την απάντησή ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ποικιλία των προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων και των μωρών. Κατόπιν διεύρυνε και την ποικιλία των αγαθών υγείας και ευεξίας, αύξησε τις τιμές των προϊόντων της, ενώ παράλληλα έθεσε σε λειτουργία ένα pop-up store στη Νέα Υόρκη ξεκινώντας μια συνδρομητική υπηρεσία όπου οι καταναλωτές θα μπορούσαν να λαμβάνουν τα προϊόντα τους σε εξαιρετικά σύντομα χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο μέχρι το 2020 η εταιρεία βίωσε δύσκολες στιγμές. Ο retailer με στρατηγικές DTC ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2020 ότι όχι μόνο θα σταματήσει να λαμβάνει παραγγελίες, αλλά θα σταματήσει κιόλας τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ακόμη αν καταφέρει να αγγίξει σε αξία τα 500 εκατομμύρια δολάρια και λάβει 300 εκατομμύρια δολάρια από χρηματοδότηση, συμπεριλαμβάνοντας και την SoftBank. Μέσα σε διάστημα λιγότερο από έξι μήνες μετά τη διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης, η εταιρεία αναγεννήθηκε αποκτώντας νέα ηγεσία και λιγότερα προσιτά σε τιμές προϊόντα. Αναλυτικότερα η Clarke Capital Partners συνεργάστηκε με την Ikonifi με στόχο να αγοράσουν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και να θέσουν ξανά σε λειτουργία το Brandless.com. Επιπλέον οι νέοι επενδυτές παρατηρήσαν τις δυνατότητες της εταιρείας. Γι’ αυτόν τον λόγο υπέδειξαν ένα καινούριο επιχειρηματικό πλάνο, σύμφωνα με το οποίο υφίσταται βελτίωση στη δομή κεφαλαίου παρέχοντας διαφορετικό μοντέλο τιμολόγησης. Έτσι χάρη στον τελευταίο γύρο χρηματοδοτήσεων φαίνεται να αρχίζει να αποκτά το όραμα απτή μορφή. 

Υπάρχουν εκατομμύρια πελάτες, χιλιάδες αιτήματα για νέα προϊόντα, εκατοντάδες προϊόντα και κατηγορίες και δεκάδες συνεργάτες στην αγορά. Η εταιρεία δεσμεύεται να διευκολύνει το καταναλωτικό κοινό να πραγματοποιεί σωστές αγοραστικές επιλογές όσον αφορά τον τομέα της υγείας και της ευημερίας. Η ανάπτυξη και η εξέλιξη της ψηφιακής παρουσίας της εταιρείας, θα καταφέρει να διευρύνει το αποτύπωμά της.Ενα σημαντικό μέρος του καταναλωτικού κοινού ενδιαφέρεται για προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας τα οποία έχουν μικρότερο κόστος και αυτό δίνει την ευκαιρία στην Brandless να επιχειρήσει ξανά να κερδίσει μερίδιο στην αγορά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.