20 Απρ 2024
READING

Η γενιά Ζ ενδιαφέρεται για πραγματική προσφορά μιας μάρκας στην κοινωνία

2 MIN READ

Η γενιά Ζ ενδιαφέρεται για πραγματική προσφορά μιας μάρκας στην κοινωνία

Η γενιά Ζ ενδιαφέρεται για πραγματική προσφορά μιας μάρκας στην κοινωνία

Σε έναν κόσμο ατελείωτου ανταγωνισμού η μαγεία πίσω από τις μάρκες αφορά λιγότερο αυτό που πραγματικά πωλούν.Σίγουρα η ποιότητα μετράει αλλά υπάρχουν πολλές μάρκες δημιουργώντας αναμφίβολα το ίδιο ποιοτικό προϊόν.Τι θέλουν πραγματικά οι Gen Z από την αγορά; Θέλουν μια κοινότητα – μια φυλή στην οποία να ανήκουν. Αυτό είναι το πεδίο όπου κάθε μάρκα μπορεί να ξεχωρίσει.Ειδικά καθώς η κοινωνική απομάκρυνση γίνεται ο κανόνας εν μέσω της εξάπλωσης του COVID-19, η απειλή μιας κρίσης απομόνωσης είναι πραγματική.

Ποτέ δεν υπήρξε μια πιο σημαντική στιγμή για να δοθεί προτεραιότητα στην “κοινότητα”, ειδικά αν είναι αυτή που είναι χτισμένη μέσα από μια οθόνη.Ήρθε η ώρα τα brands να κοιτάξουν πέρα ​​από τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν σε ό, τι θέλουν οι νέοι: αλλά να δημιουργήσουν μια κοινότητα να ανήκουν.Η Gen Z δεν θέλει απλώς να αγοράσει ό, τι πωλεί μια μάρκα, θέλει να είναι μαζί με την μάρκα.Είναι η πιο “συνδεδεμένη” γενιά, που γεννήθηκε μετά την πλήρη ψηφιακή επανάσταση.

Αλλά στην πραγματικότητα, είναι οι λιγότερο συνδεδεμένοι όπου έχει σημασία: στις σχέσεις. Ο αυξημένος χρόνος της οθόνης μπορεί να σημαίνει έλλειψη πραγματικής σύνδεσης, παρόλο που εξακολουθεί να αναζητείται εάν όλη αυτή η τεχνολογία θα επηρεάσει την ευημερία μας.Και στην κουλτούρα που εχει δημιουργηθεί για αμείλικτη υπερβολική εργασία ξεκινώντας από νεαρή ηλικία, υπάρχει λίγος χρόνος για την οικοδόμηση σχέσεων ούτως ή άλλως.

Όλα αυτά έχουν συμβάλει σε μια αυξανόμενη αίσθηση απομόνωσης μεταξύ μιας γενιάς που επιβαρύνεται με τεράστια ζητήματα όπως η κλιματική κρίση, η οικονομική ανασφάλεια και τώρα η πανδημία.

Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι μια μελέτη του 2020 έδειξε ότι η Gen Z αναφέρει τα υψηλότερα επίπεδα μοναξιάς από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα και ότι η ψυχική υγεία των νέων σήμερα φτάνει σε σημείο κρίσης.Είναι σε μεγάλο βαθμό αυτή η αίσθηση της μοναξιάς και μια βαθιά λαχτάρα για νόημα και σύνδεση που βρίσκονται πίσω από τις αυξανόμενες τάσεις γύρω από την αυτο-φροντίδα και την αναζήτηση πραγματικού νοήματος.

Η λαχτάρα να ανήκουν κάπου οι Gen Z προσφέρει μια τεράστια ευκαιρία για τις μάρκες να προσφέρουν την “σημασία” που αναζητούν.Σε μια εποχή κατά την οποία η εμπιστοσύνη σε όλους τους τομείς είναι σε χαμηλά επίπεδα, οι μάρκες που το κάνουν σωστά μπορούν να δημιουργήσουν βαθύτερες συνδέσεις με τους πελάτες τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.