26 Απρ 2024
READING

Παραδείγματα βιωματικής εμπειρίας

3 MIN READ

Παραδείγματα βιωματικής εμπειρίας

Παραδείγματα βιωματικής εμπειρίας

Το 72% των καταναλωτών δηλώνουν ότι θα ήθελαν να αυξήσουν τις εμπειρίες που βιώνουν σε σχέση με τα υλικά αγαθά που μπορούν να αγοράσουν δείχνοντας μία αποστροφή από τον υλισμό και ταυτόχρονα μια αυξανόμενη ζήτηση για πραγματικές εμπειρίες.Αυτό σημαίνει ότι επιθυμούν να ξοδεύουν περισσότερες δαπάνες για εμπειρίες που μπορούν να αγοράσουν και λιγότερες για να αγοράσουν υλικά αγαθά.

Οι καταναλωτές αναζητούν βαθύτερες αξίες. Έχει γίνει κοινή τάση το τελευταίο καιρό. Μπορεί να βλέπουν την τιμή, την ποιότητα, την ευκολία, αλλά πραγματικά αυτό που αναζητούν είναι η εμπειρία.Ακολουθούν δύο παραδείγματα εταιρειών που δημιουργούν εμπειρία μέσα από τα προϊόντα που διαθέτουν με διαφορετικό τρόπο.

Hyundai Card Library

Όλοι γνωρίζουν τη Hyundai ως κατασκευαστή αυτοκινήτων, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει τόσο στη Νότιο Κορέα, αφού η εταιρία είναι εξίσου γνωστή για την ανάπτυξη πολυκαταστημάτων και τη χρηματοδότηση πιστωτικών καρτών, σαν την American Express.Μέρος της αποστολής της εταιρείας για να ξεπεράσει τη επιχειρηματική δραστηριότητα και να δημιουργήσει πολιτιστικά έργα, ήταν το να ξεκινήσει την Hyundai Cooking Library στη Σεούλ.

Ανοιχτός σε κατόχους της κάρτας της εταιρείας, ο χώρος αυτός απευθύνεται στη γαστρονομική εμπειρία, με μία καφετέρια, χώρο για συζήτηση και μάθηση, προμήθειες που μπορεί κάποιος να αγοράσει, εργαλεία μαγειρικής και χιλιάδες βιβλία σχετικά που βοηθούν να εξερευνήσετε τον τομέα εκείνο που θέλετε να γίνετε ειδικός.Το “Σπίτι των Συστατικών” παρουσιάζει πάνω από 190 συστατικά, γνωστά και πιο σπάνια ευρήματα, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να βρουν και να περιηγηθούν, να τα αγγίξουν, να τα μυρίσουν, όπως και να δοκιμάσουν δείγματα.

Υπάρχει επίσης ένας χώρος κουζίνας, υψηλής τεχνολογίας, όπου τα μέλη μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα, διαλέξεις και να διασκεδάσουν με φίλους κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Το Cooking Library είναι ένα από τα τέσσερα concepts που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στα μέλη της κάρτας πρόσβαση σε εμπειρίες με σκοπό την έμπνευση. Άλλα concepts εστιάζουν στο Ταξίδι, τη  Μουσική και το Design.

The Laundress

Ως νέοι fashion enthusiasts, οι ιδρύτριες Gwen Whiting και Lindsey Boyd αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια φιλική προς το περιβάλλον γραμμή προϊόντων πλυντηρίου και οικιακού καθαρισμού.Ενώ τα προϊόντα μπορούν να βρεθούν αποθηκευμένα στα ράφια ενός retailer, εκείνες ήθελαν να δημιουργήσουν ένα μέρος όπου θα μπορούσαν να μοιραστούν τις γνώσεις τους.

Βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και ονομάζεται The Laundress, το οποίο παίρνει κάτι τόσο καθημερινό, όπως το πλυντήριο και το μετατρέπει σε φιλοδοξία.Σίγουρα, ο καθένας από εμάς ξέρει ότι δεν πρέπει να αναμιγνύουμε τα λευκά με τα σκούρα, αλλά το συγκεκριμένο concept είναι κάτι περισσότερο από αυτό.Έχει σκοπό να διδάσκει πώς να χειρίζεστε τα ευαίσθητά σας, τα τζιν, τα αθλητικά ρούχα και πολλά άλλα.

Το να βάζεις πλυντήριο μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πως είναι μία αγγαρεία, αλλά μια φωτεινή, κομψή μπουτίκ με ένα πλυντήριο και στεγνωτήριο μοιάζει λιγάκι περισσότερο σαν το όνειρο κάθε κοριτσιού.Εκτός από τα βασικά, προσφέρει tutorials και μαθήματα, ώστε να μπορείτε όχι μόνο να είστε ειδικός όσον αφορά τα ρούχα σας, αλλά να τα κρατάτε περισσότερο, δημιουργώντας λιγότερα απόβλητα και μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.Αυτή η προσέγγιση “σηκώνει” όλο το branding για τα προιόντα και δημιουργεί μια αντίληψη για την διαφορετική, ξεχωριστή αλλά κυρίως με αξία μάρκα.

Η εταιρεία εξαγοράστηκε το 2019 από την Unilever καθώς αυτή ήθελε να αντιγράψει τον τρόπο προβολής των προϊόντων αλλά και κυρίως την παροχή εμπειρίας στον πελάτη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.