20 Απρ 2024
READING

Η Spinnova συνεργάζεται με την The North Face

2 MIN READ

Η Spinnova συνεργάζεται με την The North Face

Η Spinnova συνεργάζεται με την The North Face

Η εταιρεία βιώσιμων υφαντικών υλικών Spinnova υπέγραψε αναπτυξιακή συμφωνία με την The North Face για την ανάπτυξη νέων, βιώσιμων υφασμάτων υψηλής απόδοσης για την κατηγορία ενδυμάτων εξωτερικού χώρου. Αυτό θα ξεκινήσει με ένα «ταξίδι προς την εμπορευματοποίηση βιώσιμων προϊόντων» χρησιμοποιώντας υλικά Spinnova.

Η North Face θα έχει επίσης πρόσβαση στους πρώτους εμπορικούς όγκους ινών Spinnova, που παράγονται χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες, με ελάχιστη χρήση νερού και με ελάχιστες εκπομπές CO2. Επίσης δεν περιέχει μικροπλαστικά και είναι 100 % κυκλικό.Με αυτή την συνεργασία η Spinnova προσπαθεί να στοχεύσει στην υπαίθρια αγορά, ένα τμήμα της βιομηχανίας ενδυμάτων που σημειώνει ότι γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη, συνεργαζόμενη με την The North Face για να παρέχει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στα συμβατικά υφαντικά υλικά χωρίς συμβιβασμούς σε τεχνική ποιότητα.

Η Spinnova πρόσθεσε σε δήλωσή της ότι αναμένει ότι η συμφωνία με την The North Face θα μπορούσε να είναι «σημαντικός συντελεστής στην είσοδό της στην αγορά», ενώ πρόσθεσε ότι δεν προβλέπει ότι θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις οικονομικές επιδόσεις της Spinnova το 2021-2022.

Αυτή δεν είναι η πρώτη εμπορική συνεργασία της Spinnova, τον Σεπτέμβριο του 2020, η φινλανδική εταιρεία ανακοίνωσε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία βιωσιμότητας με τη Bestseller, η οποία περιελάμβανε μια έρευνα για το ποια εμπορικά προϊόντα της, όπως τα Vero Moda, Vila και Selected θα ταίριαζαν στην Spinnova βιώσιμες ίνες.

Επίσης η Adidas επένδυσε 3 εκατομμύρια ευρώ στην φινλανδική εταιρεία κλωστοϋφαντουργίας, την Spinnova.Η Adidas έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλώσιμο πολυεστέρα από το 2024, συμμετέχοντας παράλληλα σε μία έρευνα, η οποία διεξήχθη από την φινλανδική νεοσύστατη εταιρεία «Infinite Fiber», ώστε να αναπτύξει μια διαδικασία και να μπορεί να μετατρέπει μεταχειρισμένα ρούχα σε βαμβακερό υλικό.

Τον Φεβρουάριο, η Spinnova ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου της στη Φινλανδία για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμα υλικά από παγκόσμιες μάρκες υφασμάτων. Το εργοστάσιο παραγωγής ινών Spinnova αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή στα τέλη του 2022. Οι μακροπρόθεσμοι επιχειρηματικοί στόχοι της περιλαμβάνουν την επίτευξη ενός εκατομμυρίου τόνων ετήσιας ικανότητας παραγωγής ινών Spinnova στα επόμενα 10-12 χρόνια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.