25 Απρ 2024
READING

6 προβλέψεις του Jeff Bezos του Amazon πριν από 20 χρόνια ήταν σωστές

3 MIN READ

6 προβλέψεις του Jeff Bezos του Amazon πριν από 20 χρόνια ήταν σωστές

6 προβλέψεις του Jeff Bezos του Amazon πριν από 20 χρόνια ήταν σωστές

Το 1999, το Amazon ήταν μόλις 5 ετών και ξεκίνούσε την πορεία του στην πρώιμη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου.Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον CEO Jeff Bezos από το να πιάσει το μεγάλο όνειρο. Εκείνη την εποχή, το Amazon είχε μόλις αρχίσει να επεκτείνει τις προσφορές του πέρα ​​από τα βιβλία.Όμως ο Jeff Bezos είχε ήδη σκεφτεί τα σχέδια της πλατφόρμας του καθιστώντας την αγορά του one-stop για τα πάντα.

Σήμερα ο Jeff Bezos είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία άνω των 193 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Amazon κατέχει σήμερα σχεδόν το 40% όλων των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.Εδώ είναι 6 προβλέψεις του Jeff Bezos που έγιναν το 1999 που αποδείχθηκαν απόλυτα σωστές.

“Θέλουμε να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν να βρουν και να ανακαλύψουν οτιδήποτε θέλουν να αγοράσουν online”.

Το όραμα του Bezos έχει γίνει πραγματικότητα.Όλες οι έρευνες και τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι οι αγοραστές στο διαδίκτυο είναι πιο πιθανό να ξεκινήσουν από το Amazon – ακόμη και πριν προχωρήσουν σε μια μηχανή αναζήτησης όπως η Google.

“Τα εμπορικά κέντρα είναι παρελθόν.”

Χιλιάδες καταστήματα έκλεισαν σε όλο τον κόσμο και εκτιμά ότι το 20% έως 25% των εμπορικών κέντρων θα κλείσει τα επόμενα πέντε χρόνια.Ο Bezos προέβλεψε ότι θα επιβιώσουν μόνο αν μπορούσαν να παρέχουν τουλάχιστον ένα από τα δύο βασικά χαρακτηριστικά: την ψυχαγωγική αξία ή την άμεση ευκολία.Ο Bezos είχε δηλώσει ότι η αξία της ψυχαγωγίας θα κρατούσε ζωντανά μέρη όπως τα καταστήματα.

“Η εμπειρία είναι αυτό που παίρνεις όταν πηγαίνεις σε κινηματογράφο και για αυτό δεν νοικιάζεις πάντα ταινίες”.

Πολλά εμπορικά κέντρα και retailers έχουν ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι για να παραμείνουν στην αγορά, με μερικούς να προσφέρουν εμπειρίες υψηλής τεχνολογίας αλλά και σε φυσικά καταστήματα.

“Είμαι πολύ πιστός στην έννοια των συνδεδεμένων συσκευών, ότι θα υπάρξουν πολλά μικρά πράγματα που θα συνδέονται με το διαδίκτυο.Θα υπάρξει ένα σωρό πράγματα που συνδέονται με το δίκτυο.”

Φαίνεται πως ο Bezos προέβλεψε το έξυπνο σπίτι το 1999 σε συνέντευξή του. Τώρα, το Amazon προσφέρει πολλές συσκευές smart-home.Το 1999, τα Amazon και Barnes & Noble θεωρήθηκαν ως άμεσοι ανταγωνιστές στην επιχείρηση πώλησης βιβλίων.

«Σίγουρα σε ένα χρόνο από τώρα δεν θα μας θεωρούν άμεσους ανταγωνιστές.Σίγουρα το κάνουν σήμερα, αλλά βρισκόμαστε σε διαφορετικά μονοπάτια.Προσπαθούμε να επινοήσουμε το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου και απλά υπερασπίζονται τον εαυτό τους”.

Ενώ το Barnes & Noble παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό βιβλιοπωλείο, το Amazon θεωρεί τα βιβλία ως ένα μόνο προϊόν στην συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της.Ίσως στις πρώτες μέρες των e-readers τα δύο εμπορικά σήματα θεωρήθηκαν ως άμεσοι ανταγωνιστές, αλλά το Kindle του Amazon έχει ξεπεράσει σημαντικά το Nook του Barnes & Noble.

“Η διαφήμιση είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο στο διαδίκτυο και οι διαφημίσεις πιο στοχευμένες στους πελάτες, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει στην τηλεόραση”.

Οι εξατομικευμένες διαφημίσεις, χρησιμοποιώντας δεδομένα από την ιστορία αναζήτησης και αγορών ενός ατόμου, είναι πραγματικότητα σήμερα.Και καθώς η τηλεθέαση live τηλεόρασης συνεχίζει να μειώνεται, τα χρήματα όλο και περισσότερο μπαίνουν στην ψηφιακή διαφήμιση.Το Amazon βρίσκεται στις 3 πρώτες θέσεις μαζί με το Google και το Facebook έχοντας πάρα πολλά έσοδα από διαφημίσεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.