23 Απρ 2024
READING

Η νέα καμπάνια του Dropbox εισάγει την ανθρώπινη διάσταση στην αποθήκευση αρχείων

3 MIN READ

Η νέα καμπάνια του Dropbox εισάγει την ανθρώπινη διάσταση στην αποθήκευση αρχείων

Η νέα καμπάνια του Dropbox εισάγει την ανθρώπινη διάσταση στην αποθήκευση αρχείων

Η αποθήκευση αρχείων είναι μια τεχνολογία που γίνεται όλο και πιο απαραίτητη με την πρόσφατη αύξηση της εξ αποστάσεως εργασίας.Το Dropbox επιδιώκει να δώσει μια αίσθηση ζωής και σκοπού στην τυπική ψηφιακή αποθήκευση, εκφράζοντας πώς ορισμένα αρχεία και φάκελοι – και οι ιστορίες που περιέχουν – αφορούν έναν άνθρωπο. 

Η υπηρεσία αποθήκευσης και κοινής χρήσης αρχείων ξεκίνησε μια εκστρατεία με τίτλο “For All Things Worth Saving” στις 5 Αυγούστου σε μια προσπάθεια να κάνει την online αποθήκευση πιο προσωπική. Η προσπάθεια του Dropbox μετατρέπει τα αρχεία των πραγματικών χρηστών σε νοσταλγικά και ρομαντικά αγαθά, εστιάζοντας στις ιστορίες και τους ανθρώπους πίσω από αυτά. Η καμπάνια σηματοδοτεί την αλλαγή που βασίζεται σε μια ανανεωμένη δημιουργική πλατφόρμα -συμπεριλαμβανομένης μιας απλοποιημένης οπτικής ταυτότητας- η οποία θα στηρίζει όλο το marketing της Dropbox για τα επόμενα χρόνια. 

Βασική ιδέα της καμπάνιας είναι το πώς οι χρήστες βασίζονται στο Dropbox για να τροφοδοτήσουν τα έργα πάθους τους, τα δημιουργικά τους εγχειρήματα, τις εργασίες εργασίας τους και τα προσωπικά τους αρχεία. Αυτή η πρώτη καμπάνια επικεντρώνεται στην αποθήκευση αρχείων, αλλά αναζητά την ανθρωπιά σε αυτό – τονίζοντας τη συναισθηματική αξία των ψηφιακών αρχείων και των αντικειμένων μας.

Χρονοκάψουλες της ζωής 

Η νέα καμπάνια της Dropbox θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο σε μεγάλες πόλεις όπως το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Σαν Φρανσίσκο, σε έντυπες και ψηφιακές διαφημιστικές πινακίδες, περίπτερα, τοιχογραφίες, συνδεδεμένη τηλεόραση και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αναρτήσεις στο λογαριασμό Instagram της εταιρείας θα ζωντανέψουν περαιτέρω τις ιστορίες πραγματικών χρηστών του Dropbox που παρουσιάζονται στην καμπάνια. 

Πίσω από το “For All Things Worth Saving” και την ευρύτερη νέα πλατφόρμα της μάρκας ήταν ο στόχος της ανάδειξης της αξίας του Dropbox, τονίζοντας τις ανθρώπινες πτυχές των προϊόντων του. Το Dropbox στο παρελθόν έχει ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση στη δημιουργική του στρατηγική, επικεντρώνοντας τις προσπάθειες γύρω από ένα μόνο βίντεο με ένα μήνυμα για την υποστήριξη ενός επίκαιρου στόχου. Πέρυσι, η καμπάνια της εταιρείας έδειξε πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το Dropbox καθώς προσαρμόζονταν σε νέους τρόπους ζωής και απομακρυσμένης εργασίας κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της πανδημίας. Αυτή η πιο προϊοντοκεντρική τακτική βοηθά στην ευαισθητοποίηση γύρω από τις δυνατότητες αποθήκευσης αρχείων, αλλά τώρα, η ανανεωμένη δημιουργική πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να διευρύνει τη φαντασία των χρηστών για το τι μπορούν να κάνουν μέσω του Dropbox. 

Αυτή η πλατφόρμα σηματοδοτεί μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο το Dropbox επικοινωνεί με τους πελάτες του, συνδέοντας την τεχνολογία αποθήκευσης αρχείων με το ανθρώπινο όφελος. Το “For All Things Worth” θα ακολουθηθεί από μια βαθύτερη καμπάνια προϊόντος και μια στρατηγική marketing περιεχομένου για την υποστήριξη της ευρύτερης ανανέωσης της πλατφόρμας. 

Απλοποιημένος σχεδιασμός 

Επεκτείνοντας την ανανεωμένη ταυτότητα της μάρκας το Dropbox συγκέντρωσε ένα σύστημα σχεδιασμού για να ενοποιήσει όλες τις ενεργοποιήσεις marketing και τα δημιουργικά στοιχεία. Ο στόχος ήταν να απλοποιηθεί η γλώσσα σχεδιασμού της μάρκας με πιο καθαρές εικόνες, απλοποιημένες γραμματοσειρές και μια μειωμένη χρωματική παλέτα που φαίνεται λιγότερο πολυάσχολη. Το σύστημα έπρεπε να είναι προσαρμόσιμο και επεκτάσιμο ώστε να λειτουργεί καλά τόσο στα ψηφιακά όσο και στα έντυπα κανάλια χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα ή την ομοιομορφία. 

Η εταιρεία επιθυμούσε το σύστημά της να είναι ευέλικτο. Ενώ υπάρχει όφελος από τη συνοχή, ήθελε να διασφαλίσει ότι υπήρχε ο χώρος να προσαρμόσει το δημιουργικό στην κάθε ιστορία. Για να γίνει αυτό, το σύστημα είναι ευέλικτο μεταξύ story-led, file-led, folder-led ή brand-led – τέσσερις οπτικές κατασκευές που της επιτρέπουν να τονίσει και να αναδείξει διαφορετικές πτυχές των ιστοριών που λέει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.