25 Απρ 2024
READING

Η σελίδα What’s New του Spotify πλατφόρμα για branding

4 MIN READ

Η σελίδα What’s New του Spotify πλατφόρμα για branding

Η σελίδα What’s New του Spotify πλατφόρμα για branding

Το Spotify πρόσθεσε πρόσφατα μια ροή ειδήσεων που μπορεί να βοηθήσει τα brands να προσεγγίσουν τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν πλέον έναν ακόμη λόγο να επισκέπτονται την εφαρμογή. Η σελίδα What’s New μοιάζει με ένα βασικό χαρακτηριστικό πολλών πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση επαναλαμβανόμενων επισκέψεων από χρήστες κινητών τηλεφώνων. 

Για τους ανθρώπους που θέλουν να λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα τους podcasts και τους καλλιτέχνες, η ροή μπορεί να βοηθήσει στο να εξερευνήσουν τη συνεχώς διευρυνόμενη βιβλιοθήκη περιεχομένου του Spotify. Σύμφωνα με την εταιρεία, περισσότερες από 50.000 ώρες περιεχομένου μεταφορτώνονται στην πλατφόρμα της καθημερινά. 

Καθώς οι καταναλωτές ασχολούνται με αυτό το φρέσκο περιεχόμενο, οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά του κοινού και να προσαρμόσουν γρήγορα τις καμπάνιες τους για να βελτιώσουν τη στόχευση.

Αυτό θα οφελήσει τους διαφημιζόμενους, καθώς θα τους επιτρέψει να κατανοήσουν γρήγορα πώς και με ποιο νέο περιεχόμενο ασχολούνται οι διάφορες δημογραφικές ομάδες χρηστών σε όλη την πλατφόρμα

Οι εταιρείες λαμβάνουν μεγαλύτερη προσοχή στο Spotify, όπως φαίνεται από την πρόσφατη αύξηση των διαφημιστικών πωλήσεών του. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο διαφημιστικός της τομέας, ο οποίος είναι δωρεάν για τους ακροατές, είδε τα έσοδά του να υπερδιπλασιάζονται σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και να ανέρχονται σε 275 εκατομμύρια ευρώ (326 εκατομμύρια δολάρια) κατά το δεύτερο τρίμηνο. Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ισχυρά σε σύγκριση με εκείνα του περασμένου έτους, όταν η πανδημία οδήγησε πολλούς διαφημιζόμενους να αποσύρουν τις διαφημιστικές δαπάνες.

Η εταιρεία κατέλαβε τον περασμένο μήνα την 3η θέση πίσω από την Amazon και το YouTube στην ετήσια έκθεση Top-Loved Global Brands της NetBase Quid. 

Στρατηγική δέσμευσης 

Προσθέτοντας μια ροή ειδήσεων στην εφαρμογή του, το Spotify υιοθετεί ορισμένες από τις στρατηγικές δέσμευσης που έχουν αναπτύξει τα κοινωνικά δίκτυα την τελευταία δεκαετία. Όπως και οι εφαρμογές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Spotify επιτρέπει στους χρήστες να πατήσουν το κουμπί “follow” στις σελίδες καλλιτεχνών και podcasts για να δουν τις νέες κυκλοφορίες τους να εμφανίζονται στην ροή. 

Ακόμα, η εφαρμογή πρόσθεσε ένα εικονίδιο κουδουνιού που εμφανίζει μια μπλε κουκκίδα όταν είναι διαθέσιμο καινούριο περιεχόμενο, παρόμοια με τις χρωματιστές κουκκίδες στις εφαρμογές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν πότε οι ροές ειδήσεων έχουν αθέατες αναρτήσεις ή ιστορίες. Η λειτουργία αυτή είναι λιγότερο παρεμβατική από τις ειδοποιήσεις στο κινητό και δίνει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο στην εμπειρία χρήσης. Παρόλο που υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με τον επανασχεδιασμό εφαρμογών με τρόπους που δεν περιμένουν οι χρήστες, η προσθήκη της ενότητας What’s News από το Spotify βασίζεται σε υπάρχουσες λειτουργίες. 

Η ροή What’s New είναι μια φυσική επέκταση των παλαιών ειδοποιήσεων του Spotify για νέες κυκλοφορίες και φαίνεται να είναι ένας πιο απλοποιημένος τρόπος για την ενοποίηση όλων αυτών των ειδοποιήσεων σε ένα μόνο μέρος. Το Spotify βρίσκεται σε μια ενδιαφέρουσα θέση επειδή δεν αποτελεί μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η στρατηγική ανάπτυξής του φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Η επέκταση του Spotify σε ζωντανές εκδηλώσεις και ζωντανό ήχο είναι άλλες ενδείξεις της στρατηγικής της εταιρείας να εμπλέξει τους καταναλωτές με τρόπους που μοιάζουν με τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εν μέσω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τις εφαρμογές κοινωνικού ήχου όπως το Clubhouse, το Spotify εξαγόρασε τον Μάρτιο την Betty Labs, τη δημιουργό της εφαρμογής Locker Room για ζωντανό ήχο με επίκεντρο τον αθλητισμό. 

Η ενότητα What’s New δίνει επίσης στους χρήστες του Spotify έναν τρόπο να προσαρμόζουν το περιεχόμενο με βάση τις προτιμήσεις τους για συγκεκριμένους καλλιτέχνες και podcasts. Η λειτουργία αυτή συμβάλλει στη συμπλήρωση άλλων μεθόδων ανακάλυψης περιεχομένου, όπως οι αλγόριθμοι συστάσεων που προβάλλουν δημιουργούς με βάση το ιστορικό ακρόασης ενός χρήστη. Η εταιρεία τον Ιούνιο απέκτησε την πλατφόρμα ανακάλυψης podcast Podz για να βοηθήσει τους ακροατές να ταξινομήσουν τις εκατομμύρια εκπομπές της. 

Με την επιμέλεια του περιεχομένου και της συνάφειας όπου έχει δείξει ενδιαφέρον ο χρήστης και κάνοντας αυτό το περιεχόμενο εύκολο να το βρει και να το ακούσει, ενισχύεται η δέσμευση, ο χρόνος παραμονής στην εφαρμογή και η συχνότητα των επαναλαμβανόμενων επισκέψεων. Αυτές οι επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και οι παρατεταμένοι χρόνοι ακρόασης ανοίγουν περισσότερες ευκαιρίες για τους εμπόρους να προσεγγίσουν τους καταναλωτές, όπως κάνουν μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. 

Αν και η προσέγγιση του Spotify διαφέρει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή η ροή What’s New δεν φαίνεται να εστιάζει στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των χρηστών ή από τον χρήστη προς τον δημιουργό ή το αντίστροφο, το Spotify και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να έχουν παρόμοιες φιλοδοξίες: να κρατούν τους πεινασμένους για περιεχόμενο καταναλωτές να επιστρέφουν στην εφαρμογή αναζητώντας περισσότερα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.