Η Levi’s εξαγοράσει το brand Beyond Yoga

Η Levi’s θα εξαγοράσει το brand αθλητικών ρούχων Beyond Yoga.Κατά το πέρασμα των τελευταίων χρόνων, το καταναλωτικό κοινό επέλεγε τα τζιν ρούχα και για επίσημες περιστάσεις, έτσι και τώρα αυτή η άνθιση των jeans ενισχύει τα trends της αγοράς όπως είναι το baggie clothing.  Διάφορες εταιρείες όπως είναι η Levi’s και η Kontoor, επωφελούνται, ειδικά τώρα, όπου μεγάλος αριθμός καταναλωτών είναι πρόθυμοι να αλλάξουν και να ακολουθήσουν τα trends που προστάζει η εποχή. 

Ταυτόχρονα η Levi’s ποντάρει στο γεγονός ότι τα ρούχα κατηγορίας αθλητισμού και activewear, αποτελούν βασικά είδη της αμερικανικής ένδυσης όπως είναι και τα jeans ρούχα. Έτσι η Beyond Yoga, μία Direct To Consumer επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 2005, προσφέρει τεράστια ποικιλία μεγεθών από το XXS-4X, καλύπτοντας πολλά και διαφορετικά sizes, καταφέρνοντας τα τελευταία τρία χρόνια να υπερδιπλασιάσει τα έσοδά της, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση  να μπορεί να ενσωματωθεί στο κερδοφόρο χαρτοφυλάκιο της Levis. Τα καθαρά έσοδα της Levis τον προηγούμενο χρόνο άγγιξαν τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσω παγκόσμιων δραστηριοτήτων όπως είναι η χονδρική πώληση, η μαζική πώληση σε αλυσίδες καταστημάτων, πολυκαταστημάτων και ηλεκτρονικών retailers, ενώ παράλληλα έχει στο δυναμικό της περίπου 3.000 retail και shop-in-shops καταστήματα. 

Η εξαγορά σηματοδοτεί εντονότερο ανταγωνισμό στον ορίζοντα με το brand Athleta της Gap η οποία έχει επίσης επωφεληθεί από τη δημοτικότητα των ρούχων της κατηγορίας athleisure. Η συγκεκριμένη επιχείρηση επικεντρώθηκε στην ποικιλία των μεγεθών και έδωσε μεγάλη σημασία στην γυναικεία αγορά.Η αγορά των αθλητικών ρούχων έχει γίνει μέρος του συνολικότερου τρόπου ζωής και αυτή η αλλαγή στις συνήθειες των ανθρώπων δίνει πάρα πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη.