Το LinkedIn προσθέτει την δυνατότητα κριτικής και βαθμολόγησης για τους χρήστες που προσφέρουν υπηρεσίες 

Το LinkedIn προσθέτει ένα νέο εργαλείο κριτικής στις λίστες με τις υπηρεσίες επαγγελματικού χαρακτήρα, το οποίο θα μπορεί να αναδείξει την ποιότητα των επαγγελματικών δεξιοτήτων στα στοιχεία των προφίλ στο LinkedIn. Για πρώτη φορά το 2019 κυκλοφόρησαν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες του LinkedIn, οι οποίες επιτρέπουν τόσο στους ελεύθερους επαγγελματίες όσο και στις SMBs επιχειρήσεις να καταχωρήσουν όλες τις υπηρεσίες που διαθέτουν στα προφίλ τους στο LinkedIn και να είναι σε θέση να αναζητούνται εύκολα βάση των αγαθών και των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Παράλληλα και οι προηγούμενοι και οι τωρινοί πελάτες θα μπορούν να αφήνουν σχόλια για το εάν έμειναν ευχαριστημένοι από την επιχείρηση που επέλεξαν, τα οποία θα εμφανίζονται στις λίστες κριτικής. 

Πλέον το LinkedIn θα παρέχει την συγκεκριμένη υπηρεσία, στην οποία θα μπορεί να λαμβάνει και να βλέπει κριτικές. Για να μπορεί κάποιος χρήστης είτε να δει είτε να διαχειριστεί τις κριτικές που έχετε λάβει από προηγούμενους πελάτες, απλώς μεταβαίνει στο Service Page. Σε περίπτωση που δεν έχει λάβει κάποιος χρήστης καμία κριτική στη σελίδα, έχει τη δυνατότητα να στέλνει προσκλήσεις κριτικής. Σε όσους έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία στο προφίλ τους στο LinkedIn θα δοθούν 20 credits, με σκοπό να ζητήσουν κριτικές από προηγούμενους πελάτες μέσα στο πλαίσιο του πρώτου launch της λειτουργίας. 

Ωστόσο είναι γεγονός ότι όπως με κάθε review εργαλείο, έτσι και τώρα υπάρχει ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθεί με καταχρηστικό τρόπο από άτομα που θέλουν να βλάψουν κάποιο χρήστη για οποιονδήποτε λόγο, διότι είναι σε θέση να αφήνουν κριτικές και σχόλια με σκοπό να βλάψουν την επαγγελματική υπόσταση. Επίσης ιδιαίτερα χρήσιμη, θα είναι και μία σειρά επιλογών διαχείρισης, η οποία θα ελέγχει τον τρόπο εμφάνισης των κριτικών, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να απενεργοποιεί εντελώς τις κριτικές εφόσον το επιλέξει κάποιος χρήστης. 

Συνολικά αποτελεί μια αρκετά χρήσιμη προσθήκη για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης διότι οι κριτικές των πελατών παρέχουν ουσιαστική καθοδήγηση στους υποψήφιους πελάτες, κάτι το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει να εξασφαλιστεί μεγαλύτερος αριθμός πελατών για τις επιχειρήσεις. Οι υπηρεσίες αξιολόγησης του LinkedIn είναι προς το παρόν ορατές μόνο στους επιτραπέζιους υπολογιστές, ενώ προγραμματίζεται περαιτέρω επέκταση στο μέλλον.