24 Απρ 2024
READING

Το LinkedIn με το «People You May Know» μεγιστοποιεί τις ευκαιρίες σύνδεσης

3 MIN READ

Το LinkedIn με το «People You May Know» μεγιστοποιεί τις ευκαιρίες σύνδεσης

Το LinkedIn με το «People You May Know» μεγιστοποιεί τις ευκαιρίες σύνδεσης

Στο πλαίσιο της ευρύτερης προώθησης και διεύρυνσης της πλατφόρμας του το LinkedIn κατάφερε να βελτιώσει τον αλγόριθμο της επιλογής «People You May Know». Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες όπως είναι η τοποθεσία που μεγάλωσαν, πού πήγαν σχολείο ή πού εργάζονται, με σκοπό να οικοδομήσουν ένα μεγαλύτερο δίκτυο επαφών για επαγγελματικό σκοπό. 

Η βελτιωμένη δυνατότητα της πλατφόρμας «People You May Know», διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των συνδέσεων των χρηστών και ως εκ τούτου το LinkedIn προσπάθησε να βελτιώσει τα συστήματά του. Αναλυτικότερα η επιλογή PYMK στηρίζεται κυρίως σε δεδομένα όπως είναι τα οικονομικά γραφήματα και οι αλληλεπιδράσεις της πλατφόρμας, ώστε να καταφέρει συλλέξει τα χαρακτηριστικά των πιθανών users, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους ML (Machine Learnings) καταλήγοντας σε μελλοντικές συνδέσεις των χρηστών. 

Ωστόσο, όπως κάθε σύστημα AI, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική πρόκληση τόσο η ακρίβεια και η εγκυρότητα του συγκεκριμένου συστήματος, όσο και ο εξονυχιστικός έλεγχος των εξωτερικών κοινωνικών παραγόντων, όπως είναι η προβολή ενός μέλους εκτός πλατφόρμας ή η τάση για μελλοντική υιοθέτηση τεχνολογιών (όπως είναι τα επαγγελματικά κοινωνικά δίκτυα ή το διαδίκτυο). Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπου τα συστήματα και οι εφαρμογές, τα οποία λειτουργούν βασισμένα σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, θα αντικατοπτρίζουν τις υπάρχουσες προκαταλήψεις που ισχύουν προς ορισμένες κοινωνικές ομάδες ανθρώπων. 

Για παράδειγμα, στους χρήστες που διαθέτουν προφίλ με μεγάλο αριθμό followers θα εμφανίζονται συχνότερα οι συγκεκριμένες προτάσεις, διότι το σύστημα του LinkedIn χρησιμοποιεί τις αλληλεπιδράσεις της πλατφόρμας ως διακομιστή μεσολάβησης για εκείνους που μπορεί να θέλουν να συνδεθούν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να θέσει σε μειονεκτική θέση τους users με μικρότερη ορατότητα. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει ένα υποσύνολο μελών στο LinkedIn που λαμβάνουν μεγάλο αριθμό αιτημάτων σύνδεσης, όπως είναι ένας influencer σε μια βιομηχανία, ένας senior executive ή ένας recruiter μιας μεγάλης εταιρείας. 

Ακόμη στις περιπτώσεις όπου υπάρχει ένα account με υψηλό αριθμό followers, το οποίο όμως έχει δυσανάλογο αριθμό αιτημάτων σύνδεσης, τότε μπορεί να οδηγήσει σε υπέρβαση του δικτύου των μελών, ανανεώνοντας συνεχώς το feed και τις ειδοποιήσεις από τυχαία μέλη άσχετα με το περιεχόμενο του λογαριασμού και οι συγκεκριμένοι χρήστες να γίνουν βασικοί σύνδεσμοι. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, το βελτιωμένο σύστημα του LinkedIn επιδιώκει να εξισορροπήσει καλύτερα τα recommendations και να επισημάνει άτομα που δεν έχουν τόσα πολλά αιτήματα σύνδεσης, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ευρύτερη προβολή των account. 

Έτσι μια αρκετά μεγάλη ομάδα ανθρώπων λαμβάνει τώρα περισσότερα αιτήματα σύνδεσης, κάτι το οποίο προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες στους χρήστες να καταφέρουν να αναπτύξουν τα δίκτυά τους στην πλατφόρμα, αν και αυτό στην πράξει πιθανότατα να μην έχει τεράστιο αντίκτυπο στη χρήση του LinkedIn. Σύμφωνα με τα αρχικά συμπεράσματα της ενημέρωσης, παρατηρήθηκε μείωση του αριθμού των αιτημάτων σύνδεσης που απευθύνονται σε άτομα, τα οποία λαμβάνουν αρκετά συχνά αιτήματα, ενώ ταυτόχρονα οδήγησε σε μικρή αύξηση του αριθμού των αιτημάτων των λιγότερο δημοφιλών users. 

Η βασικότερη προτεραιότητα του LinkedIn είναι να παρέχει ίσες ευκαιρίες και να προσφέρει στους ανθρώπους περισσότερες επιλογές, με στόχο να βρουν ιδανικές επαγγελματικές συνδέσεις, χωρίς να τους εμποδίσουν πιθανά ζητήματα όπως για παράδειγμα η καταγωγής τους. Δεδομένου του ρόλου που διαδραματίζει αυτή τη στιγμή το LinkedIn στη διευκόλυνση της επαγγελματικής σύνδεσης και αποκατάστασης, μπορεί πλέον να είναι σε θέση να επηρεάζει καθαριστικά αυτόν τον τομέα. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.