Το TikTok δοκιμάζει το “TikTok Stories” καθώς θέλει να εμπλουτίσει την εφαρμογή 

Όλες οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλέον stories. Το Instagram, το Facebook, το YouTube, το LinkedIn και το Snapchat, ενώ το Twitter μόλις κατάργησε τις δικές του. Έτσι, το TikTok δοκιμάζει να συμπεριλάβει και την δική του έκδοση των Stories στην εφαρμογή του. 

Όπως και με τις άλλες επιλογές Ιστοριών, τα TikTok Stories θα εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες και θα εμφανίζονται σε ένα πτυσσόμενο πλευρικό πάνελ στο αριστερό μέρος της κύριας ροής της εφαρμογής. Στη συνέχεια, οι χρήστες θα μπορούν να πατήσουν σε Ιστορίες από άτομα και προφίλ που ακολουθούν και να πατήσουν μέσα από τα πλαίσια των Ιστοριών, που υποδεικνύονται από τις γκρίζες μπάρες κατά μήκος του κάτω μέρους της οθόνης των Ιστοριών. 

Το TikTok Stories θα συνοδεύεται από μια ειδική κάμερα και ροή δημιουργίας, η οποία, και πάλι, θα εμφανίζεται στα αριστερά της κύριας οθόνης, διευκολύνοντας τόσο την εύρεση όσο και τη δημιουργία Ιστοριών, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να κοινοποιηθούν στην εφαρμογή. 

Αυτή τη στιγμή, το TikTok βρίσκεται στο κατώφλι του επόμενου σταδίου ανάπτυξης, με την πλατφόρμα να συνεχίζει να προσθέτει όλο και περισσότερους χρήστες και τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα γίνει η επόμενη κοινωνική εφαρμογή με δισεκατομμύρια χρήστες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτό θα το φέρει στο ίδιο επίπεδο με το Instagram και θα το καταστήσει μία από τις πέντε μεγάλες εφαρμογές του χώρου (μαζί με το Facebook, το YouTube, το Instagram και το WhatsApp). 

Αυτό είναι εκπληκτικό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο το Facebook κατάφερε να κυριαρχήσει στο χώρο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως, ένας περιορισμός της ικανότητας ανάπτυξης του TikTok, αυτή τη στιγμή, είναι η αποτελεσματική νομισματοποίηση και η παροχή μιας σαφούς πορείας για τους κορυφαίους χρήστες του, ώστε να παράγουν τα μέγιστα κέρδη από τις μεταφορτώσεις τους στην εφαρμογή. 

Τα βίντεο μικρού μήκους παρέχουν λιγότερες ευκαιρίες νομισματοποίησης, επειδή δεν μπορείτε να στριμώξετε διαφημίσεις πριν ή κατά τη μέση του ρολού, όπως μπορείτε στο Facebook και το YouTube. Υπάρχουν επίσης λιγότεροι χώροι για αποτελεσματική τοποθέτηση διαφημίσεων εντός της κύριας ροής του TikTok, εκτός από την εισαγωγή διαφημίσεων μεταξύ των κλιπ των χρηστών, γεγονός που περιορίζει τις δυνατότητες εσόδων του TikTok – γι’ αυτό και σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης, το TikTok επιδιώκει τώρα να διευρύνει τους ορίζοντες του περιεχομένου του με σκοπό τόσο τη μεγιστοποίηση της δέσμευσης όσο και την παροχή περισσότερου χώρου για διαφημίσεις.

Τον περασμένο μήνα, το TikTok επέκτεινε τη μέγιστη διάρκεια για τα κλιπ του στα 3 λεπτά – από 60 δευτερόλεπτα – ενώ η προσθήκη ενός εργαλείου Stories θα προσφέρει περισσότερες επιλογές περιεχομένου και μαζί με αυτό ευκαιρίες για την εισαγωγή διαφημίσεων. Το TikTok εξακολουθεί επίσης να αναπτύσσει τα εμπορικά εργαλεία ζωντανής ροής και άλλα εργαλεία νομισματοποίησης για τους δημιουργούς, τα οποία, συνδυαστικά, θα επεκτείνουν τις ευκαιρίες εσόδων της πλατφόρμας και θα την καταστήσουν μια πιο ολοκληρωμένη προσφορά, πέρα από την κύρια ροή σύντομων, πιασάρικων κλιπ. 

Εκτός αυτού, η ύπαρξη περισσότερων επιλογών θα παρέχει μεγαλύτερη δυνατότητα στους δημιουργούς να δημιουργήσουν τις κοινότητές τους, χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται σε παρόμοιες επιφάνειες εμπλοκής σε άλλες εφαρμογές. Έτσι, ενώ μπορεί να μοιάζει με άλλη μια αντιγραφή του Stories και να φαίνεται λίγο παράταιρο, αρχικά, στην πραγματικότητα έχει πολύ νόημα. 

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία, ακόμη, σχετικά με το πόσο μεγάλο είναι το πείραμα του TikTok, ούτε ποιοι χρήστες ή περιοχές θα έχουν πρόσβαση σε αυτό. Αλλά και πάλι, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής ανάπτυξης της TikTok, έχει κάποιο νόημα. Και αυτό θα μπορούσε να προσφέρει μια ολόκληρη σειρά από νέες εκτιμήσεις για το πώς αντιμετωπίζουν οι χρήστες το TikTok, αν, πράγματι, γίνει μια επιλογή διαθέσιμη σε όλους.