23 Απρ 2024
READING

Η Barilla αναπτύσσει ένα πιο βιώσιμο και καινοτόμο portfolio προϊόντων

2 MIN READ

Η Barilla αναπτύσσει ένα πιο βιώσιμο και καινοτόμο portfolio προϊόντων

Η Barilla αναπτύσσει ένα πιο βιώσιμο και καινοτόμο portfolio προϊόντων

Ο ιταλικός όμιλος ζυμαρικών Barilla έχει επαναξιολογήσει περίπου 476 SKUs την τελευταία δεκαετία, με στόχο ένα πιο βιώσιμο και καινοτόμο portfolio προϊόντων διατηρώντας παράλληλα ένα καλύτερο διατροφικό προφίλ. Τον προηγούμενο χρόνο, η εταιρεία με έδρα την Parma, προέβη στην επαναξιολόγηση 26 προϊόντων, στα οποία μείωσε την περιεκτικότητα σε λιπαρά, σε κορεσμένα λιπαρά, σε αλάτι και σε ζάχαρη, ενώ αύξησε την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, επενδύοντας 40 εκατομμύρια ευρώ σε τομείς έρευνας και ανάπτυξης. Ακόμη ο γνωστός όμιλος ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά της ιταλικής εταιρείας ζυμαρικών Catelli.

Η Barilla, η οποία είναι απαλλαγμένη από την προσθήκη φοινικέλαιου από το 2016, πέρυσι κυκλοφόρησε 34 νέα προϊόντα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, τα οποία όμως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια ή βρίσκονται διαθέσιμα σε μεμονωμένες μερίδες. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία κυκλοφόρησε τα brands Cecille και Lentille, προσφέροντας τη γεύση που έχει το αλεύρι από όσπρια στο πρωινό. Επίσης πρόσθεσε ένα νέο κουλουράκι με νιφάδες από ρεβίθι, καλαμπόκι, φακές και σοκολάτα, το οποίο είναι διαθέσιμο στη σειρά προϊόντων της Gran Cereale.

Το 2020, το σύνολο των πρώτων υλών που αγοράστηκαν με υπευθυνότητα αυξήθηκε κατά (19%). Οι ντομάτες και ο βασιλικός που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σάλτσας και πέστο Barilla, καλλιεργούνται όσο το δυνατόν πιο κοντά στα εργοστάσια παραγωγής, ελαχιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το χρόνο μεταξύ της συγκομιδής και της επεξεργασίας του προϊόντος. Επιπλέον, το (90%) του σκληρού σίτου, το οποίο είναι το βασικό συστατικό για όλες τις μάρκες ζυμαρικών του ομίλου, είναι βιώσιμο και αγοράζεται από την τοπική αγορά, ενώ το (42%) πραγματοποιείται μέσω συμβάσεων καλλιέργειας. Σύμφωνα με δήλωση της Barilla, ανέφερε ότι έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει ότι όλοι οι προμηθευτές πρώτων υλών ζωικής προέλευσης δε σέβονται μόνο τις προϋποθέσεις που επιβάλλονται από τον νόμο, αλλά και τα υψηλότερα πρότυπα και κριτήρια καλής μεταχείρισης των ζώων.

Βιώσιμη Παραγωγή

Από το 2010, η Barilla κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά (31%), την κατανάλωση νερού κατά (23%), ενώ το (64%) της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που αγοράστηκε έχει πιστοποιηθεί από την Guarantee of Origin. Είναι σημαντικό ότι κατάφερε να αντισταθμίσει πλήρως τις εκπομπές C02 για τα brands Wasa, Gran Cereale, Harrys και Mulino Bianco.

Ακόμη η Barilla έχει δεσμευτεί να επιτύχει (100%) ανακυκλώσιμες συσκευασίες μέσα στους επόμενους μήνες χρησιμοποιώντας χαρτί, διάφορες ίνες και χαρτόνι αντικαθιστώντας το πλαστικό. Το 2020, ο κύκλος εργασιών για τον όμιλο Barilla ανήλθε στα 3,89 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ τα ζυμαρικά, οι σάλτσες και τα έτοιμα γεύματα αντιπροσωπεύουν το (55,2%) του κύκλου εργασιών και τα προϊόντα αρτοποιίας το (46,8%).

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.