25 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Εκρηκτική άνοδος των αγορών μέσω του TikTok 

2 MIN READ

Έρευνα | Εκρηκτική άνοδος των αγορών μέσω του TikTok 

Έρευνα |  Εκρηκτική άνοδος των αγορών μέσω του TikTok 

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών παρατηρήθηκε αισθητή άνοδος των καταναλωτών, οι οποίοι πραγματοποιούν αγορές μέσω του TikTok. Σύμφωνα με ευρήματα πρόσφατης έρευνας των μελών του Bazaarvoice’s και του Influenster, σχετικά με τις αγορές μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, το TikTok (567%), το Twitter (300%) και το Pinterest (250%) έχουν αδιαμφισβήτητα αυξηθεί πάρα πολύ τους τελευταίους 12 μήνες.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, η κορυφαία επιλογή αγορών στο διαδίκτυο υπήρξε το website κάποιου brand με το ποσοστό να αγγίζει το (77%), ενώ το Instagram κυμαίνεται στο (54%).Ακόμη περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες του δείγματος υποστήριξαν ότι μερικές φορές επηρεάζονται αρκετά από τα social media, όταν πρόκειται να αγοράσουν από ένα άγνωστο για αυτούς brand. Σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι είχαν πραγματοποιήσει κάποια αγορά από ένα καινούριου brand από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το (55%) δήλωσε ότι έχει επιλέξει μια νέα μάρκα έναντι του brand που επιλέγει τις περισσότερες φορές.

Έτσι η έρευνα υπογραμμίζει τους τρεις κορυφαίους παράγοντες, για τους οποίους οι καταναλωτές επιλέγουν ένα νέο brand μέσω των social media:

  • Η συνάφεια, η οποία βασίζεται στις ανάγκες και στις επιθυμίες των καταναλωτών (50%).

  • Τα οφέλη, τα χαρακτηριστικά και τα συστατικά του προϊόντος (49%).

  • Η τιμή (29%).

Οι ερωτηθέντες θα προτιμούσαν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους είτε μέσω social media είτε στα φυσικά καταστήματα για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων. Για παράδειγμα, για προϊόντα ομορφιάς μέσω social media το ποσοστό αγγίζει το (89%), ενώ μέσω των καταστημάτων (35%). Επιπλέον για προϊόντα υγεία και ευεξίας τα ποσοστά βρίσκονται στο (42% έναντι 24%). Τα ευρήματα της έρευνας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τόσο χρήση όσο και η επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς το (84%) υποστηρίζει ότι ο χρόνος που σπαταλά στα social media έχει αυξηθεί τους τελευταίους 12 μήνες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.