18 Απρ 2024
READING

Η συνεργασία του LeBron James σε με τη Nike είναι ιστορική

4 MIN READ

Η συνεργασία του LeBron James σε με τη Nike είναι ιστορική

Η συνεργασία του  LeBron James σε με τη Nike είναι ιστορική

Τον μήνα αυτό το NBA.com εξερευνά τις ιστορίες εμβληματικών παικτών του μπάσκετ, την πορεία τους προς την απόκτηση των δικών τους signature sneakers και τις ιστορίες και την έμπνευση πίσω από τα σχέδιά τους. Ένας από αυτούς είναι και ο LeBron James.

Από τη στιγμή που υπέγραψε με τη μάρκα ως νεοφερμένος το 2003, ο LeBron James είναι ταυτισμένος με τη Nike. Ξεκίνησε με το Air Zoom Generation, το πρώτο υπογεγραμμένο αθλητικό παπούτσι του LeBron που έκανε τον κόσμο να ξεσηκωθεί, κυρίως χάρη σε μια διαφημιστική καμπάνια στην οποία πρωταγωνίστησε ο βασιλιάς της κωμωδίας Bernie Mac και συμμετείχαν μερικοί από τους μεγαλύτερους θρύλους του NBA και του WNBA, από George Gervin μέχρι Dawn Staley.  

Ο LeBron, ως φαινόμενο, έπαιξε μεγάλο ρόλο στη δημοτικότητα του αθλητικού παπουτσιού. Το ίδιο το αθλητικό παπούτσι, το οποίο ο James φόρεσε καθ’ όλη τη διάρκεια της καμπάνιας του ως Rookie of the Year, είχε το πρώτο λογότυπο του LeBron, το οποίο ενσωμάτωνε τα αρχικά του LBJ, το Νο 23 και το στέμμα του King James.Καθώς περνούσε ο καιρός και οι ικανότητες του James εξελίσσονταν, είχε  έρθει η ώρα για μια αλλαγή. 

Το 2010 ο LeBron μεταφέρθηκε στο South Beach και φόρεσε το Νο 6 για να εγκαινιάσει μια νέα εποχή με μια νέα ομάδα. Τα αθλητικά του παπούτσια είχαν και νέο λογότυπο. 

Με το Nike LeBron 8 ήρθε και η κορώνα “LJ”, ένα λογότυπο που είχε παρόμοιο στυλ με το πρώτο λογότυπο του LeBron, αλλά χωρίς το 23 για να προσφέρει διακριτική ενσωμάτωση ενός νέου συνόλου ξεχωριστών στοιχείων για να δημιουργήσει ένα σήμα που ξεχωρίζει. Και παρόλο που ο James θα επέστρεφε στο νούμερο 23 κατά την επιστροφή του στο Cleveland το 2014 και για την επακόλουθη μετακίνησή του στο Los Angeles το 2018, το στέμμα “LJ” ήταν εκεί για να μείνει. 

Τα αρχικά του James καθρεφτίζουν το ένα το άλλο, ενώ από πάνω τους βρίσκεται μια κορώνα. Ο αρνητικός χώρος μεταξύ των στοιχείων παρέχει διακριτικές οπτικές αναφορές σε ένα γήπεδο μπάσκετ. 18 χρόνια μετά την επίσημη ένταξή του στην Nike, ο Τζέιμς έχει εισέλθει σε μια σφαίρα σούπερ σταρ, όπου μόνο λίγοι έχουν φτάσει. Με αφετηρία την καμπάνια του Rookie of the Year της περιόδου 2003-04, ο LeBron έχει προσθέσει 17 συμμετοχές σε All-Star, 17 επιλογές σε All-NBA, τέσσερα MVPs, τέσσερις τίτλους NBA και τέσσερα MVPs των τελικών, και τώρα βρίσκεται στο 19ο παπούτσι που υπογράφει. 

Το ντεμπούτο τους στο γήπεδο στο “Space Jam: A New Legacy”, τα Nike LeBron 19 είναι η τελευταία περίπτωση μιας σειράς που έχει φτάσει σε καθεστώς ελίτ. Πλέον τα LeBron γίνονται ρετρό, με τα Air Zoom Generation, Nike LeBron 3, Nike LeBron 7 και Nike LeBron 8 να επανακυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια. Το LeBron 7 έλαμψε ακόμη και κατά τη διάρκεια των τελικών του ΝΒΑ το 2020. 

Η τελευταία ανανέωση του LeBron 8 “South Beach” ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την επιλογή του LeBron να επιστρέψει στο νούμερο 6 για τη σεζόν 2021-22, τη 19η του στο NBA. Στο Μαϊάμι, το Νο 6 έφερε στον James το τρίτο και το τέταρτο MVP και, το πιο σημαντικό, τους δύο πρώτους τίτλους του στο ΝΒΑ και τα MVP των τελικών. Και ενώ ο James κέρδισε τον τρίτο και τον τέταρτο τίτλο του αφού επέστρεψε στο Νο 23, το κοινό στοιχείο και των τεσσάρων τίτλων του στο ΝΒΑ είναι ότι κάθε του αθλητικό παπούτσι είχε το λογότυπο που παρουσιάστηκε το 2010. 

Έτσι ξεκινά η επόμενη πράξη της καριέρας του James, η επιστροφή στο Νο. 6 σε μια εποχή που παραμένει κορυφαίος, κυνηγώντας το πέμπτο του πρωτάθλημα στο ΝΒΑ. Στην πορεία, ο LeBron έχει την ευκαιρία να ανέβει στη δεύτερη θέση της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ και να γίνει μόλις ο έβδομος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που μοιράζει πάνω από 10.000 assist καριέρας.Και μέσα σε όλα αυτά, το στέμμα του βασιλιά – και η οικογένειά του – θα εκπροσωπούνται καθώς πρέπει στα παπούτσια του.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.